LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΟΣΜΙΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ




Το ανατολικό μέρος της Κω συμμετείχε σε αυτή την ηφαιστειακή δραστηριότητα που ήταν ιδιαίτερα έντονη πριν από 11 εκατομμύρια χρόνια. Κληρονομιά αυτής της δράσης είναι τα σπουδαία ορυκτά και μεταλλεύματα που συναντάμε σήμερα στην περιοχή μας. Από αυτά είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ένα ορυκτό για το οποίο ήδη σας έχω μιλήσει σε προηγούμενες αναφορές μου. Το Όσμιο είναι ένα σπάνιο στοιχείο το οποίο συνήθως πολλές φορές συναντάται με το Ρήνιο ένα άλλο εξίσου σπάνιο στοιχείο.
Το τετροξείδιο του Οσμίου μυρίζει τόσο άσχημα ώστε το στοιχείο του πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη οσμή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαστημικές εφαρμογές, σε φωτογραφικές διαφάνειες μικροσκοπίων και για να ανιχνεύσει τα δακτυλικά αποτυπώματα. Επιπλέον χρησιμοποιείται για να προσθέσει τη σκληρότητα στα κράματα και για στις άκρες γραφίδων, στους άξονες οργάνων, και στις ηλεκτρικές επαφές.
Μέχρι τη δεκαετία του 1990, τα μέσα που διαθέταμε δεν μπορούσαν να μετρήσουν αυτά τα στοιχεία. Τώρα έχουμε την δυνατότητα να τα μετρήσουμε σε εύρος ανά τρισεκατομμύριο, και είμαστε σε θέση να  διαπιστώσουμε ότι το Ρήνιο και το Όσμιο είναι μια μοναδική ομάδα. Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία αυτά είναι σπάνια μόνο στην επιφάνεια της Γης. Το  Ρήνιο και Όσμιο αποτελούν μέρος της ομάδας του Λευκόχρυσου, και όπως τα υπόλοιπα στοιχεία αυτής της ομάδας είναι πολύ σιδηρόφιλα δηλαδή αγαπούν τον σίδηρο. Το Όσμιο είναι το πυκνότερο στοιχείο όλων αυτών (22,57 γραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό).
 Όταν η Γη σχηματιζόταν, διαλύονταν στο λιωμένο σίδηρο, μαζί με το κοβάλτιο, το νικέλιο, το φώσφορο, και πολλά άλλα στοιχεία. Σήμερα, σχεδόν όλο το Ρήνιο και Όσμιο του πλανήτη βρίσκεται στο σιδερένιο πυρήνα του, αφήνοντας στον πυριτικό μανδύα μόνο κάτι  λιγότερο από ένα μέρος ανά δισεκατομμύριο.
Το Ρήνιο, που εμφανίζεται σε περίπου 200 μέρη στο τρισεκατομμύριο έξω από τον πυρήνα, παρουσιάζεται  σε δύο ισότοπα, ατομικού βάρους 185 και 187. Το Ρήνιο-187 είναι πολύ ελαφρά ραδιενεργό, και μετατρέπεται σε Όσμιο-187 με χρόνο ημι-ζωής 42,3 δισεκατομμύρια χρόνια. (Αυτό συμβαίνει όταν ένα νετρόνιο διασπάται σε ένα πρωτόνιο, αφήνοντας το ατομικό βάρος αμετάβλητο.) Ως εκ τούτου το Όσμιο πολύ αργά συλλέγει περισσότερο το ισότοπο 187.
Με το αργό ραδιενεργό "ρολόι" του και την ακραία σπανιότητα του, το Ρήνιο φαίνεται σαν ένα στοιχείο πολύ δύσκολο για μελέτη. Όμως το Ρήνιο και Όσμιο, σχεδόν δίδυμα στο περιοδικό πίνακα, συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν τα πετρώματα λιώνουν και ξανα-κρυσταλλοποιούνται. Αν δεν υπάρχει σίδηρος γύρω, τότε το Όσμιο δεν έχει καμία προτίμηση από το να λιώσει ή να παραμείνει ένα στερεό ορυκτό, αλλά αντιθέτως το Ρήνιο υποστηρίζει ένθερμα την τήξη. Στην γλώσσα των γεωχημικών, το Όσμιο είναι ένα συμβατό στοιχείο, ενώ το Ρήνιο είναι έντονα ασυμβίβαστο. Ως εκ τούτου, ένα πέτρωμα στον μανδύα που υφίσταται κάθε βαθμό τήξης σταματά το ρολόι του Ρήνιου- Όσμιου. Με την πάροδο του χρόνου το λιωμένο υλικό, μέσω της ηφαιστειακής δραστηριότητας, μεταφέρει το Ρήνιο από το μανδύα στην κρούστα και τις ηπείρους, και εκεί θα αποτελέσει το ασυμβίβαστο κατακάθι δισεκατομμυρίων χρόνων δραστηριότητας του μανδύα.
Το επιπλέον Ρήνιο όταν εισέρχεται στην κρούστα αλλάζει την φαινομενική ημερομηνία στο ρολόι «Ρήνιο-Όσμιο» του πετρώματος του φλοιού. Αν προσπαθούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ρολόι «Ρήνιο-Όσμιο», ως μέθοδο χρονολόγησης, αυτές οι διαφορές θα δημιουργούσαν πρόβλημα στα δεδομένα. Αλλά επειδή μπορούμε να δούμε ήδη την ηλικία των πετρωμάτων με άλλα μέσα, μπορούμε να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε ένα σήμα που περιέχει πληροφορίες σχετικά με αλλαγές που σχετίζονται με την τήξη στον μανδύα και φλοιό.
Έτσι, μια προσεκτική μελέτη στο Ρήνιο και Όσμιο μπορεί να ρίξει φως σε κάποια βαθιά προβλήματα γεωλογικά. Για ένα πράγμα, υπάρχουν περισσότερα από αυτά τα μέταλλα στον φλοιό και τον ανώτερο μανδύα από ότι θα πρέπει να υπάρχει. Ο λόγος είναι ότι μετά την δημιουργία του πυρήνα 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, περισσότερος σίδηρος έτρεχε πάνω στη Γη εξαιτίας του αργού βομβαρδισμού των αστεροειδών. Έτσι, στην πραγματικότητα, η Γη κατά την διάρκεια της ψύξης πήρε Ρήνιο και Όσμιο στον φλοιό και τον ανώτερο μανδύα. Μέσα από τις μελέτες ισοτόπων Οσμίου μπορούμε να εξετάσουμε πώς αυτό το πάγωμα έγινε και πως έχει αναμειχθεί με το υπόλοιπο του μανδύα. Μπορούμε επίσης να δούμε τα σημάδια της ανάμειξης του φτωχού σε Όσμιο χαμηλότερου μανδύα και με το πλούσιο Όσμιο του πυρήνα. Αυτή είναι μια απλοποιημένη εικόνα, φυσικά.
Ωστόσο το Όσμιο μπορεί να προέλθει και από τους μετεωρίτες. Πως γίνεται αυτό; Όσον οι μετεωρίτες συνεχίζουν να πέφτουν κάτω στη Γη, προσθέτουν Όσμιο στα ιζήματα. Όμως το Όσμιο του μετεωρίτη παρουσιάζει  ισότοπα του είναι διαφορετικά από εκείνα  της Γης.
Ο Karl Turekian είναι ένα από τους επιστήμονες που χρησιμοποιεί το Όσμιο για να μελετήσει τη συνεχή ροή της σκόνης από το διάστημα πάνω στη Γη. Οι μεγαλύτερες ποσότητες Οσμίου στα ιζήματα του πυθμένα των ωκεανών συχνά δείχνουν προέλευση από πρόσκρουση αστεροειδών, δίνοντας στους ερευνητές μια νέα τεχνική για να εκτιμήσουν πόσο μεγάλη ήταν η πρόσκρουση.
Σήμερα το Όσμιο και το Ρήνιο μπορούν να βρεθούν σε πολύ λίγα μέρη του πλανήτη. Το Όσμιο συναντάται συνήθως σε άμμους, όπως εκείνοι που βρίσκονται στην Αμερική και τα Ουράλια. Το Ρήνιο περιέχεται στα σουλφίδια του ηφαίστειου Kudriavy, στα Kurile νησιά στην Ανατολική Ρωσία.
Γεωδίφης με πληροφορίες από το About.com


Αυτό που δεν μας λένε οι πολιτικοί για τους επίδοξους κηδεμόνες μας, τώρα που κατά δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας απωλέσαμε επιπλέον μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι τα ανταλλάγματα που ζητάνε για να μας στηρίξουν.
Εκτός από την αγορά οπλικών συστημάτων  όλοι αυτοί γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει πολύ πλούσιο υπέδαφος. Με βάση έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει, υπάρχει πετρέλαιο , ουράνιο, όσμιο, χρυσός, κόκκινος υδράργυρος και άλλα πολύτιμα ορυκτά.
Αν και είναι κοινό μυστικό καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.
Το επεισόδιο στα Ίμια έγινε γιατί κάτω από τη βραχονησίδα υπάρχει όσμιο, πολύς χρυσός αλλά και κόκκινος υδράργυρος, που είναι το δεύτερο κατά σειρά ακριβότερο μέταλλο μετά το όσμιο. Για να καταλάβουμε την αξία αυτών των ορυκτών αρκεί να πούμε ότι ένα κιλό όσμιο, κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος υδράργυρος κοστίζει όσο 2 τόνοι χρυσού. Και τα δύο αυτά ορυκτά, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος είναι πολύ σπάνια και έχουν χρήση στην πυρηνική βιομηχανία, που όλοι ξέρουμε ποιοι διαθέτουν.
Βάζουν λοιπόν τους Τούρκους να μας φοβερίζουν με casus beli για το Αιγαίο και την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια όπως δικαιούμαστε για να μην μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε εμείς τον ορυκτό πλούτο της χώρας ΜΑΣ.
Προς το παρόν δεν έχει ακουστεί τίποτα για τυχόν δικαιώματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης . Όμως κάθε μέρα μαθαίνουμε για τα χρέη των προηγούμενων κυβερνήσεων που τα μετέθεταν στο μέλλον (Goldman Sachs) και τις τιτλοποιήσεις που έκαναν για να μπορέσουν να κάνουν αυτές τις συμφωνίες. Σημειωτέον ότι υπήρχε πρόταση τότε να τιτλοποιηθούν ακόμα και τα μελλοντικά έσοδα του Παρθενώνα και να πουληθούν. Ποιος μου λέει ότι δεν θα γίνει και τώρα κάτι ανάλογο με τα δικαιώματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου που διαθέτουμε?.
Για αυτό θέλουν οι «μεγάλοι φίλοι μας» να μας διαλύσουν για αυτό βάζουν εγκάθετους και μας δημιουργούν έριδες για να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να μην μπορέσουμε ποτέ να σηκώσουμε κεφάλι. Για αυτό ίσως θέλουν να αλλοιώσουν την ομοιογένειά μας.  Είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα για να επιτρέψουν να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τέτοια κοιτάσματα. Όποιος προσπάθησε να το κάνει τον έφαγε η μαρμάγκα!!!
Λογικά το σχέδιο είναι να μας αποδυναμώσουν όσο χρειαστεί ώστε να μας ελέγξουν και να αναλάβουν μετά και τον έλεγχο των κοιτασμάτων που γνωρίζουν από τις μελέτες και  τους δορυφόρους τους αλλά και τις χαρτογραφήσεις των Ναζί!!!, ότι υπάρχουν . Διαφορετικά τι συμφέρον θα είχαν να ασχολούνται τόσο πολύ με εμάς ?
Αν και όλα αυτά θεωρούνται λίγο πολύ γνωστά, η πολιτεία παίζοντας το παιχνίδι του ξένου παράγοντα, φροντίζει να τα απαξιώνει σε κάθε ευκαιρία θεωρώντας υπερβολικά τα στοιχεία ή αναγάγοντας τα στη σφαίρα του αστικού μύθου. Και έτσι και τα κοιτάσματα παραμένουν ανεκμετάλευτα και η Ελλάδα βουλιάζει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου