LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2012

Οἱ Ἴνκας μιλοῦσαν Ἑλληνικά!

Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου | Φιλονόη καὶ φίλοι…Μιλοῦσαν ἑλληνικά;

Φυσικὰ καὶ μιλοῦσαν Ἑλληνικά!Ὅλος ὁ πλανήτης μιλοῦσε Ἑλληνικά!
Κάποιοι ποὺ μὲ χαρακτηρίζουν ὡς γραφική, ἂς ἀναμένουν καλλίτερα! Ἔτσι κι ἀλλοιῶς, τὰ εὐρήματα ποὺ ...παρουσιάζονται καθημερινῶς, ἔρχονται μόνον γιὰ νὰ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bqEMaY1LFB4
ἀποδείξουν τὴν μίαν ἀλήθεια!

Αὐτὴν τὴν ἀλήθεια, στῆς ὁποίας τὶς ἀγκάλες θὰ ἐπιστρέψουμε συντόμως!
Φως στο µυστήριο που καλύπτει την προέλευση του προηγµένου πολιτισµού των Ινκα στις Νοτιοαµερικανικές χώρες, «ρίχνει» η γλωσσολογική έρευνα των ιδιωµάτων και λέξεων της διαλέκτου τους, από δύο Έλληνες ερευνητές.

Οι Κώστας Χατζηγιαννάκης (Δρ. Μηχ.) και Σταύρος Δωρικός (Dr. Ing.) στην µελέτη τους παρουσιάζουν αποδείξεις και τεκµήρια για τις αρχαιοελληνικές καταβολές στην γλώσσα των Ίνκα επιβεβαιώνοντας έτσι την παρουσία Ελλήνων στην περιοχή ήδη από το 2000 π.Χ Aρχαίοι γεωγράφοι όπως ο Στράβων, ο Σκύλαξ αλλά και πολλοί άλλοι ιστορικοί, όπως ο Πλάτων, ο Πλούταρχος και ο Αριστοτέλης παρουσιάζουν στοιχεία στα έργα τους που δείχνουν ότι η αµερικανική ήπειρος ήταν γνωστή στους αρχαίους µας προγόνους.

Ο Στράβων γράφει χαρακτηριστικά:
«…εκεί πρέπει να εκτείνονται άλλες κατοικηµένες περιοχές» και βεβαιώνει πως «µιά µέρα θα
ανακαλυφθή µιά τεράστια ήπειρος». Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου | Φιλονόη καὶ φίλοι…

Σήµερα οι ενδείξεις ελληνικής παρουσίας στις περιοχές αυτές, πληθαίνουν η µία µετά την άλλη.
Οι ερευνητές Κώστας Χατζηγιαννάκης και Σταύρος Δωρικός, αν και προέρχονται από τον χώρο των θετικών επιστηµών, αποδεικνύουν την παγκοσµιότητα του ελληνικού πολιτισµού και της ελληνικής γλώσσας. Στο βιβλίο τους «Οι Ίνκα µιλούσαν Ελληνικά» καταδεικνύουν βασιζόµενοι σε αδιάσειστα τεκµήρια την οµοιότητα που υπάρχει µεταξύ των δύο πολιτισµών.Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου | Φιλονόη καὶ φίλοι…
Οµοιότητα στην γλώσσα, στην θρησκεία ακόµη και στα Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου | Φιλονόη καὶ φίλοι…Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου | Φιλονόη καὶ φίλοι…
Τα ακριβή όρια της εν λόγω περιοχής δεν µας είναι απολύτως γνωστά, όµως γνωρίζουµε, έστω και µε ασάφεια, την γενική της γεωγραφική µορφή.

Οι Ίνκα απλώθηκαν από τις ερήµους της Χιλής και τις ψηλές κορυφές των ορέων της Αργεντινής µέχρι τις ζούγκλες του Ισηµερινού και της Κολοµβίας. Αυτό σηµαίνει ότι στο τεράστιο αυτό κράτος ζούσαν φυλές, πολλές εκ των οποίων πριν υποταγούν έκαναν αγώνες και µάλιστα µακροχρόνιους.

Αντιστάθηκαν σθεναρά αλλά τελικά ηττήθηκαν. Γλώσσες, θρησκείες και παραδόσεις ξεχάστηκαν και χάθηκαν προς όφελος της νέας θρησκείας και γλώσσας που οι Ινκα έφεραν µαζί τους.
Με την ονοµασία Ίνκα βαφτίστηκαν τόσο η ηγετική τάξις που κυβερνούσε την αυτοκρατορία όσο και ο λαός και κυρίως η αρχική φυλή που ίδρυσε την αυτοκρατορία, δηλαδή οι Κέσουα.

Οι Ίνκα δηµιούργησαν ένα εξαίρετο και εκτεταµένο οδικό δίκτυο. Οι δρόµοι αυτοί βοήθησαν τους στρατούς τους να κινούνται γρήγορα και εύκολα κατά µήκος της αυτοκρατορίας για να καταστέλλουν τις εξεγέρσεις αλλά και να διευκολύνουν την µεταφορά ενισχύσεων για νέες κατακτήσεις. Κατά διαστήµατα υπήρχαν πανδοχεία καθώς και αποθήκες τροφίµων, ιµατισµού και άλλων εφοδίων. Οι δρόµοι διευκόλυναν τις επικοινωνίες.

Οι κυβερνώντες τις επαρχίες του κράτους καθώς και η κεντρική εξουσία της αυτοκρατορίας, ήταν σε τακτική επικοινωνία µεταξύ τους χάριν στους αγγελιοφόρους που το διέτρεχαν µεταφέροντας ειδήσεις και µηνύµατα.

Σε χειρόγραφο του Fernando de Montesinos αναφέρεται ότι οι αυτοκράτορες των Ινκα που κυβέρνησαν στο Περού ήταν περίπου 100 και αν λάβει κανείς υπ` όψιν του ότι ο κάθε ένας από αυτούς κυβέρνησε 25 = 30 έτη, τότε συµπεραίνουµε ότι ο πρώτος Ινκα ανέβηκε στον θρόνο γύρω στο 1800 π.Χ.

Η δόξα όµως και το µεγαλείο του αρχαίου αυτού πολιτισµού κατεστράφη ολοσχερώς µε την κατάκτηση του Περού από τους Ισπανούς το 1520 -1550 µ.Χ.
Για ακόµη µία φορά η αποκαλούµενη «εξέλιξη» κατέστρεψε την µαγεία ενός πανάρχαιου πολιτισµού.
Οι Ινκα εξηφανίσθησαν αµέσως µόλις ήρθαν σε επαφή µε τους Ευρωπαίους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου