LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Το έγκλημα και η συγκάλυψή του στο Αγ. Σοφία!Μετά τα δημοσιεύματα μας, στόματα άνοιξαν! Αρκετοί αυτοί που επικοινωνούν μαζί μας και μας μιλάνε για την περιπέτειά τους, μας στέλνουν στοιχεία, θέλοντας έτσι και αυτοί να συμβάλουν στο ελάχιστο στο έγκλημα που στοιχειοθετήθηκε από κάποιους εις βάρος των παιδιών και των οικογενειών τους! Εμείς ταξινομούμε, εξετάζουμε και δημοσιοποιούμε! Με αυτό τον τρόπο καταλήξαμε στο σημερινό μας δημοσίευμα! Και αναφέρουμε τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας!
O A. Κουρτέσης διορίστηκε στο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σαν Επιμελητής Β’ Καρδιοχειρουργός το 1997. Διευθυντής τότε ήταν ο Ι. Στήνιος (μόνος Διευθυντής).
Πολύ σύντομα, ο κ. Αντώνης Κουρτέσης κατήγγειλε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου (Πρόεδρος Νικόλαος Ντάνος) και στο Υπουργείο Υγείας ότι τα αποτελέσματα των χειρουργείων του Ιωάννη Στήνιου δεν ήταν καλά. Ο Ιωάννης Στήνιος  για να τον τιμωρήσει, τον απέκλεισε από τα χειρουργεία για ενάμιση χρόνο (!). Έτσι, ο κ. Αντώνης Κουρτέσης αναγκάστηκε να ζητήσει απόσπαση για το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου της Αθήνας, για να μην ξεχάσει την Καρδιοχειρουργική. Συνέχισε τις διαμαρτυρίες του στο Υπουργείο και αυτές έφεραν αποτέλεσμα Τον Σεπτέμβριο του 2000, ήρθε στο Νοσοκομείο η τότε Υφυπουργός Υγείας κ. Σπυράκη και συγκάλεσε σύσκεψη με όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΣΚΑΠ, (Καρδιοχειρουργούς, Καρδιολόγους και Καρδιο-αναισθησιολόγους) και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, για να μπει κάποια τάξη στο Κέντρο και να σταματήσει ο διωγμός των γιατρών του Κέντρου από τον Διευθυντή.
Μετά από αυτή τη σύσκεψη, ο κ. Ντάνος έδωσε εντολή να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Β’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, έστω χωρίς Διευθυντή, ενώ προκήρυξε τη θέση του Διευθυντή, που ήταν κενή από το 1997. Πράγματι, στις αρχές του 2001, το Β’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα ξεκίνησε να λειτουργεί και να βάζει χειρουργεία με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Παφίτη, Επιμελητή Α’ στο Τμήμα του ΙΣ, τον οποίο απέσπασε στο Β΄ Τμήμα ο κ. Ντάνος, και με Επιμελητή Β’ τον κ. Αντώνη Κουρτέση.
Τον Μάιο του 2001, ήρθε σαν Διευθυντής του Β’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος ο κ. Πρόδρομος Αζαριάδης, οπότε το Β’ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα είχε την εξής σύνθεση:
Διευθυντής – Π. Αζαριάδης, Επιμελητής Α’ – Χ. Παφίτης, Επιμελητής Β’ – Αντώνης Κουρτέσης .Διευθυντής στο Β’ Καρδιοχειρουργικό τμήμα (Απρ. 2008 – Ιαν. 2011, και από Ιαν. 2011 έως Οκτ 2011, οπότε έκλεισε το κέντρο, ήταν Διευθυντής του ενιαίου Καρδιοχειρουργικού Τμήματος όπου παραμένει μέχρι και σήμερα!). Ας εξετάσουμε την διαδρομή του τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με δημόσια έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας!
28/09/2009 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 21245
01/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 18750
23/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 20515
27/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 20780
28/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 20917
29/09/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 20998
11/10/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 21894
14/10/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 22176
31/10/2011 έγγραφο-αναφορά με αρ. πρωτοκ. 23365
31/10/2011 έγγραφο αναφορά
Παρατηρούμε λοιπόν μια σειρά αναφορών του συγκεκριμένου συντονιστή-διευθυντή εις βάρος συναδέλφων του ιατρών! Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι ο συγκεκριμένος έχει δίκιο η άδικο! Εμείς γυρίσαμε λίγο στο παρελθόν!
Και δείτε τι βρήκαμε!Σε αυτό το έγγραφο ο κ. Αντώνιος Κουρτέσης κατγγέλει τα διάφορα όπως μπορείτε να διαβάσετε και εσείς! Καταγγέλλει βέβαια και το γεγονός ότι <<Είναι τραγικό πως και οι άλλοι συνάδελφοι του τμήματος που διευθύνει  δεν αντιδρούν, αν δεν συμμετέχουν σε αυτή την κατάσταση, είτε γιατί είναι αποσπασμένοι στο τμήμα ή του χρωστούν χάρη μιας και τους ‘’βρήκε’’ θέση στο ΕΣΥ!>>


Με το παραπάνω έγγραφο ο κ. Παπαδόπουλος θέλοντας να προστατεύσει το νοσοκομείο, συναδέλφους και πρωτίστως τα παιδιά ζητεί από το Αγ. Σοφία και του αποστέλλονται συγκεντρωτικές καταστάσεις αντιμετώπισης περιστατικών Α’ και Β’ καρδιοχειρουργικών τμημάτων! Στο Α’ καρδιοχειρουργικό τμήμα ο κ. Καλαβρουζιώτης Γεώργιος και στο Β’ καρδιοχειρουργικό τμήμα ο κ. Κουρτέσης Αντώνιος με έναν επικουρικό έκαστος! Δείτε τα αποτελέσματα και συγκρίνετε!


Στον πρώτο πίνακα παρατηρούμε α) σε σύνολο 169 περιστατικών και ποσοστό 100%, το Α’ καρ/κό τμήμα έχει 96 περιστ. με  ποσοστό 57% και το Β’ καρ/κό 73 περιστ. με ποσοστό 43%! Στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις το Α’ τμήμα έχει 81 επεμβάσεις και το Β’ 38 επεμβάσεις! Στις θωρακοχειρουργικές επεμβάσεις το Α’ έχει 14 και το Β’ 31  επεμβάσεις! Συνεπώς μήπως το Α’ είναι πιο εξειδικευμένο στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις από ότι το Β’; ανοικτές επεμβάσεις το Α’ 66% το Β’ 34%, στις κλειστές το Α’ 70% και το Β’ 30%! Δεκτό βέβαια και το καλύτερο ποσοστό του Β’ τμήματος στις θωρακο-χειρουργικές επεμβάσεις!Μέσα λοιπόν από τις καταστάσεις τις οποίες επισυνάπτουμε βλέπουμε μεγάλη διαφορά επεμβάσεων στα καρδιοχειρουργικά περιστατικά! Συν το γεγονός ότι στο έγγραφο της διοικήτριας κ. Θεάκου προς τον κ. Παπαδόπουλο στις 22/03/2011 διαβάζουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος μιλάει <<για 10 περιστατικά ασθενών της τελευταίας τριετίας με συγγενή καρδιοπάθεια, με δυσμενή ή εν γένει μη ικανοποιητική έκβαση>>! Διαβάστε παρακάτω το συνημμένο!


Εδώ λοιπόν γεννάται η απορία μας! Μήπως συμβαίνουν τραγικά γεγονότα στο Αγ. Σοφία και τα κρατάνε κάποιοι εν ‘’κρυπτώ’’ για να καλύψουν ανικανότητες; μήπως υπάρχει ανεπάρκεια αντιμετώπισης περιστατικών από τους παιδο-καρδιοχειρουργούς; μήπως χρειάζεται να επέμβει η Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α. με εντολή του υπουργού και διερευνήσει τα περιστατικά; Γιατί ‘’ κάποιοι’’ κρύβουν αυτά τα έγγραφα;
Σας επισυνάπτουμε και το παρακάτω έγγραφο στο οποίο διαβάζουμε ότι η διοικήτρια του ‘’Αγλαία Κυριακού’’  κ. Θεάκου αποστέλλει το υπ’ αριθμόν πρωτ. 44 και ημερομηνία 11/04/2011 έγγραφο στον διοικητή του Αγ. Σοφία κ. Παπασάββα όπου του ζητάει ‘’ τις δικές του ενέργειες, λόγω της σοβαρότητας του θέματος’’! φυσικά στην μέχρι τώρα έρευνά μας δεν συναντήσαμε και ούτε μας έχει αναφέρει κάποιος τα αποτελέσματα της έρευνας του κ. Παπασάββα! Μήπως καλύπτει ο κ. Παπασάββας την όλη υπόθεση; 

Μετά από όλα τα παραπάνω έγγραφα που παρουσιάζουμε και με αυτά που έχουμε παρουσιάσει στο παρελθόν, αποδεικνύουμε περίτρανα ότι κάποιοι προσπαθούν να κρατούν κλειστό το ΕΚΑΣΚΑΠ για λόγους οικονομικών συμφερόντων, ότι ‘’κάποιοι’’ προσπαθούν να ‘’κουκουλώσουν’’ πρόσωπα και αδυναμίες! γι αυτό ακριβώς το λόγο ενεργούν κατ’ αυτό τον τρόπο (αναφορές, ΕΔΕ, πειθαρχικά συμβούλια) για να βουλώσουν το στόμα κάποιων άλλων! Και αναρωτιέμαι! Αυτή την κόπρο του Αυγεία βρέθηκε Ηρακλής να την καθαρίσει; και αν όχι θα βρεθεί; Η θα ταλανίζει για χρόνια τις ζωές παιδιών και οικογενειών χωρίς να βρίσκετε κανείς με φιλότιμο και θάρρος να ξεπλύνει την βρωμιά που διέπει το σύστημα των ‘’κολλητών’’ του κ. Λοβέρδου; Μένει οι αρμόδιοι φορείς να ελέγξουν την μισθολογική κατάσταση του συγκεκριμένου κυρίου (εμείς έχουμε αντίγραφο στα χέρια μας) και όπως διαβάζουμε τον Μάρτη του 2012 και  για αρκετό καιρό μετά πληρωνόταν (ή πληρώνεται;) με 900 ευρώ επιπλέον τον μήνα για τις εφημερίες! που δεν κάνει γιατί το ΕΚΑΣΚΑΠ είναι κλειστό!
Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα με το φτωχό μας μυαλό ότι α) συμφέρει τον κ Κουρτέση να κλείσει οριστικά το ΕΚΑΣΚΑΠ ώστε ποτέ δεν θα φανούν οι αδυναμίες του τμήματός του (γιατί άλλωστε και οι τόσες αναφορές και κόντρες με τους συναδέλφους του); β) γιατί ποτέ δεν θα βγεί στην επιφάνεια η ΕΔΕ που δεν έκανε (η που έκανε και έθαψε) ο κ. Παπασάββας σχετικά με τα δέκα ασθενή παιδιά! γ) αν ισχύει ακόμα η πληρωμή των εφημεριών, παίρνει 900 ευρώ χωρίς να τις κάνει! Ενώ οι άλλοι δύο γιατροί όπως μαθαίνουμε δεν τις πληρώνονται! Και επιπλέον ‘’σπρώχνει’’ τα παιδιά στο Ωνάσειο έχοντας το κεφαλάκι του ήσυχο και ξεκούραστο από κάθε ευθύνη! Το είδαμε άλλωστε και στην περίπτωση του μικρού Χαρίτου! Έκανε είκοσι ημέρες να απαντήσει ότι το μαγαζί είναι κλειστό! Για τους παραπάνω λοιπόν σοβαρότατους λόγους και για την ασφάλεια της ζωής των παιδιών εμείς θα ζητήσουμε να διερευνηθεί το σοβαρότατο αυτό ζήτημα α) αν ο κ. Κουρτέσης μπορεί να ανταποκριθεί στην πλειονότητα των περιστατικών καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων (ανοιχτές και κλειστές) β) γιατί στις παραπάνω καταστάσεις υπάρχουν περιστατικά τα οποία δεν τα έχει χειρουργήσει σε όλη την διάρκεια του έτους γ) πως θα διατηρήσει την χειρουργική του επάρκεια  αφού όπως λέει η ευρωπαϊκή  καρδιαγγειακή και θωρακο-χειρουργική εταιρία ( www.eacts.org ) χρειάζεσαι το λιγότερο 80 ανοικτά καρδιοχειρουργικά περιστατικά ανά έτος να χειρουργείς για να είσαι επαρκής και o συγκεκριμένος κύριος έχει μόνο 18; Πιστεύουμε ότι το ποσοστό κινδύνου στα παιδιά είναι ιδιαίτερα αυξημένο κάτω από αυτές τις συνθήκες! δ) γιατί ο κ. Παπασάββας ο διοικητής του νοσοκομείου τον καλύπτει συστηματικά και ενεργεί πάντα για το κλείσιμο του κέντρου, το κουκούλωμα των ΕΔΕ, την αποστολή των περιστατικών στο Ωνάσειο με σκοπό την οικονομική ενδυνάμωση αυτού, και την τελειωτική απαξίωση ιατρών και νοσοκομείου;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου