LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ανυπόγραφη" Επιστολή Προς τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας!!!


Σας επισυνάπτω την έγγραφη ενημέρωση που έλαβα από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 

Ελληνίδες, Έλληνες,
 Πριν από λίγο τελείωσε η συνάντηση κατά μόνας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας,  στα πλαίσια της συζήτησης, της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών για την εξεύρεση λύσης για την διακυβέρνηση του τόπου.
Εμείς από το πρωί διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή η συζήτηση.Θα επιθυμούσαμε η συζήτηση να γίνει υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία εκείνων των πολιτικών αρχηγών που κρίνει η Προεδρία της Δημοκρατίας, προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις, να θέσουμε σαφώς τις θέσεις μας και να μπορέσουμε με έναν εποικοδομητικό διάλογο να βρούμε τρόπο,  προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού για την διακυβέρνηση της χώρας.

 Ο κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αρχή της συζήτησης αναφέρθηκε στην ανάγκη διακυβέρνησης του τόπου ενόψει και των συνόδων του Ecofin,του ΝΑΤΟ αλλά και των διεθνών οργανισμών και την εκεί ανάγκη εκπροσώπησης της χώρας.
Συμφωνήσαμε στο ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρχει διακυβέρνηση της χώρας.
 Ο κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας μου ανέφερε μια επιστολή του πρωθυπουργού της χώρας, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδος.Του ζήτησα αν αυτή η ανυπόγραφη επιστολή που είναι προς εκείνον, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, διότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε ότι η αλήθεια προς τον ελληνικό λαό πρέπει να είναι σαφής και επίσημη.
Ο κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας μου απάντησε ότι δεν μπορεί να κοινοποιηθεί η επιστολή αυτή, η ανυπόγραφη του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 Οπότε είπα ότι εμείς σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεσμευόμενοι στην διαφάνεια και την αλήθεια προς τον ελληνικό λαό, δεν διαβάζουμε κείμενα τα οποία είναι ανυπόγραφα και ανεπίσημα.Ζητούμε την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών,την επίσημη ενημέρωση του ελληνικού λαού, για την πραγματική κατάσταση στη χώρα.
 Όσον αφορά την εθνική οικονομία,όσον αφορά τα εξωτερικά θέματα,όσον αφορά την κατάσταση σε σχέση με τους εταίρους μας, ζητήσαμε την παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,ο οποίος επιμένει να αρνείται να ενημερώσει ακόμη και τους αρχηγούς των κομμάτων για την έκθεση ιδιωτικού φορέα σε σχέση με τις ελληνικές τράπεζες.

Ζητήσαμε την παρουσία και την ενημέρωση εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών,του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών,της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των υπεύθυνων φορέων, για την πραγματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

 Είναι αδιανόητο να συζητούμε σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μη έχοντας σαφή και επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της χώρας,την ώρα που γνωρίζουμε καλά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ότι επανειλημμένα χρησιμοποιήθηκε ψευδής πληροφόρηση για τον εκφοβισμό των Ελλήνων, προκειμένου να περάσουν μνημόνια, κυβερνήσεις δήθεν ειδικού σκοπού, προκειμένου να εκτελεστούν οι επιθυμίες των δανειστών και όχι των Ελλήνων.
 Επιφυλάχθηκε ο πρόεδρος για την ενημέρωση αυτή.

Ζητήσαμε ακόμη τα πρακτικά και την ενημέρωση σε σχέση με τις θέσεις των άλλων κομμάτων και των αρχηγών από την σύσκεψη την τριμερή η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν στην κυβέρνηση και στην παράδοση της χώρας στους δανειστές και του κυρίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος ότι θα μας δοθούν τα πρακτικά εκ των υστέρων.
 Το μόνο λοιπόν που απέμενε ήταν να καταθέσουμε τις σαφείς προτάσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τις θέσεις που διαμορφώθηκαν στην ιδρυτική μας διακήρυξη, προκειμένου να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση,να στηρίξουμε μια κυβέρνηση οικουμενική,μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Οι επτά πολιτικές θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι:

 Πρώτον:
Η άμεση ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ),σύμφωνα με τις αρχές του διεθνούς δικαίου της θάλασσας σε όλη την επικράτεια και σε πλήρες εύρος.
 Δεύτερον:
Η άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου και μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος.
Στο σημείο αυτό ενημέρωσα τον εξοχότατο πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ουσιαστικά o αντισυμβαλλόμενος για τις δανειακές συμβάσεις της Ελλάδας στο εξωτερικό.Kαι ο αντισυμβαλλόμενος, δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος, αυτή τη στιγμή έχει μία μετοχική σύνθεση όπου η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε ιδιώτες και μάλιστα σε μη Έλληνες. Δε μπορεί λοιπόν να προχωρήσει καμία διαπραγμάτευση εάν ο αντισυμβαλλόμενος, δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν ανήκει στο ελληνικό κράτος ή δεν ελέγχεται από το ελληνικό δημόσιο.
Τρίτον:
Συγκρότηση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους της χώρας, απ´ το 1974 και μέχρι σήμερα, περιλαμβανομένου και του προγράμματος της πρώτης Δανειακής Σύμβασης, το PSI και της δεύτερης Δανειακής Σύμβασης .
Τέταρτον:
Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων επί τη βάση των αρχών που καθορίζονται στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Στο σημείο αυτό έγινε περαιτέρω συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με τη νομιμότητα των συμβάσεων αυτών. Η νομιμότητα των συμβάσεων αυτών έχει να κάνει κατ’ αρχήν με την επικύρωσή τους από τη Βουλή των Ελλήνων,  πράγμα που δεν έχει γίνει τουλάχιστον για την πρώτη σύμβαση όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας. Το δεύτερο έχει να κάνει με την παραβίαση των συμβάσεων αυτών, έστω και αν ήταν νόμιμες, έστω και αν ήταν συνταγματικές,  πράγμα το οποίο δεν το πιστεύουμε, διότι ουσιαστικά εκ μέρους των δανειστών δεν εξυπηρετήθηκαν.
Απ’ τα πρώτα 110 δισεκατομμύρια της πρώτης δανειακής σύμβασης έχουν αποταμιευθεί τα 87 και τα υπόλοιπα έγιναν αντικείμενο απειλής προς τους Έλληνες για χρεοκοπία την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2011.
Πέμπτον:
Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, με άμεση εφαρμογή ήδη από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής και έλεγχος του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων από το 1974 και μέχρι σήμερα με άμεση απόδοση ευθυνών.
Η ατιμωρησία του πολιτικού κόσμου έχει οδηγήσει σε πλήρη διάσταση των πολιτών με την πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ατιμωρησία των πολιτικών την ώρα που οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν ουσιαστικά την πολιτική που ασκήσαν οι πολιτικοί μέχρι σήμερα.
Πιστεύουμε λοιπόν ότι η αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών θα άρει την ατιμωρησία και θα πρέπει με συνεδρίαση της Βουλής μετά την Πέμπτη, που θα γίνει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, να είναι προϋπόθεση για τη λήξη της περιόδου της μεταπολίτευσης, της περιόδου της ατιμωρησίας.
Έκτον:
Ενημέρωση του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας σχετικά με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων απ’ το 2009 μέχρι και σήμερα, με παράλληλη αποδέσμευση όλων των εγγράφων, συμφωνιών και τυχόν κρυφών πρωτοκόλλων,  που έχουν συμφωνηθεί η υπογραφεί από μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων.
Υπάρχει ένα πλήθος εγγράφων που φέρεται να έχουν υπογραφεί από στελέχη των κυβερνήσεων, χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει η Βουλή των Ελλήνων, ως οφείλει, το σύνολο αυτών των συμφωνιών.
Και έβδομο:
Την εξάρτηση του συνόλου των νομικών, πολιτικών και άλλων εργαλείων για την είσπραξη του συνόλου των οφειλών της Γερμανίας απ’ το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και αναφερθήκαμε στις Γερμανικές Αποζημιώσεις, αναφερθήκαμε στις αποζημιώσεις στις εγκαταστάσεις, αναφερθήκαμε στα κατοχικά δάνεια.Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν κυβερνήσεις οι οποίες κυβερνούν αυτόν εδώ τον τόπο με αδιαφάνεια . Η αδιαφάνεια φέρνει τη διαφθορά και η διαφθορά φέρνει την αναξιοπιστία.Πιστεύουμε οτι πρέπει να επανέλθει η ηθική στην πολιτική.
Ελπίζουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί  να αντιληφθούν τις θέσεις τις οποίες καταθέσαμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, οι οποίες πιστεύουμε ότι είναι και θέσεις του ελληνικού λαού. Ευχαριστώ.

Ερώτηση: Κύριε πρόεδρε θα συμμετείχατε σε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού ;
Απάντηση: Αν αυτές οι επτά θέσεις γίνουν  αποδεκτές από τους πολιτικούς αρχηγούς και αν γνωρίζουμε  τη δραματική κατάσταση της χώρας, θα συμμετείχαμε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Ερώτηση: Με άλλο σκοπό, όχι μόνο για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για παράδειγμα, θα συμμετείχατε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού ;     
Απάντηση: Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν υπάρχει. Υπάρχει είτε κατάργηση του μνημονίου, είτε αποδοχή του μνημονίου.

Ερώτηση: Σε αυτή την κυβέρνηση την οποία λέτε, θα δεχόσασταν ως πρωθυπουργό, ως επικεφαλής του υπουργικού σχήματος, τον αρχηγό του πρώτου κόμματος;
Απάντηση: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεχόμαστε τη θέση του απλού στρατιώτη μέχρι του αρχιστρατήγου, αρκεί να εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα .

Ερώτηση: Αν κάποια από αυτά τα επτά σημεία γίνονταν δεκτά τα πέντε ή τα τέσσερα σημεία που προτείνετε, θεωρείτε ότι θα μπορούσε να προχωρήσει μια τέτοια κυβέρνηση και τα υπόλοιπα να τα συζητήσετε εν καιρώ; Δηλαδή ποιά είναι τα δικά σας σημεία που πρέπει να γίνουν άμεσα;
Απάντηση: Η εθνική κυριαρχία της χώρας δεν μπαίνει σε παζάρι . Μπαίνουμε σε μια συζήτηση χωρίς να ξέρουμε τις θέσεις των υπολοίπων. θεωρητικά είμαστε  σε μια διαδικασία συζήτησης με τους πολιτικούς αρχηγούς χωρίς καν να γνωρίζουμε τις θέσεις των υπολοίπων. Καταθέσαμε τις δικές μας. Αν υπάρχει θέμα περαιτέρω συζήτησης, αυτό θα το κρίνει  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερώτηση:  Υπάρχει ενδεχόμενο νέας συνάντησης κατά μόνας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Απάντηση: Αυτό εξαρτάται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σαν Έλληνας πολίτης αναρωτιέμαι! Ακόμα και ο πρόεδρος της δημοκρατίας χρησιμοποιεί ανυπόγραφα έγγραφα για να πείσει για την κατάσταση της χώρας, ενώ θα έπρεπε να έχει ζητήσει ενυπόγραφο έγγραφο από τον πρωθυπουργό της χώρας για την πραγματική κατάσταση  στην οποία βρισκόμαστε;

Σαν Έλληνας πολίτης αναρωτιέμαι! Ακόμα και τον πρόεδρο της δημοκρατίας έχουν μπλέξει στα δίχτυα τους οι υπάλληλοι της τρόικας;
Σαν Έλληνας πολίτης αναρωτιέμαι! Έως που φτάνει κύριοι βουλευτές η βρωμιά και η σαπίλα στο πολιτικό σύστημα της χώρας;

Σαν Έλληνας πολίτης αναρωτιέμαι! Σε πια κατάσταση έχετε οδηγήσει κύριοι βουλευτές της χώρας την τύχη του Ελληνικού λαού αφού ακόμα και στο προεδρικό μέγαρο κυκλοφορούν ανυπόγραφα χαρτιά και κάνει χρήση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Σαν Έλληνας πολίτης αναρωτιέμαι! Θα πάρετε θέση κύριοι του πολιτικού συστήματος της χώρας μας σχετικά με το ανυπόγραφο έγγραφο; η μήπως κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο και κύριε Τσίπρα γνωρίζατε την ύπαρξή του και περιμένατε βάσει της ανυπόγραφης επιστολής να πέσει θύμα της πλάνης σας ο κ. Καμμένος;

Σας καλώ κύριοι βουλευτές να παραιτηθείτε τώρα αν σας διέπει λίγο φιλότιμο!
Σας καλώ τώρα κύριοι βουλευτές εάν έχετε θάρρος και τόλμη να ξεμπροστιάσετε το βρώμικο παιχνίδι που πήγαν να παίξουν οι αρχηγοί σας με τον πρωθυπουργό εις βάρος του Παναγιώτη Καμμένου και της παραπλάνησής του σχετικά με την κατάσταση της χώρας!
ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου