LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ;



Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Όπως δήλωσα δημόσια προεκλογικά, έχω δώσει το δικαίωμα στον καθένα σας να με προσβάλει δημόσια, αν εγώ ξεφύγω από τις ηθικές αξίες, που εσείς, μέσα από την πορεία μου, μού έχετε αναγνωρίσει! Ακούγοντας και διαβάζοντας για τα περίφημα non paper, θέλω μέσα από ήδη δημοσιευμένα έγγραφα και συζητήσεις, να σας μεταφέρω σκέψεις μου και προβληματισμούς μου, σε τούτες τις δύσκολες για την πατρίδα ώρες!
Αρχίζω λοιπόν από την στιγμή που ο κ.Καμμένος επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! αναφέρεται μεταξύ άλλων (αντιγραφή από τα πρακτικά της προεδρίας δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα της)
Αυτό δεν σας κρύβω ότι έχει δημιουργήσει και πολλές ανησυχίες στους εταίρους μας. 
Χθες με πήραν ο κ. Ρομπάι και ο κ. Σουλτς και με ρωτούσαν εναγωνίως τι γίνεται στην Ελλάδα. Τους είπα ότι γίνεται μία προσπάθεια να υπάρξει μία κυβέρνηση και είμαι καταρχήν αισιόδοξος ότι μάλλον θα καταλήξουμε θετικά.  

ΕΡΩΤΗΣΗ: όλοι οι Έλληνες αναρωτιόμαστε τι θα γίνει και ΑΝ θα τα βρούν! Από πού έβγαλε το συμπέρασμα ο κ. πρόεδρος και λέει μάλλον θετικά;                                                                                                                                                                                           Πριν πάρετε το λόγο, θα ήθελα να δείτε αυτό το χαρτί πάνω στα οικονομικά μας, το οποίο μου έστειλε για δική μου χρήση ο κύριος Πρωθυπουργός. Διαβάστε το, όπως το έκαναν και οι τρεις Αρχηγοί που ήρθαν εδώ το πρωί.                                                              

ΕΡΩΤΗΣΗ: γιατί αυτό το χαρτί έχει χαθεί και δεν δίνετε στην δημοσιότητα αφού αφορά άμεσα τους Έλληνες; 
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, καταρχήν σας ευχαριστώ. Βλέπω αυτήν την επιστολή του κυρίου Πρωθυπουργού, αλλά νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο σημαντικό και για τον ελληνικό λαό να είναι σε γνώση του η πραγματική οικονομική κατάσταση, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα, η Κυβέρνηση αρνείται να παραθέσει στους Αρχηγούς των κομμάτων στοιχεία της οικονομίας, τα οποία για εμάς είναι σημαντικά, όπως η έκθεση για την κατάσταση των τραπεζών. Αυτό είναι κατά παράβαση και του Συντάγματος και της πολιτικής ηθικής. Η Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου αρνείται να δώσει στοιχεία στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό λαό. Οπότε, μία επιστολή, η οποία δεν είναι δημοσιοποιήσιμη, θα μου επιτρέψετε να μην τη λάβω υπ’ όψιν μου. Εάν είναι στοιχείο το οποίο μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε στον ελληνικό λαό, με χαρά να το διαβάσω. Όμως, δεν δεσμεύομαι με το απόρρητο, για να μην τη μεταδώσω στον ελληνικό λαό. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ωραία. Δώστε την μου, πίσω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως μας θυμίζει λίγο την κυρά Κατίνα της γειτονιάς; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαφυλάττει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών αποκρύπτοντας επιστολή από τον Πρωθυπουργό για την οικονομική κατάσταση της χώρας! Ακούσατε τον κ. Παπαδήμο να λέει ναι έστειλα τέτοια επιστολή; εγώ φαντάζομαι ότι είναι από τον Αβραάμ Πάπα που φοβάται για τα ομόλογά του! Εσείς από πού λέτε να είναι αφού δεν φέρει σφραγίδα και υπογραφή; Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ζήτησε επίσημη επιστολή από τον Πρωθυπουργό της χώρας; Την έστειλε με φαξ ο πρωθυπουργός η με το ψυχοπαίδι του; αν είναι με φαξ γιατί δεν την δημοσιοποιούν να δούμε τον αριθμό αποστολής και την ημερομηνία; Και τι σημαίνει >;αυτή είναι η υπεύθυνη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας;  
                                                                                                                                                                                  ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Εμείς θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας βάσει των οποίων θα γίνει ο διάλογος, να τις λάβουν υπ’ όψιν τους οι πολιτικοί Αρχηγοί, να έχουμε πλήρη δημόσια ενημέρωση από την Κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση, για την κατάσταση στην εξωτερική πολιτική και την κατάσταση στην εθνική ασφάλεια της χώρας. Με αυτά τα επίσημα και δημόσια στοιχεία θα μπορέσουμε να πάρουμε θέση.

Θέλω να θυμίσω ότι στην Ισλανδία, όταν ακόμα και η Βουλή ψήφισε ένα σχέδιο το οποίο δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το αρνήθηκε. Τέτοιο ρόλο θα θέλαμε, κύριε Πρόεδρε, γνωρίζοντας την ιστορία σας και σεβόμενοι απόλυτα την ιστορία σας, να έχετε και εσείς. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για τη χώρα. Όμως, για να βρεθεί λύση, πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια, να υπάρχει αλήθεια και να είναι συμμέτοχος ο ελληνικός λαός και όχι εν κρυπτώ, πράγμα το οποίο έγινε τον τελευταίο καιρό. 

Αφού λοιπόν του λέει ότι τα στοιχεία για την οικονομία πρέπει να δημοσιοποιούνται από την κυβέρνηση επίσημα και όχι με non paper, αφού του λέει ότι ‘’ συνέπραξες κύριε Πρόεδρε στην υποδούλωση της χώρας στους δανειστές’’ αφού στην Ισλανδία σε αντίστοιχη περίπτωση ο Πρόεδρος αρνήθηκε, του λέει μετά ότι κύριοι λέτε ψέματα στον Ελληνικό λαό και για να βρεθεί λύση πείτε τώρα την αλήθεια! Δεν απαντά στις συγκεκριμένες κατηγορίες ο κ. Παπούλιας αλλά ζητάει να μάθει τις προτάσεις!

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ποιες είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις σας;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Εμείς, κύριε Πρόεδρε, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις.
Πρώτα απ’ όλα, θα θέλαμε πλήρη ενημέρωση, όπως σας είπα, από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, από το Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Τα ζητήσατε αυτά;
Εσείς τα ζητήσατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Το ζητώ από εσάς τώρα.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Από εμένα; Εγώ δεν είμαι κυβέρνηση.  

ΕΡΩΤΗΣΗ:Τότε γιατί καθόσαστε εκεί κύριε Πρόεδρε της Δημoκρατίας; Δεν μπορείτε να ζητήσετε επίσημα έγγραφα του κράτους και να επιχειρήσετε με αυτά ενώπιον των πολιτικών αρχηγών;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ζήτησα από τη Βουλή, όσον αφορά για τις τράπεζες,, την έκθεση της «Blackrock» και αρνήθηκαν να μας την δώσουν. Ζητώ ενημέρωση από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και αυτό να γίνει στα πλαίσια της συνάντησης των πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα της χώρας. Με απειλές, οι οποίες είναι σε non paper, δεν μπορούμε να συζητήσουμε με τους Έλληνες και δεν μπορούμε και να πείσουμε τους Έλληνες.
Ζητούμε, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε…

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ζητήσατε από τον κ. Προβόπουλο να σας ενημερώσει και δεν σας ενημέρωσε;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ζητήθηκε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου –το ζήτησα και εγώ από τον κ. Βενιζέλο χθες- να έχουμε τις εκθέσεις για την κατάσταση των τραπεζών και δεν τις έχουμε στα χέρια μας. Δεν μπορεί, λοιπόν, να είναι ενημερωμένοι…

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ο κ. Βενιζέλος;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ο κ. Βενιζέλος.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Αυτός θα σας τις έδινε;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Από τον κ. Βενιζέλο το ζήτησα. Ζητήθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση, απαντήθηκε ότι είναι απόρρητο έγγραφο, ότι δεν δίδεται στη Βουλή, -δίνεται όμως με  non paper- άρα και σε εμάς. Το ζήτησα και χθες, το ζητώ και από εσάς, κύριε Πρόεδρε, σήμερα, να έχουμε πλήρη εικόνα της πραγματικής...

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Εγώ δεν είμαι κυβέρνηση. ( είστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως! Ούτε σε εσάς το δίνουν;)

Δεύτερον, θα θέλαμε τις θέσεις που εμείς θα διατυπώσουμε να τις διατυπώσουμε προς όλους τους πολιτικούς Αρχηγούς, διότι πιστεύουμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ότι μπορεί να βρεθεί λύση και πρέπει να βρεθεί λύση για τη χώρα. Να κυβερνηθεί η χώρα, όχι όμως υπό επιτροπεία. Και εάν πράγματι αυτό το οποίο περιγράφουν για την κατάσταση που οδηγεί στη χρεοκοπία να προχωρήσουμε σε συνέχιση συμφωνιών, όπως τα μνημόνια 1 και 2, τα οποία θεωρούμε άκυρα και αντισυνταγματικά και τα οποία θα οδηγήσουν στην απώλεια της ασυλίας της χώρας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και επειδή οι στιγμές είναι πάρα πολύ σημαντικές, σας ζητώ, κύριε Πρόεδρε, με τη συνταγματική ιδιότητα που έχετε, να το κάνουμε τώρα, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συναποφασίσουμε μία εθνική στροφή.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Να κάνουμε τι, κύριε Πρόεδρε; Δεν σας κατάλαβα.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Να ενημερωθούμε για την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας και όχι με non paper, να ενημερωθούμε για την κατάσταση στα εξωτερικά, για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και να ενημερωθούμε από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την πραγματική οικονομία, ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε. 


Ερώτηση: αυτό δεν μπορούσατε να το κάνετε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας; η μήπως δεν σας έπαιρνε ο χρόνος; 
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): μεταξύ άλλων προτείνει στον κ. Παπούλια: Η τρίτη πολιτική θέση και προϋπόθεση είναι η συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους της χώρας από το 1974 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου και του προγράμματος της πρώτης δανειακής σύμβασης, του PSI και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.


ΕΡΩΤΗΣΗ: γιατί δεν συμφωνείτε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας; γνωρίζετε κάτι που εμείς δεν ξέρουμε; Γιατί δεν μας ενημερώνετε και εμάς που χρωστάμε τα μαλλιά της κεφαλής μας; Η μήπως φοβόσαστε κάτι;

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα!
Η πέμπτη θέση είναι η ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεωρήσεως του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών με άμεση εφαρμογή ήδη από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής και έλεγχος του «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων από το 1974 και μέχρι σήμερα, με άμεση απόδοση ευθυνών. Η ατιμωρησία, κύριε Πρόεδρε, έχει οδηγήσει σε αναξιοπιστία πλέον των πολιτικών εκ μέρους των πολιτών. Είναι θέμα δημοκρατίας και όπως είχα την τύχη να σας πω την ημέρα που συναντηθήκαμε για τη δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για εμάς είναι το βασικότερο θέμα, η απόσταση πλέον μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της πολιτικής εκπροσωπήσεως.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι αυτά που λές κύριε Καμμένε;θέλεις σώνει και ντέ να μείνει ακυβέρνητη η Ελλάδα;και που θα τους βάλεις όλους αυτούς;
Το έκτο θέμα, που για εμάς είναι βασική πολιτική θέση, είναι η ενημέρωση του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας σχετικά με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι και σήμερα, με παράλληλη αποδέσμευση όλων των εγγράφων, συμφωνιών και τυχόν κρυφών πρωτοκόλλων που έχουν συμφωνηθεί ή υπογραφεί από μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι λές βρε Πάνο; τι είναι αυτά που λές; βρε συ αυτοί που θα μείνουνε έξω δεν θα φτάσουνε να κάνουνε κυβέρνηση! Που θα τους βρείς τους άλλους;


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Μπορώ να έχω αυτόν τον κατάλογο των προτάσεών σας;


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ευχαρίστως να τον δώσω στη Γραμματεία σας σε μία επιστολή. Μάλιστα, μπορώ να σας πω ότι εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεσμευόμαστε στο σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας. Το λέω αυτό, διότι δεσμευόμαστε ότι οποιαδήποτε λύση μπορεί να δοθεί, πέραν της συμφωνίας των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, και από τη Βουλή των Ελλήνων. Εσείς, που είστε ο παλαιότερος ίσως κοινοβουλευτικός, πριν πάρετε τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ξέρω ότι πιστεύετε στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Και εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεδριάσει η Βουλή των Ελλήνων μετά την ορκωμοσία και να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Με ποιο ερώτημα;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Με τα ερωτήματα τα οποία προηγουμένως σας ανέφερα.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Τα επτά;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Αυτά τα επτά θέματα. Επίσης, πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για όλα τα θέματα. Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να γνωρίζει.
Εύχομαι η Παναγία να βοηθήσει τη χώρα μας! Εσείς ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πιστεύω ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Αυτό είναι αλήθεια, αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Όλοι μας πρέπει να βάλουμε «πλάτη». ( ε τότε να φέρουμε καμμιά δεκαριά να μην έχουμε έλλειψη!)


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Μπορώ να σας ρωτήσω κάτι; Αισθάνεστε την ανάγκη ότι πρέπει να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση;


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, έχω πέντε παιδιά, από δεκαοκτώ χρονών έως δύο μηνών. Θεωρώ ότι πρέπει να αποκτήσει η Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία κυβέρνηση όμως να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των δανειστών. Η κυβέρνηση η οποία απέρχεται, του κ. Παπαδήμου, που στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ήταν μία κυβέρνηση η οποία υπηρέτησε τα συμφέροντα των δανειστών κατά παράβαση και του Συντάγματος κατά τη δική μας άποψη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μία εθνική στροφή, να γίνει μία κυβέρνηση η οποία θα εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Η χώρα βρίσκεται προ της χρεοκοπίας και πιστεύω ότι πρέπει να προστατευθούν οι Έλληνες.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Πώς θα λέγεται αυτή η Κυβέρνηση; ????????????????????????????


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Οικουμενική Κυβέρνηση, κύριε Πρόεδρε, με το σύνολο των κομμάτων ή με εκείνα τα κόμματα τουλάχιστον τα οποία πιστεύουν ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί και μάλιστα με εθνικό προσανατολισμό.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Και μία τέτοια κυβέρνηση θα την στηρίζατε εφόσον;


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Εφόσον καλύπτεται η εθνική κυριαρχία της χώρας, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας και δίνεται προοπτική στη χώρα. Πιστεύουμε ότι με τα μνημόνια, τα οποία έχουν υπογραφεί από μία παράνομη κυβέρνηση, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αυτά.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Δηλαδή, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, μιλάτε για την ανατροπή των μνημονίων.


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεν θεωρώ ότι είναι επίσημα κείμενα, τα οποία έχουν ουσιαστικά και νομιμοποίηση. Να σας δώσω ένα παράδειγμα ακόμα, κύριε Πρόεδρε. Η πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία είχε υπογραφεί, περιελάμβανε υποχρέωση των δανειστών να δώσουν 110 δισεκατομμύρια στη χώρα. Η χώρα πήρε 87 δισεκατομμύρια και χρησιμοποίησε την ίδια απειλή, την οποία χρησιμοποιεί ο κ. Παπαδήμος σήμερα με το non paper το οποίο σας απέστειλε, εκβιάζοντας τους Έλληνες…


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Με συγχωρείτε, όχι! Αυτό είναι δική σας εκτίμηση. Αυτό είναι ένα ενημερωτικό έγγραφο για το πού βρίσκεται η ελληνική οικονομία.


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεν μπορούμε να το έχουμε αυτό, να το ξέρουν οι Έλληνες; Πρέπει να είναι κρυφό από τους Έλληνες;


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Αυτό το έστειλε για δική μου ενημέρωση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εμείς τι είμαστε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας; από άλλον πλανήτη είμαστε; δεν είμαστε Έλληνες και δεν πρέπει να γνωρίζουμε; 


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Νομίζω ότι έχει υποχρέωση ο κ. Παπαδήμος να ενημερώσει τους Αρχηγούς των κομμάτων και τον ελληνικό λαό.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Πολύ ωραία. Θα του το μεταφέρω,  (άντε τυχεράκια Πάνο θα σου κάνει την χάρη)αν και θα μπορούσατε να το ζητήσετε από τον κ. Παπαδήμο και είμαι βέβαιος ότι δεν θα αρνιόταν να σας ενημερώσει. ( μα τι καλό παιδί ο Παπαδήμος!)


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Αρνήθηκε ακόμα και να μας δώσει την έκθεση της «Blackrock» για τις τράπεζες. Ο Πρωθυπουργός μπορεί μόνο από εσάς να υποχρεωθεί, κύριε Πρόεδρε, και στο Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών να υπάρξει μία επίσημη ενημέρωση για σοβαρά θέματα, όπως το θέμα της απόφασης του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ για την ένταξη των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία», το θέμα της Θράκης, το θέμα των λαθρομεταναστών, που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούμε ότι είναι θέματα τα οποία αποτελούν μία «κόκκινη» γραμμή για την περαιτέρω συμμετοχή σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή μία κυβέρνηση αρκετών κομμάτων.( μην το κακολογείς το παιδί Παναγιώτη θα σε μαλώσω!)
Και πάμε τώρα να δούμε τι έγινε στην σύσκεψη των τριών αρχηγών εκτός του κ. Καμμένου!


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνομαι αυτή την τοποθέτηση του φίλου Φώτη Κουβέλη. Δεν ξέρω αν είναι τελεσίδικα η θέση του αυτή. Εγώ παρόλα αυτά τη βλέπω ως την τελευταία δυνατότητα που ανοίγεται για να υπάρξει κυβέρνηση.
Θα ήθελα παρόλα αυτά να προσθέσω κάτι, το οποίο περιήλθε στα χέρια μου και σε γνώση μου χθες βράδυ, όταν μου στείλατε κάτι που σας έδωσε ο κ. Καμμένος ως άποψη.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ναι.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Είναι ένα πλάνο το οποίο έχει –το ονομάζει «Σενάριο Β’» στο δικό του πλάνο- που ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση να στήριζε εκείνος τουλάχιστον μια τέτοια πρόταση.
Αυτός λέει ότι και να μη δεχθεί κάποιος και τα επτά σημεία της πρότασής του –πολλά από τα οποία δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχθώ- στο μέτρο που η χώρα αντιμετωπίζει υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο με τα όσα συμβαίνουν –εθνικής ασφάλειας, για παράδειγμα λέει για άμεση και άτακτη χρεοκοπία, λέει για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, δυσμενείς εξελίξεις στα εθνικά θέματα, μπορούμε να τα δεχθούμε όλα αυτά- σε μια τέτοια περίπτωση ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μια ανοχή με το κόμμα του.
Εδώ ο κ. Σαμαράς μιλάει για το έγγραφο που έλαβε χθες βράδυ δηλ στις 13/05/2012 και το έγγραφο φέρει ημερομηνία 14/05/2012!και  ώρα 10 και 51 το πρωί!
Συνεχίζεται στην επόμενη σελίδα λόγω μεγέθυνσης της φωτογραφίας!






Εκτός αυτού κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας αφού είδατε ότι ο κ. Καμμένος αρνιόταν ότι το έγγραφο έιναι δικό του γιατί δεν στείλατε την Ελληνική Αστυνομία να εντοπίσει την συσκευή του ΦΑΞ και να την κατασχέσει; Έτσι θα είχατε ξεδιαλύνει το μυστήριο αφού θα βρίσκατε σε ποιού την κατοχή είναι το συγκεκριμένο φαξ! Και πως σας το παρέδωσε ο κ. Καμμένος αφού ούτε καν αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων δεν έχετε; Και αν σας έκανε τέτοια πρόταση ο κ. Καμμένος για πιο λόγο δεν είναι γραμμένη στα πρακτικά; απόκρυψε κάποια των πρακτικογράφων την συγκεκριμένη πρόταση; Εξηγήστε μας κύριε πρόεδρε! και σήμερα που γράφω αυτό το κείμενο δεν έχετε ξεκαθαρίσει την υπόθεση!

Εάν λοιπόν δείτε τα πρακτικά της 14 Μαίου αγαπητοί φίλοι θα παρατηρήσετε ότι από την σελίδα 13 (όπως την διαβάζω στον υπολογιστή μου) όπου ο κ. Σαμαράς μιλάει για το έγγραφο με την πρόταση Καμμένου μέχρι και το τέλος της συζήτησης δεν αναφέρεται πουθενά αλλού το σενάριο Β η το επίμαχο non paper! Εγώ δηλ. καταλαβαίνω ότι μέχρι εκείνη την στιγμή οι δύο άλλοι αρχηγοί – κ. Βενιζέλος και κ. Κουβέλης- δεν γνώριζαν την ύπαρξή του παρά μόνο ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπούλιας!
Πάμε λοιπόν τώρα στις 15 Μαίου όπου βρίσκεται και ο κ΄Καμμένος στην συζήτηση καθώς και οκ. Τσίπρας!


Ομιλεί ο κ. Καμμένος!μεταξύ άλλων λέει: Εχθές, διαβάζοντας τα Πρακτικά, είδα ουσιαστικά –αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει ο κ. Βενιζέλος- ότι το χρέος σήμερα είναι 500 δισεκατομμύρια ευρώ.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Πού το είδατε αυτό;


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Στα Πρακτικά. Αν έγινε λάθος…


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Δεν τα διαβάσατε σωστά.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Εάν έχει γίνει λάθος, θα ήθελα να μου πείτε ακριβώς…


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Δεν έχει γίνει λάθος. Δεν διαβάσατε σωστά.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Πείτε μου, παρακαλώ, είναι 500 δισεκατομμύρια ευρώ ή όχι;


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Όχι. Η Έκθεση, είπα.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Η Έκθεση.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Το «exposion» των ξένων μπορεί να είναι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δηλαδή, τα 122 δισεκατομμύρια ευρώ των τραπεζών έχουν περάσει στο δημόσιο χρέος ή όχι;


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Όχι, κύριε Καμμένο! Όχι! Οφείλατε να τα ξέρετε αυτά! Είναι στοιχειώδη πράγματα!


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θα σας παρακαλέσω, κύριε Πρόεδρε, για το εξής: Οφείλω να τα ξέρω, αλλά επειδή υπάρχουν μυστικές συμφωνίες, τις οποίες σιγά-σιγά τις ανακαλύπτουμε…


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Θα σας απαντήσω σ’ αυτά.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): …πρέπει, λοιπόν, να έχουμε εγγράφως και ενυπογράφως από το Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος συγκεκριμένα ποιο είναι το χρέος, οι υποχρεώσεις της χώρας, η κατάσταση των τραπεζών βάσει της Εκθέσεως της «Black Rock» -την οποία επαναλαμβάνω ότι δεν έχουμε- και να γνωρίζουμε ακριβώς ποια θα είναι και η επόμενη φάση……………… Αυτές είναι, λοιπόν, οι επτά βασικές αρχές, οι οποίες ουσιαστικά θα οδηγήσουν στη δυνατότητα εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων να αναλάβουμε ακόμα και την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, βεβαίως με ψήφο εμπιστοσύνης και με στήριξη εκατόν ογδόντα (180) Βουλευτών…


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Με συγχωρείτε, μιλάτε για ψήφο εμπιστοσύνης σε σας;


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Σε μας, ναι. Αυτή είναι η θέση την οποία καταθέτουμε.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος άμεσα, με τα εργαλεία με τα οποία στηρίζουμε τη διακυβέρνηση αυτή, με τις επτά βασικές αρχές που έχουν περιγραφεί στο πρόγραμμα το οποίο σας έχω εγχειρίσει και το οποίο είναι δημόσιο και είμαι στη διάθεσή σας να σας το αναλύσω αργότερα βήμα-βήμα.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Πιο κάτω μιλάει ο κ. Σαμαράς!


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, δεν νομίζω ότι αρμόζει τώρα να βγάλουμε σε δεύτερο γύρο κάποια μακρόσυρτα λογύδρια. Είμαι του ολίγου και του ακριβούς σαν χαρακτήρας. Δεν διαπιστώνω από τα όσα ελέχθησαν από τον κ. Τσίπρα και από τον κ. Κουβέλη κάποια δυνατότητα σύγκλισης, δυστυχώς. Επειδή με νοιάζει απλά η ουσία και η δυνατότητα σχηματισμού του στόχου μου, που ήταν εξ αρχής, δηλαδή, η δημιουργία σχηματισμού μίας βιώσιμης κυβέρνησης, οφείλω να πω ότι και ο κ. Καμμένος που δεν αναφέρθηκε καθόλου στο «σενάριο 2» και επομένως αποσύρει μία τέτοια προοπτική –μας είπε μόνο για κάποιον οδικό χάρτη με ψήφο εμπιστοσύνης που πρέπει να πάρει από εμάς- προσωπικά δεν άκουσα τίποτα απολύτως που να με πείθει για έναν τέτοιο σοβαρό προγραμματισμό που θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή μας για ένα τόσο σημαντικό για τον τόπο σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Εδώ φαίνεται η δολοπλοκία Σαμαρά!
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Το λόγο έχει ο κ. Καμμένος.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κατ’ αρχήν, να πω ότι λυπάμαι που από την μεριά του κ. Σαμαρά δεν υπάρχει θέση απέναντι στις βασικές πολιτικές θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που τις προτείναμε σαν βάση συζήτησης για τη δημιουργία κυβερνήσεως. Και λυπάμαι γιατί αναφέρεται σε σενάριο 2 χωρίς να απαντά..                                  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Σενάριο β’.


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): ...χωρίς να απαντά...


ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Τι εννοείτε «σενάριο β’»;


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Δεν υπάρχει σενάριο β’. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Πώς δεν υπάρχει; Δεν υπάρχει αυτή η επιστολή που στείλατε;


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Καμία επιστολή δεν υπάρχει. Σας είπα, κύριε Σαμαρά...


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Μα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε επιστολές σε όλους μας.


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε μικροπολιτική. Το έχω διευκρινίσει. Είναι τα επτά σημεία που είναι στα πρακτικά...


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Αυτό που σου στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί μικροπολιτική;


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Και είναι και αναρτημένα στο site μας. Δεν είμαστε «ΖΑΠΕΙΟ 2», «ΖΑΠΕΙΟ 3». Σας παρακαλώ.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Αποτελεί μικροπολιτική αυτό που μας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Σας παρακαλώ. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν επιθυμείτε με κανέναν τρόπο να συζητήσετε καν προτάσεις. Επιθυμείτε να είστε πρωθυπουργός. Επιθυμείτε την καρέκλα. Εμείς επιθυμούμε να υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Το τελευταίο που
. επιθυμώ και το απέδειξα.


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Επιθυμούμε να υπάρχει λύση στον τόπο.
Είναι απόλυτα σαφές δε ότι σε κυβερνητικό πρόγραμμα και ένα-ένα, όπως απάντησε ο κ. Βενιζέλος, δεν απάντησε ο κ. Σαμαράς. Λυπάμαι γι' αυτό. Είναι σαφές δε στο τέλος ότι η λύση η μόνη που υπάρχει είναι το μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν...
Και συνεχίζεται η συζήτηση πιο κάτω! ενώ τόσο ο κ. Βενιλέλος όσο και ο  κ. Κουβέλης αναρωτιούνται ποιο είναι το


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Κύριε Καμμένο, έχετε την καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Τι θέλετε να απαντήσω; Για την καταγγελία της δανειακής σύμβασης;
Το σενάριο 2 το οποίο μας έχετε δώσει λέει ότι, αν κάποιος διαφωνεί με ορισμένα, όπως θα ήταν η καταγγελία, με την οποία εγώ κυρίως διαφωνώ, θα μπορούσατε μετά να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση, που μάλιστα ζητάτε να μπει και Υπουργός Εθνικής Αμύνης.


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Δεν υπάρχει σενάριο δύο. Αυτό το διαβάζετε σε συγκεκριμένα site τα οποία είναι φίλοι σας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Δικών μου φίλων;


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Διευκρίνισα από την αρχή ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις …


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας …


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Σας παρακαλώ τώρα, μην το γελοιοποιούμε το θέμα. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις κατατεθειμένες στα πρακτικά. Σε αυτές έπρεπε να επιμείνετε.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ, πάρτε θέση σε αυτό. Με συγχωρείτε.


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Όχι, μην διακόπτετε, κύριε Πρόεδρε.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Μα, δεν είναι δυνατόν.


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Δεν είναι κακό να ακούσετε και να μιλήσετε. Είναι η σειρά μου. Έχετε σειρά να μιλήσετε.
Λοιπόν, ο κ. Σαμαράς επιθυμεί το μνημόνιο και επιθυμεί να είναι μόνο εκείνος πρωθυπουργός. Δεν απαντά ούτε στις προτάσεις που έχουμε, ούτε στις προτάσεις που κάναμε. Εμάς είναι μόνο αυτές οι επτά θέσεις μας και το πρόγραμμά μας που είναι αναρτημένο. Δεν βλέπω, λοιπόν, να υπάρχει λύση από τη μεριά -δυστυχώς- του κ. Σαμαρά………………
Και συνεχίζουν!


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Θα θέλατε, κύριε Πρόεδρε, προηγουμένως να μας πείτε την άποψή σας για το θέμα αυτό που έθεσε ο κ. Καμμένος, εάν απεστάλη ή όχι στους πολιτικούς αρχηγούς αυτή η επιστολή;


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ναι, το έχει αναλάβει ο κ. Μπίτσιος και νομίζω ότι έκανε κάποια ανακοίνωση η Προεδρία.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Έκανε ανακοίνωση η Προεδρία. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Ψάχνω λοιπόν εδώ και δεν βλέπω καμμία ανακοίνωση σχετική με το έγγραφο! http://www.presidency.gr/?page_id=912
Ψάχνω και εδώ τίποτα!
http://www.presidency.gr/?page_id=419
Τέλος πάντων δεν υπάρχει αναρτημένη ανακοίνωση πουθενά στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας!


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Δεν υπήρχε ποτέ σενάριο δύο, για να γραφτεί στα πρακτικά. Είναι δικό σας φανταστικό σενάριο που μάλλον αντιλαμβάνομαι ότι εσείς το διοχετεύσατε.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Αφήστε το θέμα αυτό, εντάξει.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Να το δούμε αν θα λέει το ίδιο ο κ. Μπίτσιος στην ανακοίνωσή του, κύριε Καμμένο. Να δούμε αν θα λέει το ίδιο. Εδώ μου μπαίνουν σκέψεις περίεργες λοιπόν!


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Και η δικαιοσύνη θα δούμε, κύριε Σαμαρά.


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Δηλαδή εννοείτε ότι πλαστογράφησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κείμενο;


ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Φοβούμαι πολύ ότι μπήκε ένα κείμενο με τρίτο χέρι μέσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας που εγώ δεν κατέθεσα, δεν υπάρχει πουθενά στα πρακτικά και θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να μην στηρίζετε μία προεκλογική εκστρατεία σε ένα κείμενο το οποίο αρνηθήκαμε δημοσίως και δεν υπάρχει και πουθενά.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Συνεχίστε, κύριε Σαμαρά. (ας το ξεχάσουμε βρε παιδιά ένα αστειάκι ήταν)


ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Είναι απίστευτα αυτά που ακούγονται, κύριε Πρόεδρε. Εν πάση περιπτώσει, εγώ συνεχίζω, ασφαλώς.
Θέλω να πω ότι η πρόταση, η οποία υπήρχε και την οποία διαβάσαμε όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί, περί σεναρίου 2 τελικά μετετράπη σε πρόταση για κυβέρνηση Καμμένου. Αυτό νομίζω επιτρέπει στον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Βεβαίως, θέλω να πω επίσης ότι βλέπω καθαρά ότι δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει εξέλιξη η οποία να δικαιώνει τις ελπίδες που είχαμε ότι θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση, προκειμένου να δημιουργηθεί μία τέτοια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με χρόνο. Συμφωνώ με το Βαγγέλη το Βενιζέλο ότι απαιτείται ένας χρόνος συγκεκριμένος και όχι λίγοι μήνες, προκειμένου να μπορέσει να δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα το σημαντικό που θα πρέπει να πάρει στους ώμους της μια τέτοια κυβέρνηση.
Ο ελληνικός λαός, κύριε Πρόεδρε, θα βγάλει και τα συμπεράσματά του.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ευχαριστώ

Από το σημείο λοιπόν αυτό και κάτω ουδείς των υπολοίπων αρχηγών εκτός του κυρίου Σαμαρά συζητάει το σενάριο β’. Όσο δε για τον κύριο Μπίτσιο ό κ. Σαμαράς είναι βέβαιος ότι ο κ. Μπίτσιος θα πει ότι όντως εστάλη η επιστολή από τον κ. Καμμένο! Σε καμία λοιπόν περίπτωση  δεν βλέπουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κινείται για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, βλέπουμε τους άλλους αρχηγούς να ρωτάνε τι είναι το σενάριο β’, μόνο ο κ. Σαμαράς είναι γνώστης, ο κ. Παπούλιας πουθενά δεν συναινεί ότι η προεδρία έστειλε το φαξ, αλλά αντίθετα πάντα λειτουργεί ως κατασταλτικός παράγων κάθε φορά που συζητιέται το θέμα από τον κύριο Σαμαρά! Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Τα πρακτικά της Προεδρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου