LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Σταθερά τα βήματα «Οθωμανοποίησης» των Αλβανών ενάντια στην Ελλάδα!

Νταβούτογλου – Ερντογάν για μία αναγεννημένη «Οθωμανική Αυτοκρατορία» στα Βαλκάνια βρίσκει συμμάχους στην κυβέρνηση Μπερίσα, με πρώτη και κύρια κίνηση, την παραχώρηση του Λιμένα του Δυρραχίου στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για την μεταστέγαση εκεί και δημιουργία Τουρκικής Ναυτικής Βάσης Υποβρυχίων, ανοίγοντας έτσι οι Αλβανοί, τη «κερκόπορτα» του Ιονίου εναντίον της Ελλάδας και δημιουργώντας σαφές τακτικό πλεονέκτημα στο Τουρκικό Ναυτικό, που πλέον αποκτά την δυνατότητα της περικύκλωσης της Ελλάδας, απέναντι μάλιστα σε νησιά που εδώ και χρόνια έχουν αποστρατικοποιηθεί πλήρως!

Τον περασμένο Μάρτιο το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο κατέπλευσε στον ναύσταθμο του Δυρραχίου, που σημειωτέον, έχει ανακατασκευασθεί με τουρκικά κεφάλαια.

Αυτό ήταν το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο μακρύ σίριαλ της αλβανοτουρκικής στρατιωτικής συνεργασίας που ξεκίνησε το 1994. Μάλιστα η άφιξη του υποβρυχίου και του πληρώματος του, έγινε κάτω από τις ζητωκραυγές απλών πολιτών που τους υποδέχτηκαν σαν … «λυτρωτές» και «απελευθερωτές».  Η Άγκυρα επιδιώκει να χτίσει εξαρχής και την αλβανική Αεροπορία.

Μετά την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2009, η συνεργασία συνεχώς ενισχύεται.  Η Τουρκία ανέλαβε μάλιστα την ανακατασκευή της αεροπορικής βάσης του Κούτσοβε, νοτίως των Τιράνων. Παράλληλα, κάθε χρόνο εκπαιδεύονται στην Τουρκία ιπτάμενοι αξιωματικοί και δόκιμοι χειριστές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα θα έβλεπε με καλό μάτι την πώληση ή και την εκμίσθωση (leasing) στην Αλβανία μαχητικών αεροσκαφών, κυρίως F-16.

Μπροστά σε όλα αυτά ακόμα και το γεγονός, ότι το τουρκικό υποβρύχιο έκανε κυριολεκτικά τον γύρο όλης της Ελλάδας, για να καταλήξει μέσω Κυθήρων στο Ιόνιο και από εκεί στην Αλβανία, ούτε καν κινητοποίησε την ελληνική κυβέρνηση, που δεν είπε την παραμικρή κουβέντα στους Αλβανούς και έμειναν «χάνοι» να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο, να υπενθυμίσουν στον Μπερίσα, ότι στην Ελλάδα, ζει, τρέφεται και εργάζεται σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας του και εκείνος, κινείται εχθρικά σε εμάς!

Ούτε καν δείχνει η ελληνική κυβέρνηση να παρακολουθεί την ανησυχητική χρηματοοικονομική βοήθεια που δέχεται των κίνημα των «Τσάμηδων» από τους Τούρκους, που ονειρεύονται από την πλευρά τους «ένωση» της Θεσπρωτίας και της Αλβανίας με την Ήπειρο. Και όσο καιρό η Ελληνική Κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, οι Τούρκοι διαρκώς σχεδιάζουν και εφαρμόζουν πρακτικές σε βάρος της χώρας μας και η πολιτική ηγεσία του τόπου …ονειρεύεται φιλίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου