LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ, Ι. ΝΑΟ ΟΧΙ!!!

Στο «σημείο Μηδέν» της Ν. Υόρκης, δεν υπήρχε τέμενος, αλλά κατασκεύασαν και εγκαινιάστηκε εχθές. Ι. Ναός, υπήρχε, αλλά ακόμη δεν δίνουν άδεια ανοικοδόμησής του. Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό ειδήσεων TRT, το μουσουλμανικό πολιτιστικό κέντρο «Park51» η κατασκευή του οποίου είχε γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης στις Η.Π.Α., εγκαινιάστηκε εχθές.
«Ορισμένοι κύκλοι είχαν αντιδράσει σφοδρά στην ανέγερση ενός μουσουλμανικού κέντρου μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που βρίσκονταν το Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο, το «Σημείο Μηδέν» όπως αλλιώς ονομάζεται και οι συγγενείς των θυμάτων είχαν διοργανώσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας επί ημέρες.
Ωστόσο αντίθετα με το αναμενόμενο, η τελετή εγκαινίασης πέρασε αρκετά ήσυχα και δεν υπήρξε καμία διαδήλωση, αναφέρει το πρακτορείο. Ο αρμόδιος του σχεδίου ανέγερση Σαρίφ Ελ Γκαμάλ αφού επισήμανε ότι τάσσονται υπέρ του διαπολιτισμικού διαλόγου και συμφιλίωσης δήλωσε τα εξής:
«Εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε στη Νέα Υόρκη, κάθε παιδί σε αυτή την πόλη και κάθε άτομο. Αυτό το μέρος δείχνει ακόμη μια φορά το τι υποστηρίζουμε. Την ενσωμάτωση, τη συνεργασία, το να βαδίζουμε μαζί και την ποικιλομορφία».
Στο κτιριακό συγκρότημα που αποτελείται από ένα τέμενος, μια αίθουσα εκθέσεων, κέντρο εκδηλώσεων και ένα αναγνωστήριο σχεδιάζεται να προστεθεί ακόμη ένα γυμναστήριο, μια πισίνα, ένα εστιατόριο και μια αίθουσα συνεδριάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου