LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ε.Κ.Α.Σ.Κ.Α.Π.! Από τον παράδεισο στην κόλαση! ΜΕΡΟΣ 2ο!Αναφερόμενοι,  στο πρώτο δημοσίευμά μας,  στην εξαγωγή παιδιών στην Αγγλία και στις, κατά την γνώμη μας και πληροφορίες μας, υπέρογκες χρεώσεις του Brompton, οφείλουμε σεβόμενοι την διαφάνεια και την δημοσιοποίηση της αλήθειας, να σας παραθέσουμε αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτά που δημοσιεύουμε!
Το πρώτο αποδεικτικό στοιχείο είναι σχετικό έγγραφο του νοσοκομείου Brompton του Λονδίνου 


όπου φαίνεται ,πιστεύουμε, ολοκάθαρα η χρέωση! 50.000 Λίρες! και αυτό πότε; τον Μάιο με Ιούνιο του 2011!Είμαστε λοιπόν περίεργοι,να δούμε, αν μετά από αυτή μας την δημοσίευση θα μας απαντήσει κάποιος εμπλεκόμενος! Μήπως χρήζει ελέγχου από τους αρμόδιους; Οι πληροφορίες μας λένε ότι κατά το έτος 2007 το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας έκανε μια έρευνα με αφορμή την καταγγελία του κ. Σαρρή στον κ. Εισαγγελέα που ποτέ δεν είδε το φώς της δημοσιότητας! Ελπίζουμε λόγω της κρίσης και της διαφάνειας που έχει εξαπολύσει ο κ. Πρωθυπουργός να έχει αυξηθεί η ευαισθησία των κ.κ. Επιθεωρητών Υγείας και να ενεργήσουν κατάλληλα ώστε να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής!
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε έγγραφο από το Southampton Hospital με ημερομηνία 31/01/2013 όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται το ποσό των 30.000 λιρών! εδώ θα ζητήσουμε την βοήθεια κάποιου ειδικού να μας εξηγήσει το είδος των εγχειρήσεων και αν όντως είναι ικανή αυτή η διαφορά τιμής! Παρακαλούμε θερμά όποιον έχει την ευγενή καλοσύνη να μας στείλει ένα e-mail στο kapernarakos.pet@gmail.com και να μας εξηγήσει τι ακριβώς εξηγούν τα έγγραφα για να κατανοήσουμε και εμείς την διαφορά! και τα δύο έγγραφα βρίσκονται στην διάθεσή μας και φυσικά στην διάθεση όποιου μας τα ζητήσει!


Με αφορμή βέβαια το πρώτο μας δημοσίευμα ‘’Ε.Κ.Α.Σ.Κ.Α.Π.  Από τον παράδεισο ……. στην κόλαση’’ που κάποιοι διάβασαν, πήραν το θάρρος να επικοινωνήσουν μαζί μας και να μας δώσουν στοιχεία για το ‘’παρελθόν’’ αυτής της ‘’εξαγωγής παιδιών’’ προς την Αγγλία! Εμείς από την θέση την οποία βρισκόμαστε θεωρούμε χρέος μας να
δημοσιοποιήσουμε όσα στοιχεία έλθουν στα χέρια μας καθώς και πληροφορίες! Μαθαίνουμε λοιπόν από το διαδίκτυο και σύμφωνα με αυτά που δημοσιεύει στο ‘’ΕΘΝΟΣ ‘’ στις 24 Φεβρουαρίου 2007  ο κ. Γιάννης Κρητικός <<  Περισσότερα από 250 παιδιά που γεννιούνται με καρδιολογικό πρόβλημα στέλνονται κάθε χρόνο να χειρουργηθούν στο εξωτερικό, αν και η περίπτωσή τους θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Aθήνα. H οικονομική αιμορραγία για τα Ταμεία, με μέτριους υπολογισμούς, ξεπερνά ετησίως τα 37 εκατομμύρια ευρώ, αφού για το κάθε παιδί με «συγγενή καρδιοπάθεια» το κόστος εγχείρισής του στο Λονδίνο μπορεί να ξεπεράσει και τις 150.000 ευρώ.
Aυτό γίνεται με την έγκριση των ελεγκτών των Tαμείων και αφού Eλληνες γιατροί έχουν βεβαιώσει ότι τέτοιες περιπτώσεις δεν χειρουργούνται στην Eλλάδα. (ΕΔΩ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΡΗΖΕΙ ΕΡΕΥΝΑΣ)!
«Κρύβουν» την αλήθεια
H αλήθεια όμως είναι διαφορετική, αφού τέτοια περιστατικά όχι μόνο χειρουργούνται στην Eλλάδα, αλλά το «Ωνάσειο», το μόνο κέντρο στην Eλλάδα που κάνει τις δύσκολες επεμβάσεις «συγγενών καρδιοπαθειών», εξυπηρετεί 250 παιδιά τον χρόνο και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει άλλα 300. Ποιοτικά μάλιστα, σύμφωνα με πιστοποίηση της «Eυρωπαϊκής Kαρδιολογικής Eταιρείας», ξεπερνά σε επιτυχία τα διεθνή «στάνταρ». Kαι το σημαντικότερο, το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης, που πληρώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι στην Eλλάδα μόνο 9.000 ευρώ για κάθε παιδί.
H όλη ιστορία ξεκινά από γιατρούς του Nοσοκομείου Παίδων «Aγία Σοφία» και ειδικά από τους διευθυντές τόσο της καρδιολογικής κλινικής, όσο και των δύο καρδιοχειρουργικών κλινικών α και β, που συνυπογράφουν τις βεβαιώσεις για αδυναμία να χειρουργηθούν στην Eλλάδα και εισηγούνται να γίνει η επέμβαση σε κάποιο νοσοκομείο του εξωτερικού, κυρίως στο νοσοκομείο «Mπρόμπτον» του Λονδίνου.
Yπάρχουν μάλιστα και επιστολές-προσφορές των λονδρέζικων νοσοκομείων, που απευθύνονται σε συγκεκριμένους Eλληνες γιατρούς -και όχι στη διοίκηση του νοσοκομείου- όπου σε μια, ήδη από τον Oκτώβρη του 95, το «Pόαγιαλ Mπρόμπτον Xόσπιταλ» τους ζητά να στέλνουν εκεί παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες, παραθέτοντας μάλιστα και έναν τιμοκατάλογο με... καλύτερες τιμές, αν στέλνουν περισσότερα! ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ-ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!
Υπέρογκα έξοδα
Tο κόστος νοσηλείας αναλύεται σε ένα αρχικό ποσό 25.000 λιρών, αλλά προστίθενται εξετάσεις, φάρμακα, παράταση ημερών νοσηλείας για παρακολούθηση, αξονική τομογραφία, καθετηριασμός, εμφυτεύσιμα υλικά, σύμβουλοι ιατροί και μαζί με τα έξοδα μετάβασης συνοδού συχνά ξεπερνά και τις 100.000 λίρες, δηλαδή πάνω από 150.000 ευρώ! Oι οικογένειες ωστόσο δεν αρκούνται σε έναν συνοδό, πηγαίνουν και άλλα μέλη που επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα, τα οποία μάλιστα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Tο πρώτο που ρωτάμε την πρόεδρο του «Συλλόγου Προστασίας Eνημέρωσης και Bοήθειας Kαρδιοπαθών Παιδιών», Aθηνά Bαρέλα - Kολτσιδοπούλου, είναι αν τα «ομοιομοσχεύματα» είναι δυσεύρετα στην Eλλάδα και η απάντησή της είναι: «Oχι, αυτό δεν είναι αληθές».
Aλλά και στο ερώτημα αν οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν στην Eλλάδα, στο «Ωνάσειο», απαντά: «Φυσικά και μπορούν».Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Eγγραφο - επιβεβαίωση συμφωνίας νοσοκομείου Brompton Λονδίνου, όχι με τη διοίκηση του «Aγία Σοφία» αλλά με συγκεκριμένους διευθυντές, για την παραπομπή παιδιών για καρδιοχειρουργική με έκπτωση όταν στέλνονται περισσότερα! H συμφωνία, που καλύπτει 13 μέρες νοσηλείας, προβλέπει πρόσθετες χρεώσεις για παραπάνω μέρες που συνήθως απαιτούνται για τα παιδιά, καθώς και για «ακριβά» φάρμακα, αξονική τομογραφία, καθετηριασμό, συμβούλους ιατρούς, εμφυτεύσιμα υλικά κ.ά.! Oι τιμές αυτές του 1995 σήμερα είναι περίπου διπλάσιες (οι 15.000 λίρες, 25.000 με 27.000 λίρες!)

Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα  αν κατονομάζονταν  οι’’ κύριοι και κυρίες’’ που αναφέρονται  στο παραπάνω δημοσίευμα του ‘’ΕΘΝΟΥΣ’’!
Εδώ λοιπόν αναρωτιόμαστε εμείς μήπως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;Γιατί βλέπουμε από το παραπάνω σχετικό έγγραφο που δημοσιεύουμε το ποσό στο Brompton να ανέρχεται στις 50.000 λίρες!
Και απευθύνουμε την ερώτηση στον κ. Λοβέρδο, στον κ. Μουσιώνη, στον κ. Παπασάββα, στον κ. Κουρτέση και μη αφήνοντας στην απ΄ έξω τον κ. Στήνιο! Για πιο λόγο κύριοι προβήκατε σε όλες αυτές τις διαδικασίες κλεισίματος του Ε.Κ.Α.Σ.Κ.Α.Π. ;ποιος ΣΑΣ ΕΒΑΛΕ να διαλύσετε το υπ’ ένα παιδο-καρδιοχειρουργικό κέντρο στα Βαλκάνια, όπου μαζί με το Αγλαία Κυριακού θα ήταν το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια; Εξηγήστε μας κύριοι προαναφερόμενοι ποια συμφέροντα εξυπηρετείται; Γιατί εμείς μιλάμε με τους γονείς και τα παιδιά και μαθαίνουμε από το πρώτο χέρι την αλήθεια! μια αλήθεια που εσείς εσκεμμένα κρύβετε! θέλοντας έτσι να πετύχετε τον άδικο για τους ασθενείς σκοπό σας! το οριστικό κλείσιμο του ΕΚΑΣΚΑΠ!
‘’Η συνέχεια στο επόμενο δημοσίευμα’’
                                                                                                                    Πέτρος Καπερναράκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου