LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ (επίκαιρα...)!!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ. Δημήτρη Καψάλα
Για όσους παρακολουθούν από κοντά τα πράγματα, δεν αποτελεί έκπληξη η αποκάλυψη του περιοδικού «Επίκαιρα» ενός άκρως απορρήτου εγγράφου της Ε.Υ.Π., σχετικά με τις διασπαστικές δραστηριότητες στη Θράκη, του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης. Ούτε θα εκπλαγεί κάποιος, αν αποκαλυφθεί άλλο έγγραφο για τις δραστηριότητες του ίδιου προξενείου στη δυτική Ελλάδα, για την «κατασκευή Μακεδόνων».
Το τι επιδιώκεται στην περιοχή μας, δεν το αντελήφθησαν παρά μόνον όσοι δεν παρακολουθούν προσεκτικά τα γεγονότα. Είναι φυσικό οι ισχυροί να «ανακαλύπτουν» εκ του μη όντος μειονότητες ή να τις ενισχύουν εκεί όπου υπάρχουν, προκειμένου να εξασθενούν μια χώρα με τις εντάσεις που δημιουργούνται.
Αυτό διαπιστώνεται καλύτερα στη Μ. Ανατολή και ιδιαίτερα στην Τουρκία. Την ώρα που μέχρι χθες την ήθελαν ισχυρή, για να αποτελεί το σκαλοπάτι προς περαιτέρω επέκταση στην Ασία -στο δρόμο του ΝΑΤΟ, μέχρι το Θιβέτ- με όχημα τις Η.Π.Α., ταυτόχρονα και επί δεκαετίες εξοπλίζουν και τους Κούρδους. Τώρα ήρθε η ώρα να τους χρησιμοποιήσουν για αποσταθεροποίηση του άλλοτε «στρατηγικού εταίρου». Το ίδιο και στο Ιράκ.
Επαληθευθήκαμε όταν προ ετών, σε άλλες στήλες, γράφαμε ότι πρόθεση των ισχυρών είναι ο τεμαχισμός των κρατών. Δεν το βγάλαμε το σενάριο από το νου μας. Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι εκεί αποσκοπεί η χρηματοδότηση και των Σουνιτών και των Σιιτών από την ίδια πηγή, για να αλληλοσφάζονται και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για δυο αυτόνομες περιοχής, και ανεξάρτητες στο μέλλον. Η τρίτη, το Κουρδιστάν στο Βόρειο Ιράκ, υπάρχει ήδη.
Να μη εκπλαγεί κανείς, αν η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα κατηγορηθεί από τους Αλβανούς ότι ευνοεί Σλάβους και Βορειοηπειρώτες. Δεν ήρθε η ώρα ακόμη. Θα έρθει, όταν ρυθμιστούν τα πράγματα στην Αλβανία «κατά πως πρέπει». Τώρα τους αφήνουν να ονειρεύονται τη Μεγάλη Αλβανία, διότι έτσι δημιουργούν προβλήματα στις τέσσερις χώρες (πλην Κοσόβου) με τις οποίες συνορεύουν. Είναι σοφά ρυθμισμένα τα πράγματα.
Ως προς το αποκαλυπτόμενο έγγραφο (υπ. αρ. 1044/12 Σεπτεμβρίου 2008, της Ε.Υ.Π.) στο περιοδικό «Επίκαιρα» εκφράζεται η ανησυχία για την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης, «με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και την εν συνεχεία αξιοποίησή της για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή».
Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν στο έγγραφο το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τα ζητήματα που αφορούν στη μειονοτική εκπαίδευση, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ασκήσουν ακόμη και πιέσεις προς τη δασκάλα του μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, κ. Χαρά Νικοπούλου. Πρόκειται για τη γνωστή δασκάλα, η οποία, αφού προηγουμένως προκάλεσε τη μήνη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, επειδή υποστήριξε με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι, εν συνεχεία βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο και εσπευσμένα τη μετέθεσε με τη λογική ότι έκανε εξωτερική πολιτική μέσα στο χώρο του σχολείου (ενώ τηρούσε ευλαβικά το πρόγραμμα).
Η άμεση εμπλοκή του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στη συγκεκριμένη υπόθεση καταδεικνύει τον τεράστιο βαθμό παρέμβασής του. Η Ε.Υ.Π. δε, σημειώνει ότι ο «ύποπτος ρόλος των Αμερικανών, σε σχέση με τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που διαβιούν στη χώρα μας, δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή της Θράκης, αλλά εξίσου εμφανής είναι και στην Αθήνα».
Οι Αμερικανοί κάνουν τη δουλειά τους. Νομίζουν ότι έτσι υπηρετούν τη χώρα τους. Αν και κάποτε είχα διατυπώσει την άποψη, ότι πολλοί Αμερικανοί διπλωμάτες φαίνεται ότι περισσότερο κατευθύνονται από εξωθεσμικά κέντρα, παρά από την κυβέρνησή τους. Βέβαια, ήρθε η ώρα να καταλάβουν οι Αμερικανοί πολίτες αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και καιρό. Ότι δεν είναι οι Η.Π.Α. η υπερδύναμη. Απλώς, η υπερδύναμη είχε την έδρα της στις Η.Π.Α., την οποία μετέφερε. Τους Αμερικανούς θα τους χρησιμοποιούν για «Ράμπο». Γι’ αυτό και «ξαφνικά» άρχισαν οι Η.Π.Α. να ταλανίζονται από προβλήματα, που μέχρι χθες νόμιζαν ότι δεν τις ακουμπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου