LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΑΓΑΝΑΚΤΩ! ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΑΚΟΣ

 Πέτρος Καπερναράκος

Συνεχίζω αγανακτισμένος να γράφω, μήπως και καταφέρω να βρω μια λύση, η μια άκρη, σε όλα αυτά που αποθηκεύονται στο μυαλό μου και που με κάνουν να απορώ, αν πραγματικά βρίσκομαι στην Ελλάδα η σε μια άλλη χώρα!
Απορώ με το σκεφτικό κάποιων, να θέλουν επί ‘’παντί  τρόπο’’,να ρημάξουν την Ελλαδίτσα μας, αγνοώντας, ότι εδώ γεννήθηκαν, εδώ μεγάλωσαν, εδώ ήπιαν το πρώτο γάλα από το βυζί της Ελληνίδας μάνας! Το ξέχασαν; το λησμόνησαν; ή μήπως το κάνουν εσκεμμένα, θέλοντας να πλουτίσουν από την ‘’μίζα’’, την ‘’πλεονεξία’’, την ‘’φαταουλιά’’ που συνήθως κυριεύει τον Έλληνα;
Ένα θα τους πω! Τα σάβανα κυρίες και κύριοι, δεν έχουν τσέπες! Όσα και αν με παρανομίες και ‘’μπαγαποντιές’’ κονομήστε, εις βάρος της Ελλαδίτσας μας, δεν θα τα χαρείτε ούτε εσείς, αλλά και ούτε οι απόγονοί σας!

Μερικοί από εσάς, (π.χ. Παπακωνσταντίνου- υπουργός Π.Ε.Κ.Α.), αφού κάποιοι σας έβαλαν σε θέσεις κλειδιά,(Νίκος Παπανδρέου), παραδοθήκατε, σε αυτό που λέει ο λαός μας! >! Εν γνώσει σας,  με την υπογραφή σας, δίνετε την ευκαιρία, στους ντόπιους και φερτούς εραστές της Μανιάτικης γης, να την κατακτήσουν, να ξεσκίσουν τα βουνά της, να διώξουν τα αρπακτικά της, να εξαφανίσουν την χλωρίδα της, με τον συνηθισμένο τρόπο! καίγοντας τη γη και αφήνοντας πίσω τους, κρανίου τόπο! Αυτοί που σας έβαλαν εκεί, πήραν το όπλο που εσείς τους χαρίσατε για τριάκοντα αργύρια, κάνοντας το κέφι τους, το επέδειξαν σε ειδήμονες και αυτοί παρασυρμένοι, από την μέθη του πλουτισμού, δούλεψαν, δουλεύουν και θα δουλεύουν για να κατακτήσουν την γη μας!
Είναι αυτοί, που προστάζουν τους αποκάτω τι να ψηφίσουν, είτε στα βουλευτικά έδρανα, είτε στα περιφερειακά συμβούλια, είτε στα δημοτικά συμβούλια! Οι αποκάτω, αφού υπέκλεψαν την ψήφο του λαού με υποσχέσεις, φανφάρες και πολυλογία, έρχονται τώρα να το παίξουν διαβασμένοι και διανοούμενοι! Ανάθεμα και ξέρουν τι τους γίνεται! Παράδειγμα με την Ανατολική Λακωνία που προανέφερα στο προηγούμενο δημοσίευμα!
 Και παίρνω παράδειγμα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου που μένω! Σύσσωμη η συμπολίτευση ψήφισε μελέτη 1.900.000 ευρώ για τον δρόμο από την Μίνα στην Κοκκάλα! Ένας δρόμος που περνάει μέσα από την Ζώνη Ειδικής Προστασίας, μέσα από τις φωλιές των αρπακτικών του Σαγγιά, μέσα από τις αποικίες της παιώνιας, αλλά και μέσα, από το σχεδιασμένο αιολικό πάρκο του Κοπελούζου!
Θέλουν λοιπόν,  οι κ. κ. δημοτικοί σύμβουλοι, να πιστέψουμε, ότι κραυγάζοντας, ότι ο δρόμος αυτός δεν σχεδιάζεται για αιολικά πάρκα, μας έπεισαν! Θέλουν  οι κ. κ. δημοτικοί σύμβουλοι να πιστέψουμε, ότι το έργο αυτό θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ! Και ας μην υποστηρίζει το ΕΣΠΑ τέτοια έργα! Τουλάχιστον μέχρι τώρα! Γιατί τώρα επί πρωθυπουργίας κ. Σαμαρά (κουμπάροι με τον νυν δήμαρχο όπως διαβάζουμε σε πολλά δημοσιεύματα) μπορεί να αρχίσει να τα υποστηρίζει! Πρέπει και αυτό να το πιστέψουμε! Μαθαίνω, ότι είναι αντίθετοι, με την ασφαλτόστρωση του δρόμου της παραλίας του Μαυροβουνιού! Προφανώς, θίγεται το φυσικό κάλος της σκόνης που σηκώνεται και επικάθεται στα φαγητά, των πελατών, των παρακείμενων εστιατορίων! Προφανώς, θίγεται, η όψη της λακκούβας, που έχει σχηματιστεί από την πάροδο του χρόνου και μένεις από λάστιχο, η αμορτισέρ, όταν πέφτεις μέσα! Άραγε, θα σκεφτούν να το κάνουν, ένα παραδοσιακό πλακόστρωτο, να δει ο επισκέπτης ότι και εδώ είναι Μάνη, στην πράξη και όχι στα λόγια; Πώς λοιπόν είναι αντίθετοι, με την άσφαλτο στο Μαυροβούνι και δεν είναι με την άσφαλτο στον Σαγγιά; Πιστεύω να σκέφτεστε ότι και εγώ!
 Θέλει να πιστέψουμε,  ο αντιδήμαρχος του δήμου Ευρώτα, για τις καλές του προθέσεις,  που μαζί με τον εργολάβο, άνοιγαν παράνομα  δρόμο στην ΖΕΠ της Ανατολικής Λακωνίας και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, με μάρτυρες υπεράσπισης, αντιπεριφερειάρχη της Π. Πελοποννήσου και βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας,  με αποτέλεσμα, με πράξη αποβολής από το δασαρχείο Μολάων, να σφραγιστεί ο δρόμος και να κριθεί η περιοχή αναδασωτέα,  ο οποίος αν ανοιγόταν θα οδηγούσε σε σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο της περιοχής!
Θέλει ο κ. Στουρνάρας να πιστέψουμε, ότι σαν υπηρεσιακός υπουργός Π.Ε.Κ.Α., υπόγραψε τα αιολικά στην Κρήτη, για το καλό του τόπου!
Τέλος πάντων! Εγώ, αγαπητοί φίλοι αναγνώστες, δεν τους πιστεύω!
Και δεν τούς πιστεύω,  γιατί χρόνια και χρόνια, δεν είδα ποτέ κανέναν κυβερνώντα, είτε σε επίπεδο πρωθυπουργού, είτε σε επίπεδο δημάρχου, να σκύψει το κεφάλι  και να ζητήσει από φορείς και οργανώσεις να πουν την γνώμη τους, την ιδέα τους, την σκέψη τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της κάθε περιοχής! Αντίθετα, βλέπω, ότι σε όλα τα επίπεδα των κυβερνώντων, από πρωθυπουργό μέχρι και δήμαρχο, να εργάζονται, για την  υποβάθμιση του περιβάλλοντος, μέσω  σχεδιαζόμενων έργων, που σαν σκοπό έχουν τον πλουτισμό κάποιων, που πρόσκεινται σε αυτούς, και όχι,  την αναβάθμιση του Έλληνα πολίτη και την ευζωία όλων των ζώντων οργανισμών, στην λατρεμένη μας γη!
Δεν τους πιστεύω, γιατί έχουν μάθει τόσα χρόνια, να εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις και συμφέροντα, μη σκεφτόμενοι, πώς ψηφίστηκαν από το λαό, για το καλό του και όχι για το κακό του! Τα δημοσιεύματα και οι στατιστικές, σε διάφορες ιστοσελίδες, καταμαρτυρούν μεγάλα ποσοστά τέτοιας εξυπηρέτησης! και δεν είδα  κάποιον, (αν γνωρίζει κάποιος ας με ενημερώσει), να αντιδράσει και να κινηθεί εναντίον, αυτών των δημοσιευμάτων! Αντίθετα οι εμπλεκόμενοι τηρούν σιγή ιχθύος, με την ελπίδα, να ξεχαστεί γρήγορα το θέμα! Και να προχωρήσουν στα κρυφά, τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους!
Δεν τους πιστεύω, γιατί τόσα χρόνια, δεν έχω δει ένα έργο, που να σκοπεύει στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή και την αναβάθμιση της οικονομίας της μέσα-Μάνης, ή των ορεινών περιοχών, που στενάζουν κάτω, από την φτώχεια και την αφραγκίλα! Και αν προτείνεις κάτι, πέφτει στο κενό, αφού δεν ανήκεις στην δική τους ομάδα! Αν εναντιωθείς, στις αποφάσεις κι τα συμφέροντά τους, το πληρώνεις αδρά, είτε στην δουλειά σου με απόλυση, είτε στο ελεύθερο επάγγελμά σου με απαξίωση!
Δεν τους πιστεύω, γιατί όταν κάποιος γράψει εναντίον τους, ‘’τρώει’’ μια μηνυσάρα και αναγκάζεται να τον ‘βουλώσει’’, γιατί δεν αντέχει η τσέπη του, να πληρώνει δικηγόρους και δικαστήρια!
Δεν τους πιστεύω, για την διπλοπροσωπία που κρύβουν μέσα τους και με το θράσος που διαθέτουν και την υποστήριξη του αρχηγού που διατάζει, σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα, δείχνοντάς σου πόσο ηλίθιο σε θεωρούν! Και εσύ, γνωρίζοντας ότι αν αντιδράσεις στην ηλιθιότητα που σου προσάπτουν, θα βρεθείς αντιμέτωπος με την κλίκα!
Δεν τους πιστεύω, γιατί έχουν καταφέρει να στρατολογήσουν άτομα και οργανώσεις και να δημιουργούν φιέστες, για να κερδίσουν τις εντυπώσεις!
Δεν τους πιστεύω, γιατί όταν κάποιος θελήσει να πει την γνώμη του, η οποία είναι ενάντια στα συμφέροντά τους, είτε τον διακόπτουν, είτε δεν του δίνουν καθόλου το λόγο, είτε ξαφνικά βιάζονται, γιατί θα αργήσουν, και ο χυλός θα κρυώσει!
Δεν τους πιστεύω, γιατί κατάφεραν, να μας κάνουν να πεινάσουμε, συμμετέχοντας όλοι τους, στο φαγοπότι των χρημάτων, του Ελληνικού λαού! Και εμείς τα χαϊβάνια, κρεμόμαστε στα χαζοκούτια, για να ακούσουμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κάθε λεβέντη, που ψηφίσαμε για εκπρόσωπό μας στην βουλή! Χωρίς να σκεφτούμε, τα αυτοκινητάκια που τους χορηγούμε εμείς οι ηλίθιοι, τα εξαχίλιαρα και τα προνόμια του βολευτή, καθώς και την απραξία του, όσον αφορά το καλό μας! Αντίθετα, χειροκροτούμε αυτούς που εκλέξαμε, για να εξασφαλίσουμε την παρουσία τους, στην κηδεία μας και το μνημόσυνό μας! Άντε στην καλύτερη, να μας εξασφαλίσουν και κρεβάτι, σε κάποιο νοσοκομείο! Και όσο θυμάμαι, ότι μετέφερα σε βουλευτή τα χαιρετίσματα από την κουμπάρα του και αυτός με απορία με ρώτησε πια είναι η κυρία έρχονται στο μυαλό μου οι ψηφοκουμπαριές του παρελθόντος! Μα δυστυχώς συμβαίνουν και τώρα!
Σας αφήνω, φίλες και φίλοι, στις σκέψεις που ίσως σας δημιούργησα! Αν σας έχω βάλει σε σκέψεις, σημαίνει, ότι και εσείς ανήκετε στην ίδια κατηγορία με εμένα, αν όχι, τότε ανήκετε σε αυτούς, που τους διέπει ο ωχαδερφισμός, η σε αυτούς που με ονομάζουν γραφικό και ανόητο!
Ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που διαθέσατε να με διαβάσετε!
Μετά τιμής
Πέτρος Καπερναράκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου