LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δημοκρατίας



Μία περίεργη υπόθεση και η αυτολογοκρισία των Λακωνικών ΜΜΕ
Συνελήφθη πράγματι αντιδήμαρχος Λακωνικού Δήμου, παρέμεινε κρατούμενος και παραπέμφθηκε από το δασαρχείο Μολάων με  αυτόφωρη διαδικασία στο τριμελές Σπάρτης , όπου και αθωώθηκε με μάρτυρες υπεράσπισης  αντι-περιφερειάρχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και  βουλευτή της ΝΔ Λακωνίας.




                                                                                1)    Χάρτης της περιοχής όπου αποτυπώνεται η δραστηριότητα των εμβληματικών για την Λακωνία Σπιζαετών στην περιοχή Μπελεχέρι, Προφήτης Ηλίας (όπου και η μη σύννομη επέμβαση στην δασική έκταση) και ευρύτερα στον Ζάρακα. Το είδος αναπαράγεται στην Μάνη και τη Νοτιοανατολική Λακωνία. Τα αιολικά αποτελούν απειλή εξολόθρευσης ή εκτόπισης του είδους από αυτές τις περιοχές

   2)     Γεωπληροφοριακός χάρτης ΡΑΕ, αποτύπωση της αίτησης για αιολικά http://www.rae.gr/geo/ (όπου και η περιοχή της μη σύννομης επέμβασης)



Στη διάθεση μας επιστολή διαμαρτυρόμενου πολίτη προς τους «συγκυβερνήτες» κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη, καταγγέλλοντας  επέμβαση σε δασική έκταση της Ζώνης Ειδικής Προστασίας «Όρη Ανατολικής Λακωνίας» GR 2540007 όπου φωλιάζει αυστηρά προστατευόμενο είδος ορνιθοπανίδας (κόκκινο βιβλίο και υπό απειλή στην Ευρώπη).


 3)     Γεωπληροφοριακός χάρτης ΡΑΕ  

 Δημότες Δήμου Μονεμβασίας και Ευρώτα και περιβαλλοντικές οργανώσεις υπέβαλαν  αίτηση θεραπείας για την ανάκληση άδειας για αιολικά στο Χιονοβούνι Ζάρακα και προειδοποιούν για μηνύσεις και καταγγελία στην Κομισιόν λόγω παράβασης κοινοτικής Οδηγίας.
Θα παρέμβει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία;

Πως αδειοδοτήθηκαν αιολικά στην ορεινή θέση  Μπελεχέρι Δήμου Ευρώτα αφού περιμετρικά και σε χιλιομετρική απόσταση ασφαλείας από τις φωλιές των μεγαλόσωμων προστατευόμενων αρπακτικών πουλιών απαγορεύεται η εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών βάσει κανονιστικών διατάξεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος;
 Τα αιολικά στο Μπελεχέρι και Χιονοβούνι αδειοδότησε ο γνωστός  Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός ΠΕΚΑ.

4)    Σπιζαετός στο Μπελεχέρι








 5)    Τραυματισμένος από όπλο Φιδαετός στη περιοχή Προφήτης Ηλίας







 6)    Απόσπασμα από τον χάρτη Natura της περιοχής «Όρη Ανατολικής Λακωνίας»-Όρια












  ;

























2 σχόλια:

  1. Αφεντικό μήπως μπορείς να μεγαλώσεις τις εικόνες να φαίνονται οι λεπτομέρειες ;
    Θέλουν να βάλουν αιολικά πάνω από την Κρεμαστή και ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα πήγε ν' ανοίξει δρόμο ;
    Ρε τι γίνεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή