LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ο Δένδιας προειδοποιεί για το «Δουβλινο 3»


Σαφές μήνυμα από το βήμα της Βουλής έστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας πως η νέα προωθούμενη συνθήκη «Δουβλίνο 3» δεν θα έχει κανένα όφελος για την χώρα, καθώς θα φέρει νέα προβλήματα στην μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας.
Για το λόγο αυτό υπουργός κάλεσε όλα τα κόμματα και τον ΣΥΡΙΖΑ να βοηθήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο με σκοπό να δημιουργηθούν συμμαχίες υπέρ των θέσεων της χώρας μας.
«Το Δουβλίνο 3, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το Δουβλίνο 2, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«Δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις. Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες», συνέχισε ενώ απηύθυνε έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βοηθήσει» διευκρίνισε στη συνέχεια.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Δένδιας απεύθυνε «θερμή παράκληση, και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς όλα τα κόμματα που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν στοΕυρωκοινοβούλιο, να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ κατά του Δουβλίνου 3».
ΠΗΓΗ:paraskinio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου