LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ρόδο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Σουλά. Τα δυο μέτωπα της φωτιάς εξακολουθούν να καίνε ανεξέλεγκτα πυκνό δάσος μετατρέποντάς το σε στάχτη παρά τις υπεράνθρωπες ....


προσπάθειες που καταβάλουν οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, τα τέσσερα αεροσκάφη τύπου καναντέρ και το πυροσβεστικό ελικόπτερο. 

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο της Αθήνας, γράφει η rodiaki.gr.

Τις τελευταίες τρεις ώρες περίπου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπουνάτσο. 

Μιλώντας στη «Ρ» και ο δήμαρχος ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, απήυθυνε έκκληση προς τον ροδιακό λαό να βοηθήσει όσο μπορεί και κάλεσε όλους σε εγρήγορση. 

Η πύρινη λαίλαπα καίει από νωρίς το μεσημέρι πυκνό δάσος μεγάλης ιστορικής αξίας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης μέχρι και 8 μποφόρ καθιστώντας υπεράνθρωπες τις προσπάθειες που καταβάλουν οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού. 

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα ακόμη και στον περιορισμό της φωτιάς ενώ σε άμεσο κίνδυνο βρέθηκε η κοιλάδα των Πεταλούδων και η περιοχή της Καλόπετρας!
phgh:trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου