LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ...

Όταν ξανατσακώθηκε ο πολαβαρύς Βενιζέλος με την τρόικα κι εκείνοι του θύμωσαν και πήραν των οματιών τους και έφυγαν από την Ελλάδα, το αποτέλεσμα το θυμάστε... 
Ξεκίνησε ο εκβιασμός με τη "δόση"... 
Ο εκβιασμός μετετράπη σε τρόμο ένεκα η συγχορδία ΜΜΕ, συμμοριών και ντόπιων πολιτικών ανδρεικέλων... 
Και τα κοτόπουλα με την ψήφο τους έφεραν τους τρείς Καρατζαφέρηδες στην καρέκλα του τοποτηρητή κοτζαμπάση... 
Τι έχουμε σήμερα??? ...

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό. 
Ο πολλάβαρύς ξαναμάλωσε με την τρόικα...
Αυτοί θυμώνουν και απειλούν πάλι με τη δόση... 
Και ο φέρελπις Σταϊκούρας, άρχισε να χορεύει στο ρυθμό του ...."ζεϊμπέκικου της υποταγής" 
Να τος ο εκβιασμός==> Σταϊκούρας: Τα ταμειακά αποθέματα τελειώνουν, η νέα δόση απομακρύνεται... 
Τη συνέχεια την ξέρετε... Σκάστε και κολυμπάτε...
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με δηλώσεις του στη ΝΕΤ ανέφερε χθες ότι τα ταμειακά διαθέσιμα βρίσκονται σε μηδενικά επίπεδα και πρόσθεσε ότι η χρονική δυνατότητα του Δημοσίου να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες συναρτάται από τη ροή των φορολογικών εσόδων, η οποία κινείται σε χαμηλά επίπεδα.


O κ. Σταικούρας πρόσθεσε ότι «γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ώστε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερο».


Ωστόσο το πακέτο των μέτρων έχει αποσυρθεί από το τραπέζι μετά τις διαφωνίες των πολιτικών αρχηγών που δοκιμάζουν τη συνοχή της κυβέρνησης και απομακρύνουν τη δόση.
Την περασμένη Παρασκευή, στο δείπνο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ ο κ. Τόμσεν είχε διαβεβαιώσει ότι «η Τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα όσο χρειαστεί» προκειμένου να βοηθήσει στην κατάρτιση ενός αξιόπιστου προγράμματος.
Ο προγραμματισμός της τρόικας προέβλεπε ότι ο πρώτος κύκλος της αξιολόγησης θα ολοκληρωνόταν στις 31 Ιουλίου και οι τρεις εκπρόσωποί της θα επανέρχονταν στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ακόμη και αυτό το αρχικό χρονοδιάγραμμα έχει τιναχθεί στον αέρα και είναι άγνωστο, αυτή τη στιγμή πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση που θα φέρει και τα απαραίτητα χρήματα στα άδεια ταμεία του κράτους.
Το Δημόσιο σχεδιάζει να καλύψει τις υποχρεώσεις του -και κυρίως την αποπληρωμή του ομολόγου που λήγει στις 20 του μήνα και έχει στην κατοχή της η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα- με την έκδοση έντοκων γραμματείων, συνολικού ύψους 6 δις ευρώ τον Αύγουστο.


το πρόβλημα δεν αφορά βέβαια μόνο τα ταμειακά αποθέματα αλλά είναι ενδεικτικό της περιδίνησης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Οι χώρες της ευρωζώνης αρνήθηκαν να εγκρίνουν τη χορήγηση ενός δανείου-γέφυρα έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την Τρόικα. Επίσης, απορρίφθηκε και η πρόταση να ζητηθεί από την ΕΚΤ παράταση ενός ή δύο μηνών για την αποπληρωμή του ομολόγου, επειδή θα προκαλούσε αναστάτωση στις αγορές και αρνητικά σχόλια από αναλυτές και Μέσα ενημέρωσης διεθνώς. Ετσι, αναγκαστικά το υπουργείο Οικονομικών καταφεύγει στην έκδοση εντόκων γραμματείων, αυξάνοντας, μάλιστα, το ύψος από 4 στα 6 δισ. ευρώ.


IEFIMERIDA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου