LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πόσα ΠΑΣΟΚ υπάρχουν σήμερα;


Ο Βενιζέλος είναι στο ίδιο κόμμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λοβέρδο, τον Χρυσοχοΐδη, τη Διαμαντοπούλου, τον Ραγκούση, και τον (απόστρατο αλλά πάντα ενεργό) Πάγκαλο;
Τυπικά ναι, ουσιαστικά όχι. Και το ξέρουν όλοι -δεν είναι, δηλαδή, ότι κάποιος ή κάποιοι έχουν παρανοήσει τα πράγματα.

Οι αλλαγές στο νόμο για τα Πανεπιστήμια ήταν απλώς η {αφορμή να ξανακοιταχτούν όλοι στον καθρέφτη και να ξανασυστηθούν}. Οι τρεις πρώτοι τις καταψήφισαν, λέγοντας βαριά λόγια (και για τον Βενιζέλο) και οι άλλοι περιορίστηκαν σε σφοδρό ρητορικό «κατηγορώ», μιας που δεν είναι βουλευτές -δε μίλησε μόνο ο Πάγκαλος.
Η πλήρης αλήθεια είναι ότι διαφωνούν με το σύνολο της πολιτείας του αρχηγού τους. Πρώτα απ’ όλα για το γεγονός ότι δεν έβαλε πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση -είναι κοινό μυστικό ότι ήθελαν να μετάσχουν και οι ίδιοι.
Δεύτερον, διαφωνούν με τη στρατηγική του στην οικονομία, χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακό τρυκ την προσπάθεια να μη ληφθούν τώρα όλα τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ ευρώ. «Αφού ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών έκανε τη συμφωνία με την τρόικα», λένε.
Τρίτον, δεν συμφωνούν καθόλου με τη νέα ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, κάνοντας λόγο για «φίλους του Βαγγέλη»!
Όλα αυτά ο Βενιζέλος και τα βλέπει και τα ξέρει. Τα τελευταία 24ωρα αντελήφθη ότι υπήρξε συντονισμένη κίνηση αποδόμησής του, με αφορμή τις αλλαγές στο νόμο για τα Πανεπιστήμια. Δεν αντέδρασε, παρά μόνο με το θυμικό στις συζητήσεις με Λοβέρδο -Χρυσοχοΐδη.
Βεβαιώθηκε, όμως, για το γεγονός ότι απλώς συνυπάρχει μαζί τους και το ερώτημα είναι «για πόσο».
Περιμένει να φύγουν μόνοι τους απ’ το σημερινό ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι παρά ένα κουφάρι;
Θα τους θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας στην πρώτη ευκαιρία;
Και αν διαγράψει Παπανδρέου, Λοβέρδο, Χρυσοχοΐδη, δεν θα αποχωρήσουν μαζί τους άλλοι βουλευτές; Είτε αμέσως είτε σε επόμενη φάση, όταν συγκροτηθεί νέο κόμμα, το οποίο ουσιαστικά προανήγγειλε η Άννα Διαμαντοπούλου;
 http://www.aixmi.gr/index.php/posa-pasok-yparxoun-simera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου