LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!!


Για να το καταλάβουνε όλοι με απλά λόγια, το ελληνικό δημόσιο χρωστάει πάνω από 10 δις σε ελληνικές επιχειρήσεις, μη επιστρέφοντας το ΦΠΑ που τις χρωστάει. Και για να χρωστάει ΦΠΑ σημαίνει ότι το πήρε και το παρακρατάει παράνομα και νταβατζιλίδικα. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Το γούστο είναι, ότι οι επιχειρήσεις αυτές, είναι εκείνες τις οποίες το δημόσιο μονίμως "αρμέγει", γιατί για να δίνουν το ΦΠΑ, σημαίνει ότι δεν κλέβουν.
Αν λοιπόν κλείσουν όλες οι υγιείς επιχειρήσεις, γιατί εκατοντάδες από αυτές έχουν ήδη κλείσει, τότε το μαγαζί που λέγεται ελληνικό δημόσιο θα βρίσκει λεφτά μόνο από δάνεια από το εξωτερικό, χώρια που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του υγειούς ιδιωτικού τομέα θα μείνουν άνεργοι και το ΙΚΑ, θα σταματήσει να παίρνει εισφορές, αφού οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι καλοί και συνεπείς "πελάτες" του.
Τα 10 δις, είπε ο κ. Κουσελάς, αρμόδιος για τις επιστροφές ΦΠΑ, ότι δεν τα έδιναν για να μαγειρευτούν τα ελλείμματα. Άρα όλη τη μείωση του ελλείμματος του 2010 την πλήρωσαν οι υγιείς επιχειρήσεις που εννοείται πλήρωσαν και νταβατζιλίκι περαίωση και έχουν να παίρνουν και νέο ΦΠΑ από το 2010.
Δήλωσε μάλιστα ο κ. Κουσελάς ότι τώρα ξεπεράστηκε το εμπόδιο του....μαγειρέματος και θα επιστρέψει το  ΦΠΑ. Πως θα το κάνει όμως αυτό, αφού ψάχνουμε ακόμη 12 δις;
Μέχρι στιγμής πάντως δεν επιστρέφεται ούτε ΦΠΑ, ούτε φόρος από το υπουργείο οικονομικών. Ίσως να ήρθε η ώρα να φύγουν και οι τελευταίες υγιείς επιχειρήσεις από την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου