LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!!!


O ερχομός της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης συνεχίζει να μεθοδεύεται σε όλα τα κράτη. Μετά τις γενικές δοκιμές ελεγχόμενων εξεγέρσεων σε διάφορα κράτη της Ευρώπης, ακόμη βέβαια και στην Ελλάδα ,από την εγκατεστημένη παντού 5η φάλαγγα, μην ξεχνούμε τα «Δεκεμβριανά» με αφορμή τον πυροβολισμό του 15χρονου στα Εξάρχεια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Πάτρα, Λάρισσα κτλ, ήρθε και η ώρα της βόρειας Αφρικής.
Το ότι γλυτώσαμε μία νέα καταστροφή του κέντρου της Αθήνας λόγω των λαθρομεταναστών που τους κουβάλησαν από την Κρήτη, οφείλεται στους κατά πολλούς ψύχραιμους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Θυμός και αγανάκτηση έχουν οδηγήσει χιλιάδες Αιγυπτίων εν τω μεταξύ, να ζητούν την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ. Η κατάσταση στην Αίγυπτο, τέσσερις μέρες αφότου ξέσπασαν οι διαδηλώσεις, όχι μόνο δεν έχει εξομαλυνθεί αλλά μέρα με την ημέρα χειροτερεύει Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 13 ενώ οι τραυματίες είναι πλέον χιλιάδες. Οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος αψήφησε την απαγόρευση και παραμένει στους δρόμους και η κυβέρνηση επιστράτευσε τα τανκς.
Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες πως άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους. Υπάρχουν και αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ ότι σε πολλές περιπτώσεις οι στρατιωτικοί συντάσσονται με το πλήθος, και οι στρατιώτες κάνουν το σήμα της νίκης στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι απαντούν με χειροκροτήματα. Γενικά επικρατεί ένα χάος και κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι με ποιόν και ουσιαστικά δεν φαίνεται οι διαδηλωτές να έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.





Απλά η μιζέρια οδήγησε στους δρόμους όλους τους αγανακτισμένους μη έχοντες και μη κατέχοντες και γίνεται χαμός Ο πρόεδρος Μουμπάρακ, φημολογείται, ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο λαό, ενώ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει και σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Αυτό όμως δεν φαίνεται να ηρεμεί τα πράγματα. "Kefaya". Φωνάζουν όλοι ρυθμικά, που σημαίνει «φτάνει πια» Δεκάδες οχήματα και κτίρια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τα τεθωρακισμένα φαίνεται να γυρνούν στους δρόμους άσκοπα, αφού μόνο τα ΜΑΤ φαίνεται να έχουν σχέδιο αντιμετώπισης του πλήθους που είναι όμως «μη ελέγξιμο’ λόγω του όγκου του.



Δυνάμεις των αρχών ασφαλείας δήλωσαν στο Associated Press ότι έθεσαν σε κατ' οίκον περιορισμό τον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, που είναι αντικαθεστωτικός και όπως είναι αυτονόητο σε αυτές τις πριπτώσεις κάτοχος βραβείου Νομπέλ. Η νέα τάξη ξέρει που δίνει τα βραβεία της, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει εναλλακτικές λύσεις την κατάλληλη στιγμή. Ο Ελ Μπαραντέϊ  επέστρεψε στην Αίγυπτο από τη Βιέννη, για να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μουμπάρακ.






Στις φλόγες τυλίχτηκαν τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, λίγη ώρα μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Γραφεία του κόμματος σε άλλες πόλεις επίσης πυρπολήθηκαν ή δέχτηκαν επιθέσεις. Αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκίνησε στις 18:00, χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους του Καΐρου.


Νωρίτερα, η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και μάνικες νερού για να διαλύσει χιλιάδες εξεγερμένων που συγκεντρώθηκαν, μετά την προσευχή, έξω από το φημισμένο τζαμί αλ-Αζάρ του Καΐρου. Αργότερα, το πλήθος έβαλε φωτιά στο κυβερνείο της Αλεξάνδρειας, ενώ άλλοι διαδηλωτές παραβίασαν την είσοδο του κτιρίου ενός αστυνομικού τμήματος .






Εννοείται ότι υπάρχει ανησυχία για τους ξένους πολίτες. Και η κατάσταση γενικά φαίνεται έκρυθμη, αλλά αυτοί που την ξεκίνησαν φαίνεται να ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν και πώς να το πετύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου