LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Ευρώπη απαγορεύει εκατοντάδες βότανα !!!to codex alimentarious ερχεται!!!

Εκατοντάδες φυτικά φαρμακευτικά προϊόντα θα απαγορευτεί η πώληση τους στη Μεγάλη Βρετανία το επόμενο έτος και όπως λένε οι υποστηρικτές τους ότι είναι ένα «δυσανάλογα προκατειλημμένο" ευρωπαϊκό δίκαιο.

Τέσσερις μήνες πριν από την Πανευρωπαϊκή απαγόρευση να τεθεί σε εφαρμογή, χιλιάδες ασθενείς αντιμετωπίζουν την απώλεια των βοτάνων που έχουν χρησιμοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για δεκαετίες.

Από την 1η Μαΐου 2011, τα παραδοσιακά φάρμακα φυτικής προέλευσης πρέπει να έχουν άδεια ή να συνταγογραφούνται από ένα καταχωρισμένο φυτικό ασκούμενο που να συμμορφώνεται με την οδηγία της ΕΕ που ψηφίστηκε το 2004. Η οδηγία θεσπίστηκε ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλούνται από φάρμακα φυτικής προέλευσης.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (MHRA) έχει εκδώσει περισσότερες από μια ντουζίνα ειδοποιήσεων για την ασφάλεια κατά τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός απαγορευμένου τοξικού παράγωγου του φυτού aristolochia, που προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια σε δύο γυναίκες.

Φυτικοί επαγγελματίες λένε ότι είναι αδύνατο για τα περισσότερα φυτικά φάρμακα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αδειοδότησης για την ασφάλεια και την ποιότητα, τα οποία προορίζονται να είναι παρόμοια με εκείνα των φαρμακευτικών προϊόντων, λόγω του κόστους των δοκιμών.

Σύμφωνα με την Συμαχία για την Φυσική Υγεία (ANH), η οποία εκπροσωπεί τους φυτικούς επαγγελματίες, ούτε ένα προϊόν που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ή την παραδοσιακή Ινδική ιατρική έχει άδεια. Στην Ευρώπη, περίπου 200 προϊόντα από 27 είδη φυτών έχουν λάβει άδεια, αλλά υπάρχουν 300 είδη φυτών που χρησιμοποιούνται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ANH εκτιμά το κόστος απόκτησης άδειας σε £ 80.000 έως £ 120.000 ανά βότανο. Λένε ότι αυτό είναι προσιτό για ένα φυτικό προϊόν με μεγάλες αγορά κοινού, όπως η Echinacea, που θεραπεύει το κρυολόγημα και τη γρίπη, αλλά θα οδηγήσει τους μικρούς παραγωγούς με φάρμακα που περιέχουν πολλαπλά βότανα εκτός αγοράς.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, οι φυτικοί επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν τη συνταγογράφηση χωρίς άδεια προϊόντων. Αλλά η κυβέρνηση συνασπισμού και η προηγούμενη κυβέρνηση Εργατικών έχουν καθυστερήσει το σχέδιο να εισαγάγουν ένα υποχρεωτικό μητρώο φυτικών επαγγελματιών.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι βασίζονται σε φυτικές θεραπείες αντιμετωπίζουν την απαγόρευση της πρόσβασης σε αυτά. Ιατρικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της MHRA, έχουν προειδοποιήσει για τα μέτρα που μπορούν να οδηγούν τους ασθενείς να λάβουν φυτικά φάρμακα μέσω Διαδικτύου - όπου οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Ο Michael McIntyre, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συλλόγου επαγγελματιών με βότανα της παραδοσιακής ιατρικής, είπε:. "Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να λάβουν άδεια για πολλά φυτικά φάρμακα, επειδή καλλιεργούνται στην πίσω αυλή των κήπων των ανθρώπων και δεν μπορείς να τα πατεντάρεις Οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές. Οι ασθενείς θέλουν να λάβουν θεραπεία από εκπαιδευμένους και ειδικευμένους επαγγελματίες, εκτός αν έχουμε κανονισμό ότι δεν μπορούν να τους έχουν εμπιστοσύνη για την θεραπεία τους. Το χειρότερο αποτέλεσμα είναι ότι οι ασθενείς θα καταλήξουν στο διαδίκτυο για τα φυτικά φάρμακα τους, όπου δεν υπάρχουν έλεγχοι ".

Ο Δρ Ρομπ Verkerk, της ANH, δήλωσε: «Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη βασίζονται σε φυτικά φάρμακα για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους αυτά δεν τα παίρνουν επειδή είναι άρρωστοι – τα παίρνουν για να διατηρήσουν υγιείς. Εάν αυτά τα φάρμακα που λαμβάνονται.. από την αγορά, οι άνθρωποι προσπαθήσουν να τα βρουν αλλού, όπως από το διαδίκτυο, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να πάρουν προϊόντα χαμηλής ποιότητας, τα οποία είτε δεν λειτουργούν ή είναι νοθευμένα. "

Η MHRA είπε ότι είχε λάβει αιτήσεις για πιστοποιητικά σε 166 φυτικά προϊόντα, εκ των οποίων 78 είχαν χορηγηθεί. Ο Σερ Alasdair Breckenridge, πρόεδρος της MHRA, είπε ένα μητρώο βοτανολόγων ήταν απαραίτητο. "Ακριβώς επειδή κάτι είναι φυσικό δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές», είπε. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε υπεύθυνη ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε κατάρτιση να συνταγογραφούν αυτά τα προϊόντα."

Ο Edzard Ernst, καθηγητής της συμπληρωματικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Exeter, δήλωσε ότι προτάσεις για το νόμο θα είχαν καμία αξία αν οι επαγγελματίες ακολουθούν τα βέλτιστα στοιχεία για τις επιπτώσεις των θεραπευτικών μέτρων τους. "κινδυνεύουμε από τη νομοθετική ανοησία- και αυτό θα μας οδηγήσει σε ανοησίες".

Μία αναφορά για τους κωδίκες συμπεριφοράς με τους οποίους οι εναλλακτικοί επαγγελματίες οφείλουν να συμμορφώνονται, η "συντριπτική” τους πλειοψηφία δεν περιλαμβάνει την υποχρέωση να αναφέρουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η μόνη εξαίρεση ήταν o Κινέζικoς κώδικας Βοτανοθεραπείας, ο οποίο σύνεστησε στα μέλη του να αναφέρουν τις περιπτώσεις βιομηχανικών δηλητηριάσεων ή ατυχήματος.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είπε ότι δεν είχε ληφθεί η απόφαση, για το νόμιμο μητρώο των φυτικών επαγγελματιών. "Η κυβέρνηση έχει επίγνωση της ισχυρής βούλησης στο θέμα αυτό και διερευνά ενεργά, εναλλακτικές λύσεις."

Σημ.axinosp:Διαδώστε, Αντισταθείτε τώρα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου