LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

www.vatraxosvrastos.gr !!



Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010
www.vatraxosvrastos.gr : Ένα site με υλικό για την κλιματική αλλαγή.

Γιατί ονομάστηκε το συγκεκριμένο site "vatraxosvrastos.gr";...
... και όχι με οποιονδήποτε άλλο από τα δισεκατομμύρια συνδυασμούς ελληνικών λέξεων που υπάρχουν;


Διότι, κατά τη γνώμη μας, η κλιματική κρίση λύνεται μόνο αν καταλάβουμε την κατάστασή μας. Η παγκόσμια υπερθέρμανση - εκεί καταλήγουν οι διάφορες επί μέρους επιπτώσεις - είναι ένα πραγματικό πρόβλημα: Σ’ αυτό δεν υπάρχει πλέον αντίρρηση.

Είναι, επίσης, μια κατάσταση ΜΗ ΣΤΑΤΙΚΗ. ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ. Για να ανακοπεί οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλη της την έκταση (= ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ), τη σοβαρότητα (= πολλά κρίσιμα μεγέθη θα γίνουν ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ) και το επείγον (= 8 ΧΡΟΝΙΑ) του χαρακτήρα της. Απασχολημένοι με τα θέματα της επιβίωσης δεν αντιλαμβανόμαστε αυτό που συμβαίνει σιγά-σιγά.

Και ο βάτραχος, ο βραστός μάλιστα, πού κολλάει;

Είναι η καλύτερη αναγωγή στην περίπτωσή μας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το πείραμα του ζωντανού βάτραχου που αν τον βάλουν σε ζεστό νερό πηδάει αμέσως έξω. Αντίθετα σε δοχείο με κρύο νερό που θερμαίνεται βαθμιαία, δεν καταλαβαίνει τη διαφορά, στην αρχή μάλιστα του αρέσει αλλά μετά,
 στην πορεία, ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΕΤΑΙ και το μοιραίο αποτέλεσμα επέρχεται. Το πείραμα αυτό αλλά και το ίδιο το βατραχάκι θα το συναντήσουμε συχνά και με διάφορες μορφές στον κόμβο. ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ! Για να μη βράσουμε πρέπει να δράσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου