LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κέρδισε 500 εκατ.δολάρια στοιχηματίζοντας Ελλάδα!!!!


Μπορεί οι Έλληνες να γίνονται όλο και φτωχότεροι όμως το ελληνικό πρόβλημα συνεχίζει να μοιράζει τρελά κέρδη στους κερδοσκόπους. Το παράδειγμα του hedge fund «Third Point» που αποκόμισε το αστρονομικό ποσό των 500 εκατ.δολαρίων από την διαδικασία επαναγοράς ελληνικού χρέους γίνεται πρώτο θέμα στην σημερινή έντυπη έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

Εκείνος, από τους γνωστότερους δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως και η εταιρεία του ένα από τα γνωστότερα hedge funds του κόσμου.

Πρόκειται για τον πολύ καλό «παίκτη» Dan Loeb και το hedge fund Third Point.

Ήδη, εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, το Third Point είναι κατά 500 εκατομμύρια δολάρια πλουσιότερο κι αυτό επειδή -σύμφωνα με τους Financial Times- πόνταρε στη μη αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, και… κέρδισε το παραπάνω ποσό.

Σκοπός της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων ήταν η απομείωση του ελληνικού χρέους αφού προϋπόθεση της τρόικας για την αποδέσμευση της δόσης των 34,3 δισ.ευρώ ήταν να θεωρηθεί ότι το ελληνικό χρέος τείνει να γίνει βιώσιμο.

Το Third Point συμμετείχε στην επαναγορά, πιστεύοντας στη «σωτηρία» της Ελλάδας, με αποτέλεσμα μία άνευ προηγουμένου κερδοσκοπία και ενώ άλλα hedge funds της παγκόσμιας σκηνής έχουν υποστεί βαριά «ήττα» από την κρίσης στην Ευρωζώνη.

Όπως γράφουν οι Financial Times, η Third Point είναι το μεγαλύτερο hedge fund που διατηρεί ελληνικά ομόλογα.

Η ελληνική κυβέρνηση αντάλλαξε τα ομόλογά της έναντι 34 λεπτών, στο ένα τρίτο της ονομαστικής αξίας τους, ενώ ο Νταν Λεμπ τα είχε αγοράσει προς μόλις 17 λεπτά (τον περασμένο Ιούλιο βάσει της τιμής) και τόσο απλά σε μερικούς μήνες διπλασίασε τα κέρδη του.

Η εταιρία αποφάσισε να διατηρήσει τα ομόλογα που είχε αγοράσει το καλοκαίρι γιατί ο Λεμπ πίστευε πως η τιμή τους θα αυξανόταν το 2013.
Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωπος της Third Point, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 10 δισεκατομμυρίων ευρών, αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

Η εταιρία του Λεμπ άρχισε να αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στις αρχές του 2012 και αφού είχε κερδίσει από το πορτογαλικό χρέος

Ως εταιρεία, αν και αμερικανική, μπήκε με φόρα στην ευρωπαϊκή οικονομική αρένα, έπειτα από τα κέρδη που αποκόμισε από τις επενδύσεις της σε πορτογαλικά ομόλογα, στις αρχές του τρέχοντος έτους, γράφουν οι Financial Times.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν πλάι στον 51χρονο ιδιοκτήτη του Third Point, Dan Loeb, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο επιτυχημένους hedge fund managers στις ΗΠΑ, προβλέπουν ότι το έδαφος θα παραμείνει πρόσφορο για το hedge fund που διοικούν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι το ενδιαφέρον τους προς την Ελλάδα αυξάνεται συνεχώς.

Μάλιστα, οι Financial Times σημειώνουν πως οι άνθρωποι του Loeb είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Αθήνα, ώστε να μαθαίνουν πράγματα από πρώτο χέρι και να είναι σε θέση να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για τις επενδύσεις τους στο μέλλον. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενδιαφερθούν για εκ νέου επαναγορά ελληνικών ομολόγων εντός του 2013.

Στο ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρεται ότι οι αναλυτές της Third Point έχουν διατηρήσει στενές επαφές με Έλληνες πολιτικούς και συμβούλους και βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

phgh:protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου