LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

COSMOTE! Τα παιδιά την ευχαριστούν!!!

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Διονυσία Μαρίνου

«Στο Ιντερνετ µπαίνω καθηµερινά, παίζω παιχνίδια και µπαίνω στο facebook. Μέχρι σήµερα ωστόσο δεν είχαµε σύνδεση στο σχολείο. Νοµίζω πως θα µας βοηθήσει να βρίσκουµε πληροφορίες και να κάνουµε εργασίες». Αυτά δηλώνει η 10χρονη Ειρήνη, µαθήτρια της Ε΄ τάξης του δηµοτικού σχολείου Πολιχνίτου Λέσβου, και µε δύο κινήσεις ανοίγει τον υπολογιστή και συνδέεται στη σελίδα της Cosmote στο Ιντερνετ.

Πριν από λίγεςηµέρες, η γνωστή εταιρεία κινητήςτηλεφωνίας εγκαινίασε στο δηµοτικό σχολείο Πολιχνίτου ένα νέο φιλόδοξο πρόγραµµα µε τίτλο «Πλοήγησηστον κόσµο». Στόχος του προγράµµατος είναι να προσφέρει σε πάνω από 100 σχολεία των αποµακρυσµένων νησιών της χώρας µας στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη τεχνολογικό εξοπλισµόγια γρήγορη πρόσβαση στο ∆ιαδίκτυο µέσω του δικτύου 3η γενιάς.
Ψηφιακό σχολείο 
«Επιθυµία µας είναι το σχολείο µας, τα παιδιά µας και εµείςοι δάσκαλοι να αποκτήσουµε ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, όπως τα σχολεία του κέντρου»,τονίζει η κ. Μεταξία Συκά, διευθύντρια του σχολείου µετους 190µαθητές. Στησηµασία του προγράµµατοςγια την εκπαιδευτική κοινότητα στάθηκε και ο... χάι τεκ δάσκαλος της ∆΄ ∆ηµοτικού κ. Κωνσταντίνος Καλαθάς. «Ηταν οµόφωνη η απόφαση του συλλόγου να συµµετέχουµε στο πρόγραµµα και να διευκολύνουµε την εταιρεία.Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουµε κιεµείς πολλά πράγµατα και κυρίως την υποδοµή για να δηµιουργήσουµε στο µέλλον το ψηφιακό σχολείο».

Από την πλευρά της, η κ. Μαριλένα Φατσέα, διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της Cosmote, ανέφερε: «Πιστεύουµε πως το πρόγραµµα αυτόθα δώσει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική και τη µαθητική κοινότητα τωννησιωτικών σχολείων να αποκτήσουν ένα νέο παράθυρο στον κόσµο, µέσω του οποίου θα µπορέσουν να πλοηγηθούν στη γνώση. Γιατί η γνώση αποτελεί το όπλο για µια καλύτερη ζωή».

Λέσβος καλεί Ηρακλειά 
Μαζί της συµφωνούν η Μορφούλα και η Ειρήνη, µαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, που µαζίµε µια οµάδα συµµαθητών τους πρώτες δοκίµασαν τη νέα ασύρµατη σύνδεση και συνοµίλησαν µέσω Skype µε τους οκτώ µαθητές του δηµοτικού σχολείου Ηρακλειάς Κυκλάδων. «Μας άρεσε πολύ που µιλήσαµε µε τα άλλα παιδιά και θέλουµε να το ξανακάνουµε. Είµαστε πολύ χαρούµενες που θα έχουµε Ιντερνετ στο σχολείο. Χρησιµοποιούµε τον υπολογιστή από τα οκτώ µας και µας αρέσει το ∆ιαδίκτυο», ανέφεραν οι νεαρές µαθήτριες.

Εξοικειωµένοι µε το ∆ιαδίκτυο είναι ο 12χρονος Γιάννης, µαθητής της ΣΤ΄ τάξης, και ο 11χρονος Ελίς, µαθητής της Ε΄ τάξης. Εκείνοι, ωστόσο, το χρησιµοποιούν περισσότερο για ψυχαγωγία. «Χρησιµοποιούµε το Ιντερνετ για να µπαίνουµε στο facebook», δηλώνουν τα δύο παιδιά. «Εγώ έχω και MSN», µας λέει ο Γιάννης, ενώ οΕλίς προσθέτει: «Εγώ έχω Skype καιµιλάω µε την κάµερα µε φίλους µου από την Αθήνα».

Με παρόµοιες ασχολίεςασχολούνται on-line και ο 10χρονος Χάρης, µαθητής της ∆΄ ∆ηµοτικού µε τον11χρονο Μιχάλη της Ε΄ τάξης:«Παίζουµε παιχνίδια και µπαίνουµε στο facebook κυρίως από το σπίτι, αλλά και καµιάφορά από το Ιντερνετ καφέ του χωριού», αναφέρουν.

Προσφέρει τεχνολογικό εξοπλισµό για γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο µέσω του δικτύου 3ης γενιάς

Πύλη στο e-learning

ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΗΝ προσπάθεια της Cosmote στέκεται το Πανεπιστήµιο Αιγαίου, το οποίο έχει αναλάβει τη δηµιουργία µιας πρωτότυπης διαδικτυακής πύλης, µέσω της οποίας θα παρασχεθούν στους δασκάλους και καθηγητές των σχολείων αυτών εκπαιδευτικά προγράµµατα e-learning. «Θα προσπαθήσουµε να προαγάγουµε την τεχνολογία στο σχολείο και την κουλτούρα της πληροφορικής, που πολλές φορές λείπει από αυτό» καταλήγει ο κ. Κωνσταντίνος Τσολακίδης, επίκουρος καθηγητής Πληροφορικής στο Παιδαγωγικό Τµήµα του Πανεπιστηµίου Αιγαίου και βασικό στέλεχος της οµάδας υποστήριξης του προγράµµατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου