LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

4η ημέρα της δίκης για τον θάνατο 6 ατόμων στην φωτιά της Αρεόπολης


Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του  Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, η δίκη του 69χρονου που κατηγορείται για τον θάνατο 6 ανθρώπων αλλά και εμπρησμό στην Αρεόπολη το 2007, με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων του κατηγορητηρίου.
Κατέθεσε πρώην πυροσβέστης και ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην περιοχή. Το πρωί της 24η Αυγούστου το 2007 ο κατηγορούμενος, βρισκόταν στο ξενοδοχείο του μάρτυρα μαζί με την αδελφή του και τον γαμπρό του. Έφυγε, από ότι θυμόταν ο μάρτυρας, στις 10:10 μέχρι 10:15 και πέντε με επτά λεπτά αργότερα του τηλεφώνησε ο  κατηγορούμενος. Τον ενημέρωσε ότι ανάμεσα Σταυρό και Τσίπα ,επίσης του είπε πως δεν μπορούσε να πιάσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης και αν μπορούσε να την ειδοποιούσε αυτός. Όταν μου μιλούσε στον τηλέφωνο ένοιωσα την αγωνία του, κατέθεσε ο μάρτυρας, ώστε να ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική. Αναφερόμενος στον τρόπο που ενεργεί ένας εμπρηστής , κατά την δική του λογική και από την εμπειρία του ως πυροσβέστης, τόνισε ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν  και αν ήθελε  να κάνει ζημιά θα έβαζε την φωτιά προς το βράδυ. Εκείνες τις ώρες είναι αδύνατον να πετάξουν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα αλλά και για τις  χερσαίες δυνάμεις δεν είναι εύκολο το έργο τους. Μα ακόμα και αν το έκανε αυτό , γιατί να το κάνει στην άκρη του δρόμου, που είχε λίγα ξερόχορτα και να μην πετάξει τον αναπτήρα ή ότι άλλο κρατούσε, πιο κάτω που η περιοχή ήταν γεμάτη με ξερά ξύλα.  Συνέχισε λέγοντας ότι  , πάντα με την λογική την δική του,  ένας εμπρηστής  δεν θα πήγαινε να καταθέσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχοντας στον αυτοκίνητό του  τα  «εμπρηστικά εργαλεία» του, αν μη τι άλλο τα είχε εξαφανίσει. Σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, ο μάρτυρας είπε ότι την εποχή που έπιασε η φωτιά ήταν προεκλογική περίοδος και έπρεπε  να βρεθούν οι ένοχοι για τις φωτιές.
Ο επόμενος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν  ένας φίλος του κατηγορουμένου , δούλευαν μαζί στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης ,ως οδηγός αυτός και ως κηπουρός ο κατηγορούμενος. Ανέφερε ότι τον γνωρίζει 25 χρόνια, και ουδέποτε είχε κάποιο πρόβλημα με κάποιον. Γνώριζε ότι κάπνιζε ,ο κατηγορούμενος , και χρησιμοποιούσε συνήθως αναπτήρα ZIPPO , χωρίς να μπορεί, όμως να θυμηθεί το χρώμα του. Όταν έμαθε ότι συνελήφθει ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να το πιστέψει, και αυτός ήταν ο λόγος που πήγε να καταθέσει αυτοβούλως, για όσα ήξερε.
Αναγνωστέα έγγραφα
Με αυτήν την κατάθεση τελείωσε η εξέταση όλων των μαρτύρων του κατηγορητηρίου και η έδρα διάβασε όλα τα έγγραφα ανάμεσα σ’ αυτά ήταν και η έκθεση κατασχεθέντων . Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, στο ΙΧ αυτοκίνητο του κατηγορούμενου βρέθηκαν 4 αναπτήρες τύπου ZIPPO, 1 ελβετικός σουγιάς, 1 μεταλλικός νυχοκόπτης, 1 μεταλλική πένσα, 1 κυνηγητικό μαχαίρι, 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Κατασχέθηκε το ΙΧ αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, 1 μεταλλικός πυροσβεστήρας, 1 μεταλλική πινακίδα με την ένδειξη ΠΩΛΕΙΤΑΙ- FOR SALE. Στην οικία του κατηγορουμένου βρέθηκαν 5 φωτογραφίες της περιοχής, οι οποίες όμως απεικονίζουν  το χωριό Οίτυλο, χωρίς να φαίνεται το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά, όπως τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.
Μάρτυρες υπεράσπισης
Αμέσως μετά κατέθεσαν οι πρώτοι  έξι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορουμένου. Όλοι τόνισαν το φιλήσυχο χαρακτήρα του κατηγορουμένου και ότι δεν είχε ποτέ κάποιο δικαίωμα με την ένα γένει συμπεριφορά του.
Ανάμεσα στο έξι μάρτυρες ήταν κι ένας ανιψιός του 69χρονου, ο οποίος αφού αναφέρθηκε  κι αυτός στον χαρακτήρα του κατηγορουμένου, ανέφερε και ένα περιστατικό του 2002 που είχε πιάσει φωτιά στο χωριό τους και ο θείος του είχε βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς. Σε σχετική  ερώτηση, αν ο θείος του ασχολείται με κτηματομεσιτικά , απάντησε πως ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με αυτόν τον τομέα ο θείος του , το μόνο που γνωρίζει είναι ότι πουλάει ένα κτήμα του , έτσι εξήγησε και την ύπαρξη της πινακίδας στο αυτοκίνητο του 69χρονου.
Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις  14 Ιουνίου.
Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου