LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η χελώνα και η δυσφήμηση του Δήμου

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα της Καλαμάτας "ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ" ,ρεπορτάζ  για την προσπάθεια από λουομένων για την διάσωση θαλάσσιας χελώνας ,εχθές το μεσημέρι, στην παραλία της Καλαμάτας. Τα συμπεράσματα δικά σας!!!


Την… ευκαιρία να θαυμάσουν την «ευγένεια», τους «τρόπους» και το «εισαγγελικό» ύφος υπαλλήλου του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα χειριστή φορτωτή, είχαν χθες το μεσημέρι λουόμενοι στην παραλία της Καλαμάτας και ιδιαίτερα ξένοι τουρίστες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Elite, οι οποίοι μάλιστα βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους τις σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους, προφανώς για να… διαφημίσουν την περιοχή μας!
Χελώνα
Όλα ξεκίνησαν, όταν χθες νωρίς το μεσημέρι κολυμβητές είδαν σε μικρή απόσταση από την ακτή μια θαλάσσια χελώνα, ίσως μεγαλύτερη και του 1 μέτρου, να την παρασέρνει το κύμα.
Αφού οι λουόμενοι είδαν πως δεν κινούνταν, την τράβηξαν στην ακροθαλασσιά, μπροστά από το ξενοδοχείο Elite και ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο. Οι λιμενικοί έφθασαν μετά από λίγο στο σημείο και οπτικά, αφού δε διαπίστωσαν κάποια κίνηση της χελώνας, είπαν στους λουόμενους, λίγο πριν αναχωρήσουν, ότι είναι νεκρή και θα έρθει συνεργείο του Δήμου να την πάρει.
Φθάνοντας στην περιοχή, οι λουόμενοι μας ενημέρωσαν για τα όσα τους είπαν οι λιμενικοί, αλλά παράλληλα 2-3 άλλοι άρχισαν να διαπιστώνουν – ακουμπώντας τη χελώνα - ότι υπάρχουν δείγματα ζωής. Το πτερύγιό της ήταν τυλιγμένο με πετονιά και σχοινί, ενώ διαπιστώθηκε ότι έφερε και μεγάλο αγκίστρι στο στόμα.
Με δική μας παρέμβαση ειδοποιήθηκε εκ νέου το Λιμεναρχείο, για την έστω και μία ελπίδα σωτηρίας της χελώνας, ενώ υπήρξε και επικοινωνία με το σύλλογο «Αρχέλων», ώστε να δοθούν οδηγίες για να διαπιστωθεί αν όντως ζει η χελώνα και πώς πρέπει να βοηθηθεί.

Φορτωτής στους λουόμενους
Την ίδια στιγμή, όμως, τα βλέμματα όλων των λουομένων τράβηξε από την πλευρά του «Φιλοξένια» ένας μεγάλος φορτωτής, ο οποίος προσέγγιζε την περιοχή από την αμμουδιά! Εκτός του επικίνδυνου του εγχειρήματος, το οποίο δε χρειάζεται να αναλύσουμε (2.00 μετά το μεσημέρι, με παραλία γεμάτη λουόμενους και μικρά παιδιά χωμένα στην άμμο να παίζουν), κυρίως οι τουρίστες άρχισαν να αναρωτιούνται αν αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο στην Ελλάδα επιλύονται τέτοιας μορφής προβλήματα, ενώ με κινητά και κάμερες άρχισαν να βιντεοσκοπούν.
Από το σημείο αυτό σταματά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να είναι η χελώνα και γίνεται ο… χειριστής του Δήμου Καλαμάτας. Φτάνοντας στο σημείο ζήτησε με επιτακτικό τρόπο να φύγουν όλοι για να φορτώσει τη χελώνα. Οι λουόμενοι του εξήγησαν ότι υπάρχει περίπτωση να ζει, ενώ έχει ειδοποιηθεί εκ νέου το Λιμεναρχείο. Παράλληλα, λουόμενοι έχουν αναζητήσει και έχουν βρει κόφτες και καταδυτικά μαχαίρια και προσπαθούν να απεμπλέξουν τη χελώνα από τις πετονιές και τα σκοινιά.
Ο χειριστής, όμως, είχε χαλάσει την ησυχία του! Αφού έβαλε τις φωνές στον κόσμο ότι τον σήκωσαν από το κρεβάτι του, τους ανακοίνωσε ότι «ζωντανή ή νεκρή, δεν του καίγεται καρφί” και αυτός ήρθε να την πάρει και να την πετάξει. Να υπενθυμίσουμε ότι όλα αυτά τα βλέπουν και τα ακούν οι ξένοι τουρίστες…
Ο… εισαγγελέας
Οι λουόμενοι του είπαν ότι είναι απαράδεκτα αυτά που λέει και τότε ο «φανταστικός» κ. Χειριστής, απευθυνόμενος στον εργάτη του Δήμου που τον συνόδευε, είπε με ύφος εισαγγελέα Αρείου Πάγου που διατάσσει: «Ποιοι είναι αυτοί; Πάρ' τους τα ονόματα».
Την ίδια στιγμή είπαμε πως δεν υπάρχει λόγος κανείς λουόμενος να του δώσει το όνομά του, ενώ του δηλώσαμε το ονοματεπώνυμό μας και την ιδιότητά μας, απαιτώντας να μας γνωστοποιήσει και αυτός το δικό του.
Μας δήλωσε αρχικά ότι το όνομά του, είναι αυτό που γράφει ο φορτωτής, δηλ. «Δήμος Καλαμάτας», ενώ στην επισήμανσή μας ότι θέλουμε το όνομά του, μας ανακοίνωσε μόνο το επώνυμό του.
Ευτυχώς, το επεισόδιο σταμάτησε σε αυτό το σημείο, διότι έφθασαν και πάλι οι Λιμενικοί, οι οποίοι επικοινώνησαν με την Κτηνιατρική Υπηρεσία, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να σώσουν τη χελώνα.
Ο κόσμος, φανερά αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά του υπαλλήλου, έβαλλε εναντίον του Δήμου Καλαμάτας και τον τρόπο μες τον οποίο χειρίσθηκε την κατάσταση, λέγοντας πως αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να δίνουμε στους τουρίστες…
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου