LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ "ΑΠΟΛΥΤΟ" ΕΦΙΑΛΤΗ

Η μέρα, που ο υπόλοιπος κόσμος θα αποφασίσει ότι δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στο δολάριο και στο χρέος των ΗΠΑ, δεν θα αργήσει να έρθει. Όταν φθάσει εκείνη η ημέρα, το "παιχνίδι" θα τελειώσει.
Παραδοσιακά, δύο από τα μεγαλύτερα πράγματα που η αμερικανική οικονομία είχε πετύχει, ήταν το αμερικανικό δολάριο και τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Το αμερικανικό δολάριο είναι το προεπιλεγμένο νόμισμα των αποθεματικών του κόσμου για δεκαετίες.
Σε όλη την υδρόγειο θεωρήθηκε ως ένα ισχυρό, σταθερό νόμισμα που ήταν επιθυμητό, για το διεθνές εμπόριο, ενώ το αμερικανικό χρέος, έχει θεωρηθεί από καιρό το «ασφαλέστερο χρέος», σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κάθε φορά που εμφανιζόταν μια μεγάλη κρίση, οι επενδυτές απευθυνμόντουσαν στα αμερικανικά ομόλογα, επειδή τα θεωρούσαν "βράχο".
Δυστυχώς, όλο αυτό το σκηνικό, τώρα, αλλάζει...
Σήμερα, ο υπόλοιπος κόσμος χάνει την πίστη του στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη, έχουν πλέον προειδοποιήσει για την κατάρρευση του δολαρίου.
Αλλά εάν το αμερικανικό δολάριο και τα ομόλογα των ΗΠΑ, καταρρεύσουν, θα είναι ο απόλυτος εφιάλτης για την οικονομία της χώρας.
Αν ο υπόλοιπος κόσμος δεν θέλει το δολάριο, κάποια μέρα, τότε τι θα δώσουμε σε αντάλλαγμα για το σύνολο του πετρελαίου και όλα τα εισαγόμενα φθηνά αγαθά που στέλνουν οι ΗΠΑ;
Αν ο υπόλοιπος κόσμος δεν θέλει να βρεθεί αντιμέτωπος με χρέος , τότε πώς ο κόσμος, θα είναι σε θέση να συνεχίσει να καταναλώνει πολύ, πολύ περισσότερο πλούτο από ό, τι παράγει;
Ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να έχει να αντιμετωπίσει ρεκόρ ελλείμματος του προϋπολογισμού, ενώ βλέπει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, να μην έχει "αύριο" και να συνειδητοποιεί ότι το αμερικανικό οικονομικό σύστημα καταρρέει αργά και σταθερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου