LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Γιατί ανησυχεί η Αθήνα, για τις συλλήψεις ανώτατων αξιωματικών στην Άγκυρα

Η σύλληψη του πτέραρχου Μπιλκίν Μπάλανλι,σχεδόν βέβαιου Αρχηγού της Τουρκικής ΠΑ, από τον ερχόμενο Αύγουστο, αποτελεί ένα ακόμη ισχυρότατο πλήγμα στο γόητρο των “κεμαλιστών”. Οι Τούρκοι στρατηγοί παρά τα αλεπάλληλα σοκ που έχουν υποστεί δείχνουν αδύναμοι να αντιδράσουν στις “επιθέσεις” των ισλαμιστών του Ερντογάν. Μέσα στη καρδιά της προεκλογικής περιόδου και με τον Ερντογάν βέβαιο νικητή των εκλογών,ο Αρχηγός των Ακαδημιών Πολέμου πτέραρχος Μπάλανλι,συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής του στο σχέδιο ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ. Είναι ο πρώτος εν ενεργεία τόσο υψηλόβαθμος αξιωματικός που συλλαμβάνετε. Στην Άγκυρα μυρίζει μπαρούτι.
Σ΄ αυτό το κλίμα θα βρεθεί ο Έλληνας Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας επισκέπτεται τη Τουρκία. Η ελληνική ΠΑ, αρνήθηκε ,όπως έγραψαν τα ΝΕΑ, την πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών αεροσκαφών σε air show που θα γίνει στις 4 και 5 Ιουνίου στη Σμύρνη. Αρνητική ήταν και η απάντηση του Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζα να παρακολουθήσει την επίδειξη.Ο κ.Κλόκοζας θα συμμετάσχει στις εργασίες της EURAC και θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Όταν το θερμόμετρο της έντασης μεταξύ ισλαμιστών-κεμαλιστών αρχίζει να “κοκκινίζει” στην Άγκυρα,στην Αθήνα είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία. Αν και το σενάριο της “εξαγωγής κρίσης” στο Αιγαίο, κουραστικά επαναλαμβάνεται σε τέτοιες περιπτώσεις από τα ελληνικά ΜΜΕ, χωρίς να επιβεβαιώνεται, παραμένει πάντα μια ανησυχία απολύτως λογική. Ειδικά τώρα που η ελληνική πλευρά ξεκινά αεροναυτικές ασκήσεις (ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ) και στις 7 Ιουνίου έχει προγραμματίσει την άσκηση ΙΩΝΑΣ, στη περιοχή μεταξύ Ρόδου Καστελόριζου. Μια περιοχή που “ερεθίζει” την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου