LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ίμια νο2: η Άγκυρα μοίρασε σε οικόπεδα την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια Καρπάθου-Καστελόριζου!


26-03-2011 14:16:49
 
Η εξαργύρωση του επεισοδίου σε βάρος του ιταλικού σκάφους "Explora" από την τουρκία και η θέση που διατύπωσε ότι το ιταλικό σκάφος εκινείτο στην τουρκική ΑΟΖ (νότια της Καρπάθου και νότια του Καστελόριζου) ήρθε πολύ γρήγορα: Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερδίας ΕΘΝΟΣ, η τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για 11 "οικόπεδα" που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο της Αττάλειας και νοτιότερα, σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του ελληνικού νησιού.Συγκεκριμένα, η Turkish Petroleum Corporation ανακοίνωσε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στιοχείων στη Μεσόγειο. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την περιοχή την οποία αφορά ο διαγωνισμός που λήγει στις 15 Απριλίου.
Ωστόσο έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την απόκτηση του 50% έντεκα “οικοπέδων” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χμ. στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.

Αμέσως λοιπόν αποδείχθηκε το έγκλημα της μη αποστολής ελληνικού σκάφους προς αναχαίτιση της τουρκικής κορβέτας "Badirma" όταν στις 12 Μαρτίου δημιούργησε τετελεσμένα με το να αναγκάσει αρχικά το ιταλικό σκάφος να αποχωρήσει και σε δεύτερο χρόνο να ζητήσει ... άδεια από την Άγκυρα για να κάνει έρευνες σε χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου