LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ REALNEWS - OI 300 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ... ΠΕΙΝΟΥΝ


Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2011 09:18
  
Βόμβα από την  REΑLNEWS  ΚΥΡΙΑΚΗ 6/3/2011
σελίδα 44
Της ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΣΤΑΘΑΚΟΥ
Οι εξετάσεις δεν δείχνουν πείνα
(ακολουθεί τμήμα του άρθρου)
Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν παραμείνει ασίτιστα επί ενάμιση μήνα. Τη δήλωση βόμβα έκανε στη Real news η επιμελήτρια Α’ και Β’ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ελπίς, Βασιλική Παπαλημναίου, θεράπων γιατρός των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από το Μέγαρο Υπατία, την περασμένη Τετάρτη.
Παράλληλα, σύμφωνα με αδιάσειστα ντοκουμέντα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι εργαστηριακές εξετάσεις των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία στις αρχές της περασμένης βδομάδας δεν είναι συμβατές με τα δεδομένα που θεωρούνται αναμενόμενα για άτομα που έχουν παραμείνει χωρίς τροφή τόσο μεγάλο διάστημα......
Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν, σχεδόν σε όλες τις παραμέτρους, τιμές μέσα στα φυσιολογικά όρια.
Σε καμιά από αυτές δεν φαίνεται να έχουν διαταραχτεί ιδιαίτερα οι ηλεκτρολύτες ( κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο κ.λ.π) είτε η ουρία και η κρεατίνη. Πρόκειται για σημαντικές ενδείξεις, καθώς, όπως μας εξηγεί ο διδάκτωρ Παθολογίας Αναστάσιαδης Σπαντιδέας, όταν ένα άτομο δεν τρώει για μεγάλο διάστημα περιμένουμε να οδηγηθεί σε αφυδάτωση και να έχουν τουλάχιστον επηρεαστεί οι ηλεκτρολύτες τους. Επίσης η μη ενεργειακή κάλυψη οδηγεί σε μεταβολική οξέωση με παραγωγή κετονών, που αποτυπώνονται με διαταραγμένες τιμές σε ουρία και κρεατίνη.
Επιπρόσθετα, η κλινική εικόνα ενός ανθρώπου που δεν σιτίζεται επί ενάμιση μήνα είναι χαρακτηριστική: παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία, εξάντληση, αφυδάτωση ακόμη και διαταραχή συνείδησης. Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις των μεταναστών που νοσηλεύονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε πολλές περιπτώσεις είναι εντός των φυσιολογικών ορίων.
Ευτυχώς για τους αυτούς τους ανθρώπους είναι υγιέστατοι. Βέβαια, τόσο οι εξετάσεις τους όσο και η γενικότερη κλινική εικόνα δεν συνάδουν με ανθρώπους που κάνουν απεργία πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα, επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι θεράποντες γιατροί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
ΠΗΓΗ REALNEWS
Αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα μαρτυρίες-καταγγελίες για το ότι κάποιοι επιβλέπουν για να μην φάνε οι "απεργοί πείνας" μέσα στα νοσοκομεία όπου τους μετέφεραν.
Tι παίζει λοιπόν; Ποιοί πιέζουν την κυβέρνηση; Γιατί δεν βάζει το υπουργείο εσωτερικών ή το υπουργείο δικαιοσύνης ή ο εισαγγελέας εκπροσώπους να παρακολουθούν τι συμβαίνει, αφού υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες και αφού υπάρχουν φόβοι "αυθόρμητου ξεσηκωμού" των λαθρομεταναστών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου