LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ιππική ημερίδα από τον Δήμο Ανατολικής Μάνης



Στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, πραγματοποιήθηκαν και φέτος ιππικοί αγώνες στην Αρεόπολη.
Την Τετάρτη 16 Μαρτίου περισσότεροι από 47 ιππείς και αμαζόνες συμμετείχαν στις 4ες ιππικές εκδηλώσεις στις οποίες καθοριστική στη διοργάνωση ήταν η συμβολή του ιππικού- πολιτιστικού συλλόγου Μάνης  2008 και του προέδρου του Ξεπαπαδάκου Ιωάννη καθώς επίσης και  του κ. Γιώργου Σαμπατακάκη.

Η μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες δικαιώνει την πρωτοβουλία των διοργανωτών γιατί η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό αλλά και πρώτης τάξεως ευκαιρία συνάντησης όλων όσων αγαπούν τα άλογα, και έχουν ως στόχο να διατηρήσουν μία παράδοση που χαρακτηρίζει τον λαϊκό μας πολιτισμό.
Το άλογο  αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της λαϊκής παράδοσης της Μάνης που έχει μείνει ανέγγιχτο στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και της τοπικής κουλτούρας.

Λάτρεις της ιππασίας από όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως την Πελοπόννησο, συμμετείχαν στις ιπποδρομίες, αποδεικνύοντας την αγάπη τους για το συγκεκριμένο άθλημα (σε ερασιτεχνικό επίπεδο) αλλά και την λατρεία τους για το συμπαθές τετράποδο, το οποίο είναι προέκταση του εαυτού τους. Το δέσιμο μεταξύ τους είναι δεδομένο και χαρακτηριστικό.    

Άρα οι νεότεροι επιθυμούν να διατηρήσουν αυτά που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους κυρίως αλλά και τους πατεράδες τους.
Και το δέσιμο αυτό, ξεκινά από τις πολύ μικρές ηλικίες έως και τις μεγαλύτερες.
Η διεξαχθείσα ιπποδρομία στις 16 Μαρτίου ήταν δύο χιλιομέτρων και έγινε σε οκτώ λεπτά


Νικητές ανεδείχθησαν:
1ος   Ταχταμάς Μιχάλης
2ος   Μητσέας Ιωάννης
3ος   Διακουμάκος Σωτήρης
Η απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων έγινε στο προαύλειο του Γυμνασίου Αρεόπολης. Μεταξύ άλλων παρόντες ήσαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος και ο Δήμαρχος της Μοντρέστα Αντόνιο Ζέντα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου