LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Η Μ. Βρετανία θα είναι κοινωνία χωρίς μετρητά το 2016!!!

Μια νέα έκθεση δείχνει ότι η Βρετανία θα είναι σε μεγάλο βαθμό κοινωνία χωρίς μετρητά (αχρήματη κοινωνία) από το έτος 2016, με την διάδοση της τεχνολογίας των έξυπνων ανέπαφων καρτών σε καταστήματα και άλλους χώρους.


Το έγγραφο, που συνέταξε η ανεξάρτητη εταιρεία διεξαγωγής τεχνολογικών και οικονομικών μελετών Forrester, αναφέρει ότι τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα είναι η πρώτη γενιά χωρίς μετρητά, αφού θα είναι σε θέση να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες με ένα κινητό πορτοφόλι.
 
Αυτό το συμπέρασμα βγήκε με την ομιλία σε ανώτερα στελέχη βρετανικών εταιρειών, όπου οι εννέα στους δέκα δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η «ψηφιακή μετάβαση» θα έχει λάβει χώρα μέσα σε τέσσερα χρόνια από σήμερα.
Ωστόσο, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η αλλαγή θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε τρία χρόνια καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν τα οφέλη που αυτή η τεχνολογίας μπορεί να τους προσφέρει.
 
«Θα δούμε μια τεράστια αλλαγή για τα επόμενα χρόνια στον τρόπο που θα ψωνίζουν και θα πληρώνουν για αγαθά οι άνθρωποι» δήλωσε ο Carl Scheible από το PayPal, την εταιρεία για την οποία έγινε η μελέτη.
«Έως το 2016, θα είστε σε θέση να αφήσετε το πορτοφόλι σας στο σπίτι και να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως το ψηφιακό πορτοφόλι του 21ου αιώνα».
Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι τα μετρητά, οι κάρτες και οι επιταγές δεν θα έχουν εξαφανιστεί τελείως, αλλά θα συμπληρώνουν τις ανέπαφες πληρωμές.
Η Orange και η Barclaycard και οι δύο σήμερα προσφέρουν στους πελάτες τους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Near Field Communication (NFC - επικοινωνία σε κοντινό πεδίο) για να πληρώσουν για αγαθά με τα κινητά τους ή τις πιστωτικές τους κάρτες.
Εν τω μεταξύ, η Coca-Cola βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για την εισαγωγή μηχανημάτων αυτόματης πώλησης χωρίς τη χρήση μετρητών, στο Λονδίνο το χρόνο της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, αναφέρει πρόσφατα το περιοδικό Marketing.
Ωστόσο, οι καταναλωτές δεν θα περιορίζονται στη χρήση της τεχνολογίας, όταν θα είναι έξω και σε διάφορα μέρη, καθώς η Intel ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την MasterCard για να προσθέσει τεχνολογία NFC σε ορισμένους από τους νέους φορητούς υπολογιστές της.
Οι Online αγοραστές θα είναι σε θέση να κουνάνε μια κάρτα μπροστά από έναν αναγνώστη για να πληρώσουν για τις αγορές τους, αντί να χρειάζεται να συμπληρώνουν σελίδες με λεπτομέρειες για την επαλήθευση των στοιχείων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου