LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικό «σουλάτσο» στο Αιγαίο και ελληνική… απροθυμία!

Η τουρκική κορβέτα «Beykoz», απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης το απόγευμα της Τετάρτης. Περίπου στις οκτώ χθες το βράδυ μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα κινούμενη μεταξύ της Εύβοιας και της Άνδρου. Το τουρκικό πολεμικό συνέχισε να παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα επί ώρες. Κινήθηκε ανάμεσα σε Κέα και Κύθνο, προσέγγισε τη δυτική πλευρά της Μήλου και γύρω τα μεσάνυχτα στράφηκε ανατολικά, πλέοντας νότια της Μήλου. Η τουρκική κορβέτα στη συνέχεια περιέπλευσε την Μήλο, πλέοντας πάντα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. 



Στη συνέχεια έπλευσε προς τη Σαντορίνη, πάντα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Αφού δε έπλευσε μεταξύ Σαντορίνης της Ίου, το πρωί της Πέμπτης η τουρκική κορβέτα βγήκε τελικά σε διεθνή ύδατα βορειοανατολικά της Ανάφης και τώρα πλέει προς τα νότια Δωδεκάνησα.
Θα μας εξηγήσει κανείς επιτέλους τι συμβαίνει στο Αιγαίο; Τι εννοούσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όταν μίλησε στο τηλέφωνο με τον Ερντογάν και του δήλωσε ότι και η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν θα αλλάξει πολιτική έναντι της Τουρκίας; Για αυτή την πολιτική μιλούσε; Για τις ελεύθερες βόλτες των τουρκικών πολεμικών στο Αιγαίο;
Και μια ακόμη απορία: Επειδή έχουν αυξηθεί δραματικά οι πληροφορίες που θέλουν να έχουν υπογραφεί στο παρασκήνιο σωρεία συμφωνιών για διάφορα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία, μήπως να έμπαινε… στον κόπο κανείς να ενημερώσει και εμάς τους ιθαγενείς; Διότι εάν για μια ακόμη φορά περιμένουν την κατάλληλη συγκυρία για να «σερβίρουν» προηλειμμένες αποφάσεις στην ελληνική κοινωνία, να τους προειδοποιήσουμε ότι η ανοχή του κόσμου, όντας δοκιμασμένη σκληρά και σε διάφορα… επίπεδα, μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου