LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Να μπουν στη φυλακή εκείνοι που αποφάσισαν και εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία για το έλλειμμα. Χαριστική βολή στον Παπακωνσταντίνου!!!

Νέο «μαγείρεμα» στα δημοσιονομικά στοιχεία, που είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του ελλείμματος του 2009, το κλείσιμο των αγορών και την παράδοση της χώρας στις ορέξεις της τρόικας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήρθε χθες στην επιφάνεια.
Εκθέτοντας τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους στενούς συνεργάτες του και τον επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε.. ότι η ενσωμάτωση των οφειλών των συσσωρευμένων νοσοκομείων στο έλλειμμα του 2009 ήταν απόφαση όχι των κοινοτικών υπηρεσιών, αλλά της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης! Με άλλα λόγια, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έβγαλε τα μάτια της χώρας μόνο και μόνο για να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 και να ρίξει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την καταστροφική δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών.
Το νέο ζήτημα «μαγειρέματος» των στοιχείων μετά και το σκάνδαλο που προέκυψε με τις καταγγελίες του περασμένου Σεπτεμβρίου από στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ήρθε χθες στην επιφάνεια. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής έκανε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους λόγους για τους οποίους το έλλειμμα του 2009 «φούσκωσε» τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μετά τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ) από το 5%, που είχε αρχικά προβλεφθεί, στο 12,75%. Στην ερώτηση ο ευρωβουλευτής σημειώνει ότι ένας από αυτούς τους λόγους ήταν η καταγραφή «μη επαναλαμβανόμενων δαπανών στο έλλειμμα του 2009». Και ρωτά την επιτροπή: «Υπήρχε σχετική υπόδειξη εκ μέρους της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat; Ηταν υποχρεωμένη η ελληνική κυβέρνηση να συμπεριλάβει για εκείνο το έτος τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες που αφορούσαν προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού;»
Η απάντηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήρθε από τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα Φορολογίας και Στατιστικής Αλ. Σεμέτα και ήταν αποκαλυπτική των αλχημειών που έγιναν από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ο επίτροπος απάντησε ότι σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες «οι κρατικές δαπάνες πρέπει να καταγράφονται στη βάση αυτοτελών χρήσεων, όταν προκύπτει υποχρέωση πληρωμής από την παροχή εμπορεύματος ή υπηρεσίας και όχι κατά τη στιγμή του διακανονισμού». Με άλλα λόγια, η δαπάνη έπρεπε να γραφτεί στο έλλειμμα του κάθε έτους κατά το οποίο αποκτήθηκαν τα νοσοκομειακά υλικά και όχι σε ένα έτος, δηλαδή το 2009, όπως έκανε η κυβέρνηση. Ο επίτροπος όμως δεν μένει μόνο εκεί. Ξεκαθαρίζει με την απάντησή του ότι «η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της επιτροπής». Λέει δηλαδή ξεκάθαρα ότι ήταν απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Σημειώνεται ότι το θέμα του «μαγειρέματος» των στοιχείων έχει αποκαλυφθεί και από στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Συγκεκριμένα, πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όπως η Ζωή Γεωργαντά, είχαν αποκαλύψει ότι ο Α. Γεωργίου, επικεφαλής της υπηρεσίας και «κολλητός» του Γ. Παπακωνσταντίνου, είχε με τους χειρισμούς του «φουσκώσει» το έλλειμμα του 2009, με ό,τι αυτό σήμανε για τη χώρα, όπως το Μνημόνιο και την καταστροφική παράδοση στο ΔΝΤ. Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου κλήθηκε πρόσφατα από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη για να καταθέσει για την υπόθεση με την ιδιότητα του «υπόπτου». Επειτα από αυτή την εξέλιξη η κυρία Γεωργαντά δήλωνε χθες ικανοποιημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου