LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑΕ, CDS, ΕΛΣΤΑΤ "παραίτησαν" τους οικονομικούς εισαγγελείς...

Kρίσιμες υποθέσεις που άγγιζαν υψηλά ιστάμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά και την νυν κυβέρνησης Παπαδήμου χειρίζονταν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση. 
Όπως για παράδειγμα οι καταγγελίες για συμμετοχή συγγενών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εταιρεία που εμπλέκεται με τα CDS τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, την άλλη υπόθεση της πώλησης των ΕΝΑΕ στην οποία επίσης εμπλέκονται συγγενικά στελέχη του Γ.Παπανδρέου, τις καταγγελίες για παραποίηση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ το 2009 προκειμένου να έρθει το ΔΝΤ και η τρόϊκα κλπ.
Τέλος, φήμες στο δικαστικό χώρο έκαναν λόγο για δύο – τρία πολύ μεγάλα ονόματα μεγαλο-οφειλετών τα οποία έπρεπε να φορέσουν χειροπέδες, αλλά λόγω πρόσβασης στο "βαθύ κράτος" του ΠΑΣΟΚ διαφεύγουν την έκδοση εντάλματος σύλληψης.
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης δείχνουν τον Ευ. Βενιζέλο ως υπεύθυνο για την παραίτησή τους οι οποίοι με το έργο τους είχαν προκαλέσει πολλά και μεγάλα συμφέροντα. Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησής τους, επικαλούνται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τους οδηγούσε προς την έξοδο από το δικαστικό σώμα την οποία προωθούσε ο Ε.Βενιζέλος για να κλείσει το θέμα της φορολογικής ενημερότητας των ΕΝΑΕ.
Η ουσία είναι ότι οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έμαθαν ότι θα τους «σουτάρουν» και αποφάσισαν την ηρωική έξοδο καταγγέλλοντας αφενός την πρωτοβουλία για τη νομοθετική ρύθμιση και αφετέρου ότι δεν τους βοήθησε κανείς και δεν τους παρασχέθηκε η υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζονταν.
Η ουσία είναι ότι, ασχέτως με την κατάληξη που είχαν οι υποθέσεις των μεγαλο-οφειλετών, όλος ο κόσμος επικροτούσε τη δουλειά που είχαν κάνει Μουζακίτης και Πεπόνης.
Οπωσδήποτε ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, όπως θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα και οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολούντο οι δύο εισαγγελείς που εξωθήθηκαν σε παραίτηση.

Συγκεκριμένα ερευνούσαν υποθέσεις όπως το ζήτημα της απόδοσης φορολογικής ενημερότητας στα ΕΝΑΕ για να καταστεί δυνατή η αγορά τους από τον Ισκαντέρ Σάφα το 2010, ενώ χρωστούσαν οι Γερμανοί συνεταίροι του 18 εκατ. ευρώ, οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων την οποία δεν αξιοποίησε ο κ. Βενιζέλος (τελικά ο κ. Κουσελάς έκανε πίσω), οι καταγγελίες Σπινέλη για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και οι καταγγελίες για τις παράνομες «εκπτώσεις» (4-4-2) που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου