LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Υπερηχητικά βλήματα cruise Yakhont ξεφόρτωσε η Ρωσία στην Συρία...

Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε στην Μόσχα ότι η Ρωσία παρέδωσε τελικά στην Συρία ένα κρίσιμο οπλικό σύστημα που κάνει πρακτικά ανέφικτην την οποιαδήποτε επιχείρηση ναυτικού αποκλεισμού στην χώρα, ανάλογη με αυτή του ΝΑΤΟ στην Λιβύη: Συγκεκριμένα παραδόθηκαν δύο συστοιχίες του πυραυλικού συστήματος επάκτιας άμυνας Bastion, με το υπερηχητικό βλήμα cruise P-800 Yakhont, ένα πρακτικά μη ανασχέσιμο όπλο από τα αντιπυραυλικά συστήματα των δυτικών σκαφών.

 Το βλήμα Yanhont είχε αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ της Ρωσίας και του Ισραήλ, το οποίο έκανε ότι μπορούσε για να ακυρώσει την παράδοση των συστοιχιών στην Συρία, καθώς το όπλο, είναι κίνδυνος-θάνατος για οποιοδήποτε πλοίο κινείται μέχρι την απόσταση των 300 χλμ από τις συριακές ακτές. 

Οι δύο συστοιχίες με 36 βλήματα η κάθε μία, μπορεί να κορέσει την αντιπυραυλική άμυνα σε κάθε στόλο, αφού το βλήμα λόγω υπερηχητικής ταχύτητας και δυνατότητας ελιγμών μέχρι 50 g, μπορεί να ξεφύγει εύκολα από το σύνολο των αντιπυραυλικών συστημάτων. 

Ο πύραυλος Yakhont έχει βεληνεκές 120 με 300 χιλιόμετρα, ανάλογα με το ύψος άφεσής του, με βάση την πλατφόρμα εκτόξευσης. Η ταχύτητά του φτάνει τα 2,5 Mach και η πολεμική του κεφαλή τα 300 κιλά. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κόστος του συμβολαίου ανέρχεται στα 223 εκατομμύρια ευρώ.

Η κίνηση αυτή την Μόσχα ειδικά σε μια τέτοια χρονική συγκυρία, σε συνδυασμό με την παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2 και βέβαια με την έλευση του ρωσικού στόλου στην Α.Μεσόγειο δείχνει ότι η Μόσχα δεν είναι διατεθειμένη να απωλέσει τον μοναδικό σύμμαχο που της έχει απομείνει στην περιοχή και την μοναδική βάση του στόλου της στην Μεσόγειο…

Κάτι που είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι ευχάριστο και για την Άγκυρα.
http://www.youtube.com/watch?v=We128BSgvzo&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου