LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ e-shop. ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΝ ΦΠΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ!!!

Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε, αν αυτοί που εγκρίνουν αυτά που προτείνει η τρόϊκα, γνωρίζουν τους φορολογικούς νόμους της Ελλάδος, ή έστω την ζωντανή της πραγματικότητα.
Δέχτηκαν λοιπόν την πρόταση του υπερεγκέφαλου Ράϊχενμπαχ, να παρακρατείται ο ΦΠΑ από τις τράπεζες, όταν η πληρωμή γίνεται μέσω κάρτας ή τραπέζης με ταυτόχρονη έκπτωση στον ΦΠΑ 3% για τον πελάτη.
Κανείς όμως δεν σκέφτηκε κάποια απλά πράγματα.
1. Στην κάρτα, δεν φαίνεται αν ο ΦΠΑ είναι 6,5% ή 13% ή 23%. Πόσο θα κρατάει η τράπεζα; Φαντάζεστε να κρατήσει το 23% σε βιβλία που έχουν μόνο 6,5%; Αν δηλαδή αγοράσει κάποιος από ένα e-shop ένα βιβλίο με 6,5% ΦΠΑ και ένα υπολογιστή με 23% ΦΠΑ, στην κάρτα φαίνεται μόνο το ολικό ποσό, χωρίς διάκριση μεταξύ των διαφόρων ΦΠΑ. Πόσο θα παρακρατήσει η τράπεζα;
2. Που θα γνωρίζει η τράπεζα αν η επιχείρηση πρέπει να αποδώσει τον ΦΠΑ ή να τον παρακρατήσει επειδή είναι πιστωτική; Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν λαμβάνειν ΦΠΑ από το κράτος εδώ και χρόνια. Το αποτέλεσμα θα είναι αντί να πάρει τον ΦΠΑ η επιχείρηση που έχει λαμβάνειν, θα παρακρατεί τον ΦΠΑ το κράτος με αποτέλεσμα στο τέλος την εκ του ασφαλούς καταστροφή της επιχείρησης και την απόλυση όλων των εργαζομένων.
3. Όλα τα e-shop θα πληρώνουν τον ΦΠΑ εξόδων και των εμπορευμάτων και δεν θα εισπράτουν τον ΦΠΑ εσόδων. Αποτέλεσμα, η πλήρης καταστροφή τους σε ένα - δύο, το πολύ μήνες.
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ, με τέτοιου είδους επιχειρήματα, για αυτά που σκέφτεται ο Ράϊχενμπαχ. Αντί να σκέφτονται κολπάκια, να κάνουν ένα σοβαρό φορολογικό σύστημα με χαμηλούς συντελεστές και ηλεκτρονική τιμολόγηση και να ανοίξουνε την Μακρόνησο για τους φοροφυγάδες, που κάνουν πάρτυ εις βάρος των έντιμων επιχειρηματιών, που καλούνται διαρκώς να πληρώσουν τα λεφτά που λείπουν από τα ταμεία, εξ αιτίας των φοροφυγάδων και των λαθρεμπόρων μεγαλοκαρχαριών αλλά και λαθρομεταναστών που γέμισαν όλη την Ελλάδα με κουρελούδες στους δρόμους πουλώντας τα πάντα μαύρα και παράνομα.
Ο Ράϊχενμπαχ βέβαια, από ότι μάθαμε, έκανε την πρότασή του, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, που λέει ότι ο ΦΠΑ θα επιστρέφεται στις επιχειρήσεις από τις οποίες κακώς παρακρατήθηκε, στο τέλος κάθε μηνός.
Κύριε Ράϊχενμπαχ το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Γνωρίζετε ότι το ελληνικό κράτος χρωστάει δισεκατομμύρια ευρώ  από παρακρατούμενο ΦΠΑ σε χιλιάδες κορόϊδα που πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους εδώ και πέντε χρόνια; Ποιό τέλος του μηνός ονειρεύεστε;
Ντασφιντάνια.............Do svidaniya.............goodbye

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου