LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Λαθρομετανάστες στην ...ΕΥΠ προσλαμβάνει ο Παπουτσής !

σχεδόν ολόκληρη την τελευταία δεκαετία, η χώρα μας γίνεται χώρος υποδοχής λαθρομεταναστών. Μάλιστα, κανείς αρμόδιος κρατικός υπάλληλος, φορέας ή πολιτικός δεν μπορεί να ορίσει τον πραγματικό αριθμό αυτών των λαθρομεταναστών, οι οποίοι είναι βέβαιο πως έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.
Όμως, επί σειρά ετών, επίσης, η χώρα μας και συγκεκριμένα οι υπηρεσίες ασφάλειας της Ελλάδας, γίνονται δέκτες πληροφοριών από ξένες υπηρεσίες ασφάλειας, σχετικά με την επικινδυνότητα των λαθρομεταναστών για την ασφάλεια της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης...

Πληροφορίες που αναφέρουν ομάδες τρομοκρατών που μετακινούνται προς την Ελλάδα, ενώ πάλλες πληροφορίες αναφέρουν την δημιουργία πυρήνων (κυρίως φονταμενταλιστών ισλαμιστών) με ενεργή δράση στην Ελλάδα.

Κι ενώ οι πληροφορίες είναι άκρως ανησυχητικές για την σχέση λαθρομεταναστών με λειτουργία κέντρων αποσταθεροποίησης και γενικότερης έκθεσης σε κίνδυνο τόσο της χώρας όσο και των Ελλήνων πολιτών, με μια περίεργη και ύποπτη διάταξη που έβαλε σε άσχετο νομοσχέδιο περί θαλάσσιων μεταφορών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε αλλοδαπούς που έχουν αποκτήσει πριν από μόλις έναν χρόνο την ελληνική ιθαγένεια.

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι με τον νόμο περί ιθαγένειας που έχει περάσει ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πλέον αυτό είναι εύκολο, μια σειρά αλλοδαποί θα μπορούν να αναλάβουν θέσεις-κλειδιά στην πιο ευαίσθητη υπηρεσία της χώρας. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ένας πολίτης που η εθνική του ταυτότητα και τα συμφέροντά του είναι μιας άλλης χώρας θα μπορεί χωρίς κανένα κώλυμα να μπαίνει στα άδυτα της ΕΥΠ και να μαθαίνει από πρώτο χέρι τα ελληνικά κρατικά μυστικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής στο άρθρο 28, παράγραφος 9 του νομοσχεδίου έχει βάλει το παρακάτω:
«Στο άρθρο 10 του ν. 3649 2008 “Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις” (Α 39) προστίθενται παράγραφοι 3 και 4 ως ακολούθως:

“Η πρόσληψη των πολιτικών υπαλλήλων στην ΕΥΠ γίνεται με μικτό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και αξιολόγησης ειδικότερων προσόντων τους, από Ελληνες πολίτες που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια ένα (1) τουλάχιστον έτος πριν την ημερομηνία διορισμού τους”.
Χρειάζεται, άραγε, περαιτέρω ανάλυση για το τι ακριβώς θα γίνει; Νομίζουμε πως οποιαδήποτε αιτιολογία εκ μέρους του κυρίου Παπουτσή, καταπίπτει λόγω του τρόπου εισαγωγής της συγκεκριμένης διάταξης... η οποία εισήχθη μέσω νομοσχεδίου περί θαλασσίων μεταφορών. Και όταν υπάρχει προσπάθεια απόκρυψης, τότε κάτι παράξενο (το λιγότερο) επιδιώκεται... Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον άκρως επικίνδυνο.

Τι θα κάνουν τα κόμματα της Βουλής;
Πώς θα αντιδράσουν οι υπάλληλοι - πράκτορες της ΕΥΠ (και ιδιαίτερα τα συνδικαλιστικά τους όργανα);
Θα ανεχθούμε όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες την εισαγωγή στην ΕΥΠ ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε όχι μόνο ποιοί είναι, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αγνοούμε και από που έχουν έρθει. Δηλαδή, άνθρωποι με απολύτως άγνωστο παρελθόν, θα προσλαμβάνονται σε μία Ελληνική κρατική υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια της χώρας... Κάποιοι, προφανέστατα, είτε έχουν σοβαρό εγκεφαλικό πρόβλημα, είτε δεν έχουν κατανοήσει την φράση "ασφάλεια χώρας"... και φυσικά μάλλον αγνοούν πως τέτοιες αποφάσεις - ενέργειες θα τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης με κατηγορίες πάρα πολύ σοβαρές...

ΥΓ: Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και η σημερινή κυβέρνηση Παπαδήμου, αντιμετωπίζουν τους Έλληνες πολίτες ως αναλώσιμα υλικά και μάλιστα προς αντικατάσταση, εάν τείνουν να γίνουν "επικίνδυνα" για την διατήρηση του παρόντος τραγικού πολιτικού σχήματος. Το ότι όμως θα προχωρούσαν τόσο σύντομα στην αντικατάσταση του "πληθυσμού" ειδικών και άκρως ευαίθητων εθνικά υπηρεσιών, θέτοντας σε μέγιστο κίνδυνο την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, μάλλον πρέπει να καταγραφεί ως ένδειξη θράσους ή άγνοιας του κινδύνου που λίαν συντόμως θα αντιμετωπίσουν από την Ελληνική Δικαιοσύνη... Όταν, φυσικά, επιστρέψει η Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου