LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στο αυτόφωρο για τον βωμό των 12 Θεών

Το δικαστήριο διέταξε προσωρινή διακοπή των εργασιών εκσυγχρονισμού του δικτύου του ΗΣΑΠ μεταξύ των σταθμών Θησείο-Μοναστηράκι.
Έξι άτομα παραπέμφθηκαν για να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, καθώς εμπόδισαν έργα επιχωμάτωσης για να καλυφθεί αρχαίος ναός, που έχει εντοπιστεί στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο της γραμμής του ΗΣΑΠ. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε επεισόδια που έγιναν την Πέμπτη 14 Απριλίου στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να καλυφθεί ο βωμός των Δώδεκα Θεών. Για την υπόθεση του αρχαίου μνημείου προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο πολίτες σε βάρος του ΗΣΑΠ, του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Οικονομικών με αίτημα να σταματήσουν τα έργα κατάχωσης. Υπέρ της προσφυγής των πολιτών άσκησε παρέμβαση στο δικαστήριο η μη κυβερνητική οργάνωση Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα-Πλειάδες και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Κ. Διάκος. Παράλληλα, με ασφαλιστικά μέτρα, ζητούν τη διακοπή των εργασιών μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής, αίτημα που σήμερα έγινε δεκτό από το Μονομελές Πρωτοδικείο.
Το στέλεχος του ΗΣΑΠ που κατέθεσε στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι το έργο είναι αναγκαίο επειδή η γραμμή είναι σε κακή κατάσταση και επιπλέον τόνισε ότι εξυπηρετεί καθημερινά 90.000 επιβάτες. Η προϊσταμένη της Α΄ΕΠΚΑ κατέθεσε από την πλευρά της ότι η ανάδειξη του μνημείου είναι σημαντική μεν, αλλά υπάρχει πίεση, όπως είπε, από τον ΗΣΑΠ για την ανακατασκευή της γραμμής.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Πλειάδες έχει προσφύγει για το συγκεκριμένο θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταγγέλλοντας το κράτος για παραβίαση του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και της θρησκευτικής ελευθερίας.
Πηγή:http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου