LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Απάντηση Χ. Καστανίδη στην παρέμβαση Θ. Δαβάκη για το ενδεχόμενο καταργήσεως των Ειρηνοδικείων Κροκεών και Νεαπόλεως Βοιών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης, και αφορούσε το ενδεχόμενο καταργήσεως των Ειρηνοδικείων Κροκεών και Νεαπόλεως Βοιών, επισημαίνει τα εξής : • Με την υπ’ αριθμόν 85/7-1-2011απόφαση, έχει συσταθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Ειρηνοδικείων της χώρας, έχοντας τους ακόλουθους στόχους α) την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, β) την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, γ) την ορθολογικότερη διαχείριση των υφιστάμενων πόρων.
• Αυτήν την περίοδο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η ομάδα εργασίας αξιολογεί τις προτάσεις των Προϊσταμένων των Πρωτοδικείων της χώρας, προς τους οποίους ο κ. Υπουργός είχε απευθύνει σχετικό ερώτημα. 
• Το τελικό πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί από τον κ. Υπουργό, δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Υπουργού, ο κ. Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Η απάντηση που μας έδωσε ο κ. Υπουργός, δεν μας ικανοποιεί. Και δεν μας ικανοποιεί όχι για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής ή άλλης σκοπιμότητας.
Μας βρίσκει αντίθετους γιατί είναι αόριστη, γενικόλογη χωρίς να υπεισέρχεται επί της ουσίας στο βασικό στόχο της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής παρεμβάσεως: τη σαφή απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για ένα κρίσιμο για τη Λακωνία ζήτημα.
Ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τις συγκεκριμένες δύο περιοχές της Λακωνίας: τις Κροκεές και τη Νεάπολη.
Θα καταργηθούν ή όχι το Ειρηνοδικείο των Κροκεών καθώς και το Ειρηνοδικείο της Νεαπόλεως ;

Με την απάντηση του ο κ. Υπουργός αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας. Τα στοιχεία που μας αναφέρει στην απάντηση του, περί συστάσεως ειδικής ομάδος εργασίας στο Υπουργείο που θα μελετήσει και θα εκδώσει σχετικό πόρισμα για το ποια Ειρηνοδικεία στη χώρα μας θα κλείσουν κλπ., είναι στοιχεία γνωστά, τα οποία και γνωρίζαμε ήδη από το Σεπτέμβριο του 2010.
Κάνουμε έκκληση στον κ. Υπουργό, να αφουγκρασθεί τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών της Λακωνίας και να δεσμευθεί ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει στην κατάργηση των Ειρηνοδικείων των Κροκεών και της Νεαπόλεως. Τέτοιες ενέργειες μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου