LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος, στην απάντησή του στην υπ’ αριθμόν 12815 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 10/03/11, σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον περιορισμό των δικαιούχων, ανακοίνωσε ότι τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας» εντάχθηκαν στο Ε.Σ.Π.Α, εξασφαλίζοντας τη συνέχισή τους και την κοινοτική χρηματοδότηση για την περίοδο από 01/01/11 μέχρι 31/12/11.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος στην απάντησή του ενημερώνει ότι με τη συνέχιση του προγράμματος εξασφαλίζεται και η συνέχιση των συμβάσεων του προσωπικού, που ήδη απασχολείται στα ανωτέρω προγράμματα με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το προσωπικό αυτό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, με την ίδια σχέση εργασίας, μέχρι την ενεργοποίηση των νέων προγραμμάτων και για την υλοποίηση αυτών μέχρι τη λήξη τους.
Επιπροσθέτως και σε αναφορά της κ. Γιαννακοπούλου σε πιθανή υποχρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είχαν την διαχείριση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ο κ. Ντόλιος ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι οι αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», συνοδεύτηκαν από τους ανάλογους πόρους. Ειδικότερα, οι εγγεγραμμένοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι για το έτος 2010 ανέρχονταν στο ποσό των 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου για τους ΟΤΑ α’ βαθμού και στο ποσό των 422 εκατομμυρίων ευρώ για τους ΟΤΑ β’ βαθμού. Για το έτος 2011 τα ποσά αυτά αυξήθηκαν και τελικώς διαμορφώθηκαν στα 3,5 δις ευρώ και 850 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου