LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ξεπουλάνε τα νησιά μας

« Τελικά ποιος είναι ο υπεύθυνος για την πώληση Ελληνικών νησιών μέσω Διαδικτύου; .»

 Μεγάλη έκταση παίρνει το θέμα με την πώληση Ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο, θέμα που αποκάλυψε και έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Ανατολάκης. Συγκεκριμένα η καναδέζικη ιστοσελίδα www.privateislandsonline.com, δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Μερικά από τα νησιά που πωλούνται είναι : ‘’Καρδιώτισσα’’ στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ καθώς και πολλά άλλα! Ο Γ. Ανατολάκης  είχε αρχικά καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε να μάθει: α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση; β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ; και γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;
Δυστυχώς η απάντηση που εισέπραξε ο Βουλευτής από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι περίεργα ελλιπής, καθώς το μόνο που αναφέρει το Υπουργείο είναι ότι δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα..!! Μετά από αυτό ο Γιώργος Ανατολάκης επανέρχεται και καταθέτει την Ερώτηση πλέον προς σχεδόν όλα τα Υπουργεία. Δηλαδή προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων, Πολιτισμού και Τουρισμού, Δικαιοσύνης καθώς και προς τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις επενδύσεις. Ελπίζουμε αυτήν την φορά να βρεθεί εάν υπάρχει Κρατικός Φορέας που είναι υπεύθυνος ή ενήμερος ή τουλάχιστον ευαίσθητος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την κυριότητα Ελληνικών νησιών!
Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.


Επικοινωνήσαμε με τον Βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ. και μας απάντησε :
«Μου προκαλεί εντύπωση γιατί αυτή η ιστορία εμφανίζεται μετά από κάποια δημοσιεύματα του Ξένου Τύπου που καλούσαν την Ελλάδα να πουλήσει Ελληνικά νησιά για να αποπληρώσει το χρέος.Ελπίζω ότι η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε μία τόσο αντεθνική κίνηση! Σε κάθε περίπτωση όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ακόμα και εάν είναι ιδιωτικά τα νησιά, γιατί είναι ασυνήθιστο να πωλούνται τόσα πολλά νησιά ταυτόχρονα. Το Υπουργείο Εξωτερικών απήντησε απλώς ότι δεν είναι αρμόδιο για το θέμα. Θα μπορούσε να απαντήσει ότι θα το εξετάσει και αντίστοιχα θα το παραπέμψει σε όποιο Υπουργείο είναι πιο αρμόδιο. Και αυτή η στάση δημιουργεί ερωτηματικά... Πλέον περιμένω τις απαντήσεις των υπόλοιπων Υπουργείων που αναμένονται σε 2-3 εβδομάδες. Ελπίζω τελικά να ριχθεί φως σε αυτήν την υπόθεση, γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει με ποιον τρόπο αυτοί που εκλέγει διαχειρίζονται την περιουσία του.»
Αλήθεια τίνος , αρμοδιότητα είναι τελικά το ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας; Γιατί πάντα σε αυτήν την χώρα κανένας δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα; Ας αναλάβει επιτέλους την ευθύνη των πράξεων του. Μια απάντηση ζητά τόσο ο κ.Ανατολάκης όσο και όλοι εμείς. I.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου