LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΠΑρεμβαση βουλευτή Λακωνίας Α.Δαβάκη για την Μαθητική Εστίά Μολάων

Την παρέμβαση του Βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, προκάλεσαν οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης των μαθητών που διαμένουν στην Μαθητική Εστία Μολάων. Ο Λάκωνας βουλευτής με παρέμβαση του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προβεί άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών ζητώντας παράλληλα να ενημερωθεί για ποιους λόγους δεν προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου της Μαθητικής Εστίας των Μολάων από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.
Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:
Όποιος επισκεφθεί τη Μαθητική Εστία Μολάων θα αισθανθεί ότι βρίσκεται σε χώρο όπου κάποτε διέμεναν εκεί άνθρωποι. Και όμως παρά την αρχική λανθασμένη εντύπωση συνεχίζουν να διαμένουν εκεί μικροί μαθητές που από αυτή την τρυφερή ηλικία το νεοελληνικό κράτος φροντίζει να τους δείχνει το πιο σκληρό, αποκρουστικό και ανάλγητο προς τους πολίτες του πρόσωπο.
Χώροι υγιεινής υπό κατάρρευση, αποσαρθρωμένα δάπεδα, σπασμένα τζάμια «μπαλωμένα» με χαρτιά και συγκολλητικές ταινίες, «περίεργα» σώματα θέρμανσης τοποθετημένα ψηλά στους τοίχους κατά παράβαση κάθε λογικής με ότι αυτό σημαίνει για την αποτελεσματικότητα τους και διαλυμένες ντουλάπες, είναι μια μικρή εικόνα που αποκομίζει οποιοσδήποτε έλθει σε επαφή με αυτό το χώρο.
Ο χώρος αυτός που αποκαλείται Μαθητική Εστία Μολάων και υπάγεται στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.) του Υπουργείου Παιδείας, φιλοξενεί, μαθητές που προέρχονται κυρίως από απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας όπως πχ. το Κυπαρίσσι, προκειμένου να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο των Μολάων. Εκτός όμως από τους μαθητές αυτούς, αρχικά υπήρχε η πρόθεση να φιλοξενούνται εκεί και μαθητές σχολείων που επισκέπτονταν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων (Κ.Π.Ε), για να εκπαιδευθούν αλλά και να παρακολουθήσουν σεμινάρια με θέμα το περιβάλλον.
Τα προηγούμενα χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια ανακατασκευής της υφιστάμενης μαθητικής εστίας από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν) με κόστος που ανερχόταν στο 1.400.000€. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2009 δημοπρατήθηκε και η Β’ φάση του έργου. Δυστυχώς όμως, και σε αυτήν την περίπτωση, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα έργα στη Λακωνία, δεν υπάρχει καμία πρόοδος των εργασιών.
Επειδή πρόκειται για ένα έργο που αφορά μικρά παιδιά, με ότι αυτό σημαίνει για τη διαβίωση, την ηρεμία και την ποιότητα της ζωής τους κατά τις ώρες που δεν βρίσκονται στην τάξη,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός :
  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των μαθητών που διαμένουν στην Μαθητική Εστία Μολάων ;
  2. Θα συνεχισθούν οι εργασίες στο χώρο εντός της Μαθητικής Εστίας Μολάων, ο οποίος σήμερα θυμίζει «γιαπί», και έχουν διακοπεί ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου