LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Απειλούν με νέα Κερατέα οι κάτοικοι της Μικρομάνης

Παρασκευαστήριο πίσσας ,έχει σκοπό να εγκαταστήσει ο ΜΟΡΕΑΣ στην περιοχή της Μικρομάνης , για τις ανάγκες της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου. Κάτι τέτοιο, όμως βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους της περιοχής , γιατί όπως σημειώνουν θα είναι καταστροφικό τόσο για τις καλλιέργειες και για την υγεία τους όσο και για το περιβάλλον.
Δεν έχει γίνει γνωστό ,αν έχει  κατατεθεί περιβαλλοντική μελέτη στο Υπουργείο. Οι κάτοικοι ζητούν, να συνεχίσει να λειτουργεί το παρασκευαστήριο στην περιοχή της Σκάλας, όπως γίνεται μέχρι και σήμερα, αφού το κόστος μεταφοράς είναι σαφώς μικρότερο από την ζημιά που θα προκληθεί στην  ευρύτερη περιοχή αν τελικά λειτουργήσει εκεί. Οι καλλιέργειες θα καταστραφούν  λόγω της καύσης του μαζούτ αλλά και όλων των άλλων ανθυγιεινών υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της πίσσας θα έχουν σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση και του περιβάλλοντος. Επιπτώσεις όμως θα έχει και στον τουρισμό , αφού το αεροδρόμιο είναι αρκετά κοντά  και ένα από τα πρώτα πράγματα που θα βλέπουν οι τουρίστες της Μεσσηνίας θα είναι η τσιμινιέρα του παρασκευαστηρίου.
Σε αντίθετη περίπτωση οι κάτοικοι απειλούν να μετατρέψουν την περιοχή σε «νέα Κερατέα», όπως χαρακτηριστικά είπαν,  προκειμένου να προστατέψουν το μέλλον των παιδιών τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περιοχή έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα με τους αθίγγανους που ήταν εγκατεστημένοι στην περιοχή . Αλλά και με το μεγάλο θέμα των αρουραίων που ,από πέρσι , καταστρέφουν τις καλλιέργειες.
Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου