LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν  να κάνετε ποιο εύκολη την ζωή σας. Θα περιλαμβάνει  τρόπους καθαρισμού του σπιτιού με υλικά που έχετε στο σπίτι, χωρίς χημικά. Αλλά και συνταγές ομορφιάς  με υλικά που όλοι λίγο πολύ  έχουμε στην κουζίνα μας.  Πως τα βότανα μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε καλύτερη την ζωή μας. Δεν θα λείπουν όμως και οι συνταγές  μαγειρικής, όπως μας τις μάθαμε από την μητέρα και την γιαγιά μας .
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:


ΚΟΥΖΙΝΑ
- Για να μείνει κάτασπρο το ρύζι όταν θα το βράζετε προσθέστε στην
κατσαρόλα μια κουταλιά της σούπας ξίδι ή χυμό λεμονιού.
- Αν χρησιμοποιείτε σταφίδες για τα γλυκά σας μουλιάστε τες για 24 ώρες σε ρούμι , αραιωμένο με ζαχαρωμένο νερό. Τα γλυκά θα πάρουν μια πολύ λεπτή γεύση.
 - Για να δοκιμάσετε αν ψήθηκε το γλυκό σας και δεν υπάρχει κάποιο μαχαίρι πρόχειρο χρησιμοποιήστε ένα μακαρόνι σπαγγέτι. Αν αφού το βυθίσετε στο γλυκό βγει χωρίς υδρατμούς σημαίνει ότι το γλυκό έχει ψηθεί.
- Για να εξαφανιστούν τα άλατα από τις κατσαρόλες βράσε μέσα νερό με ξύδι.
- Όταν πρέπει να πασπαλίσετε με αλεύρι ένα ταψί , που θα ψήσετε το κέικ σας ή ένα άλλο γλυκό πασπαλίσετε με κακάο. Το γλυκό σας δεν θα βγει άσπρο και θα γίνει πιο νόστιμο.
- Όταν ετοιμάζετε ένα γλυκό με ζελέ μη χρησιμοποιείται ποτέ φρέσκο ανανά γιατί περιέχει μια ουσία που εμποδίζει τη ζελατίνη να πήξει. Προτιμήστε να βάζετε ανανά σε κονσέρβα, ή να βράζετε το φρέσκο για 5 λεπτά.
- Για να ζεστάνετε το ψητό ομοιόμορφα χωρίς να ξεραθεί αλείψτε το με
βούτυρο, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο.
- Όταν βράζετε όσπρια προσθέστε το αλάτι στο τέλος του βρασίματος. Κι αυτό γιατί αν το νερό της περιοχής σας έχει άλατα τα όσπρια θα σκληρύνουν. Προσθέτετε 5 γρ. σόδα σε κάθε λίτρο νερού.
- Για να διατηρήσετε τα όσπριά σας χωρίς ζωύφια να τα βάζετε σε σκεύος με σκόρδο ή φύλλο μέντας.
ΥΓΕΙΑ
- Για τον έρπη: Μόλις αρχίσετε να νιώθετε ένα μικρό κάψιμο ή ένα τσίμπημα δηλαδή λίγο πριν την εμφάνιση του έρπη βρέξτε το σημείο εκείνο με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα. Με αυτό τον τρόπο προλαβαίνετε μερικές φορές την εμφάνισή του. Αν όμως είναι ήδη πολύ αργά καλύτερα συμβουλευτείτε ένα φαρμακοποιό.
- Η ωμή πατάτα είναι ιδανική για καψίματα. Ακουμπήστε πάνω στο σημείο που καήκατε μια ροδέλα ωμής πατάτας. Ο χυμός της έχει κατευναστικές ιδιότητες.
- Αν έχει κλείσει εντελώς η φωνή σας πιείτε ένα ποτήρι πολύ ζεστό γάλα , που θα έχετε βράσει με μια χούφτα χερέφυλλο. ΡΟΥΧΑ- Αν πέσει λάδι πάνω στο μεταξωτό σας πουκάμισο αφαιρέστε το λεκέ με ένα κομμάτι ψίχα ψωμιού και ταλκ. Αφήστε το για λίγη ώρα ν απορροφήσει το λεκέ και βουρτσίστε.
- Τα πουλόβερ χρειάζονται μεγάλη προσοχή στο σιδέρωμα. για να μη
καταστραφεί το χνούδι τους σιδερώνεται ακουμπώντας πάνω ένα βαμβακερό λευκό πανί. Κυρίως μη πιέζεται πολύ το σίδερο αλλά ακουμπάτε το απαλά επάνω στο πλεκτό.
- Αν όμως πέσει κρασί, που θεωρείται από τους πιο δύσκολους λεκέδες,
τότε ρίξτε αμέσως αλάτι και ταμπονάρετε αμέσως με αραιωμένο οξυζενέ. Κάπως έτσι αντιδράστε και για λεκέ από λευκό κρασί.
- Για να καθαρίσετε λεκέδες από κεράσια ή μαύρα μούρα σε ρούχα μουλιάστε τα σε μια λεκάνη γεμάτη νερό αφού προσθέσετε προηγουμένως λίγη σόδα σε σκόνη και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
- Οι λεκέδες από πίσσα πάνω στο δέρμα εξαφανίζονται με ελαιόλαδο, αρκεί να το τρίψετε μ ένα βαμβάκι και να ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
- Οι λεκέδες από λάδι στο φούρνο αφαιρούνται με ιδιαίτερη ευκολία χωρίς να χαράξτε την επιφάνεια αν ρίξετε πάνω τους αμμωνία. Ανοίξτε το φούρνο ή το μάτι για να ζεσταθεί ελαφρά και αφήστε την αμμωνία να δράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Αν λερωθούν τα ρούχα σας με σκουριά ξεπλύνετε με φρέσκο χυμό ντομάτας. Αν θεωρείτε πιο πρακτικό το χυμό λεμονιού τότε τότε πλύνετε τοπικά τους λεκέδες και ξεπλύνετε με πολύ νερό.
ΟΜΟΡΦΙΑ
- Το ξύδι κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά. Ξεπλύνετε με νερό που μέσα του
έχετε αραιώσει ξύδι.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
- Συμβαίνει καμιά φορά να μαζεύονται υδρατμοί στο εσωτερικό του κρυστάλλου του ρολογιού. Για να τους εξαφανίσετε φορέστε το ρολόι σας ανάποδα με το καντράν πάνω στο δέρμα. Η θερμοκρασία του σώματος θα εξαφανίσει αυτούς τους υδρατμούς
.
Φυσικά περιμένουμε και τις δικές σας συνταγές και ιδέες ,ώστε να κάνουμε ακόμα καλύτερη την στήλη μας αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου