LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Θύματα παράνομης αγοροπωλησίας τα δύο αλεπουδάκια. Βρήκαν φροντίδα και θαλπωρή στο ΕΚΠΑΖ της Αίγινας!!!

Το σκληρό της πρόσωπο, με τη μορφή της ανθρώπινης απληστίας, έδειξε η ζωή από τις πρώτες στιγμές της γέννησής τους στα δύο αλεπουδάκια της φωτογραφίας. Θα έπεφταν θύματα παράνομης αγοραπωλησίας, αλλά η εξέλιξη έφερε τους επίδοξους πωλητές μπροστά σε οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιεύθηκε αγγελία στο διαδίκτυο σύμφωνα με την οποία κάποιος διέθετε προς πώλησης δύο νεογέννητες αλεπούδες. Την αγγελία εντόπισε εθελοντής της ομάδας <<ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ>> και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο διερεύνησης καταγγελιών  του ΕΚΠΑΖ Αίγινας,Πέτρο Καπερναράκο,  επικοινώνησε με το τηλέφωνο της αγγελίας υποδυόμενος τον αγοραστή. Μαζί όμως ειδοποιήθηκε και η αστυνομία., καθώς η αγοραπωλησία αυτών των ζώων είναι παράνομη. Το ραντεβού δόθηκε στην Ηλιούπολη και όταν ξεκίνησε η συναλλαγή έκανε έφοδο η αστυνομία από το Α. Τ. Ηλιούπολης.
Τα δύο πανέμορφα ζώα μεταφέρθηκαν στο ΕΚΠΑΖ της Αίγινας και απολαμβάνουν τη φροντίδα των εθελοντών. Ο εθελοντής Γιάννης Πουλόπουλος μας εξηγεί ότι τα δύο νεογέννητα αλεπουδάκια είναι πολύ ευαίσθητα και ότι θα χρειαστεί μια μακρά περίοδος προσαρμογής μέχρι να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Συμπληρώνει ότι καθώς ήρθαν σε επαφή με τον άνθρωπο, θα τον θεωρούν φιλικό στο υπόλοιπο της ζωής τους, χάνοντας της φυσικές άμυνες που έχουν απέναντί του και τη φυσιολογική συμπεριφορά του είδους τους σε σχέση με την ανθρώπινη παρουσία. Ο Γιάννης Πουλόπουλος, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προστασία των ζώων, σπούδασε γεωπόνος, αλλά η αγάπη του για τα ζώα τον κάνει να δουλεύει σκληρά για αυτά. Μας εξηγεί για το πρόβλημα που προέκυψε με τις αλεπούδες στην Αίγινα και πως ποτέ το ΕΚΠΑΖ δεν έκανε απελευθέρωση τέτοιων ζώων στο νησί. Μας ξεναγεί στα υπέροχα ζώα που φιλοξενούνται στο κέντρο. Πρόσφατα έφτασε εκεί και ένας ψαραετός, ένα σπάνιο είδος. Την ώρα που συζητάμε για τα διάφορα θέματα του κέντρου ακούγεται ένας πυροβολισμός από κυνηγετικό τουφέκι. Γίνεται έξαλλος. Κάποιος κυνηγάει παράνομα εκεί κοντά. Πλάσματα υπέροχα, άλλα τυφλά, άλλα με κομμένες φτερούγες από τα σκάγια κάποιων που θέλουν να λέγονται άνθρωποι.

Το EKPAZ λειτουργεί χωρίς οικονομική βοήθεια από το κράτος, όλα είναι βασισμένα στον εθελοντισμό. Κάθε βοήθεια, ακόμη και λίγες ώρες εθελοντικής προσφοράς είναι πολύτιμη. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2297028367 και 6973318845.

Παρακολουθήστε απο το http://www.aeginaportal.gr/ το βίντεο απο το ΕΚΠΑΖ με τα αλεπουδακια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου