LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

25.000 δολλάρια πρόστιμο σε σπιτονοικοκύρη που ήθελε να διώξει σκύλο ασθενούς με AIDS

25.000 δολλάρια πρόστιμο σε σπιτονοικοκύρη που ήθελε να διώξει σκύλο ασθενούς με AIDS
Ο σπιτονοικοκύρης ενός διαμερίσματος στο Brighton θα πρέπει να πληρώσει 25.000 δολλάρια στον νοικιάρη του ο οποίος πάσχει από AIDS, γιατί ήθελε να διώξει το σκύλο του, που την υποστηρίζει και του κρατά συντροφιά. Ο ένοικος έχει ένα σκυλάκι 11 ετών και το έχει από το 2008, σαν σκύλο υποστήριξης και βοήθειας.
Έχει AIDS εδώ και 20 χρόνια, έχει απομονωθεί, δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ από το σπίτι και έχει κατάθλιψη, σύμφωνα με το δικηγόρο του.

Ο γιατρός του, του συνέστησε να πάρει έναν σκύλο θεραπείας για να του κρατά συντροφιά και έτσι υιοθέτησε την Kayla, ένα ημίαιμο μπόξερ (φωτό αριστερά)


Πράγματι, ο άνθρωπος αυτός αδυνάτισε, έπεσε η πίεση του και αισθανόταν πολύ καλύτερα.


Αρχικά ο σπιτονοικοκύρης του του είχε δώσει την άδεια να φέρει σκύλο αλλά δύο μήνες μετά, ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν τα σκυλιά σε όλο το κτίριο και αυτή η απαγόρευση θα άρχιζε από 1/10/2008.


Ο ένοικος έκανε μήνυση τον Δεκέμβριο του 2008 στο σπιτονοικοκύρη του και χθες η απόφαση βγήκε υπέρ του, αφού αν αποχωριστεί το σκύλο του κρίθηκε ότι θα έχει μεγάλο κίνδυνο για την υγεία του, ψυχική και σωματική.


Μάλιστα, ο σπιτονοικοκύρης πρέπει να πληρώσει άλλες 5.000 δολλάρια πρόστιμο για την αγένεια του και την κακή μεταχείριση του ενοίκου.


Στην Ελλάδα, ο νόμος 3170/2003 επιτρέπει δύο σκυλιά, δύο γάτες ή έναν σκύλο και μία γάτα σε κάθε διαμάρισμα, ανεξαρτήτως κανονισμών πολυκατοικίας, συμβολαίου και καταχρηστικών απαγορεύσεων των ιδιοκτητών του κτιρίου ενώ στις μονοκατοικίες επιτρέπονται περισσότερα ζώα, εφόσον τηρείται ο σεβασμός στις ώρες κοινής ησυχίας.

Μάλιστα, ο νέος νόμος που ετοιμάζει το Υπουργείο για αδέσποτα και οικόσιτα, αναφέρει,στο άρθρο 8,

1. Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία έως δύο ζώων συντροφιάς. Στις πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται η διατήρηση έως δύο ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα, ακόμα και στην περίπτωση που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτης τους ή τον κάτοχό τους. Δεν επιτρέπεται η μόνιμη παραμονή των ζώων στις βεράντες του διαμερίσματος, η δε προσωρινή παραμονή τους σ΄ αυτές, τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας

2.Επιτρέπεται η διατήρηση περισσότερων ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.


3. Στις διπλοκατοικίες, επιτρέπεται με ομόφωνη απόφαση των συνιδιοκτητών, η διατήρηση περισσότερων ζώων συντροφιάς στους ανοιχτούς χώρους, υπό τους όρους της προηγούμενης παραγράφου.


4.Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπως ιδίως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο, στο φωταγωγό και στον κήπο.



Μέχρι τις 15 Απριλίου μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή φιλοζωϊκό σωματείο
να υποβάλλει σχόλια και παρατηρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου