LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Βύθιση ιστιοφόρου στον Μεσσηνιακό Κόλπο

Σήμερα στις 6:35 το πρωί , 10 μίλια ανατολικά της Κορώνης  και εντός του Μεσσηνιακού Κόλπου, το  με βέλγικη σημαία ιστιοφόρο  LUCRETIA , με κυβερνήτη 36χρονο Ιταλό υπήκοο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του  Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας με πλωτά και χερσαία μέσα ,καθώς και με την συνδρομή ελικόπτερου SUPER PUMA, για τον εντοπισμό του 36χρονου. Δόθηκε εντολή και στα παραπλέοντα σκάφη να βοηθήσουν και αυτά στον εντοπισμό του νεαρού κυβερνήτη.
Μια ώρα αργότερα ,στις 7:30 , το ελικόπτερο SUPER PUMA, τον εντόπισε μέσα σε σωσίβιο λέμβο από όπου και τον παρέλαβε και λίγο αργότερα τον μετέφερε  στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ. Από εκεί με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και συνοδεία περιπολικού του Κ.Λ. Καλαμάτας , διεκομίσθει στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας  ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με ιατρική βεβαίωση , ο 36χρονος έχει υποστεί υποθερμία και χρήζει νοσηλείας και παρακολούθησης, παραμένοντας  στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  το ιστιοφόρο χτύπησε  σε άγνωστο, μέχρι στιγμής, μεταλλικό αντικείμενο, με αποτέλεσμα την βύθιση του. Προανάκριση για να γίνουν γνωστά τα ακριβή αίτια του ναυαγίου διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου