LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ένα ζευγάρι χορτοφάγων δικάζεται στη βόρεια Γαλλία καθώς κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο της μικρής κόρης του λόγω της διατροφής που ακολουθούσε και επέβαλε και στο βρέφος. Η εν λόγω διατροφή απαγόρευε την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης.

Το ζευγάρι που θεωρείται ύποπτο για τη «στέρηση μέριμνας και τροφής, η οποία προκάλεσε το θάνατο» της 11 μηνών κόρης του, δικάζεται στο κακουργιοδικείο της Αμιένης. Η μικρή Λουίζ πέθανε στις 25 Μαρτίου του 2008 στο σπίτι της οικογένειας. Η μικρή είχε βάρος 5,7 κιλά έναντι οκτώ κιλών που κατά μέσο όρο ζυγίζουν τα βρέφη στην ηλικία αυτή. Η Λουίζ τρεφόταν αποκλειστικά από το γάλα της μητέρας που τότε ήταν 37 ετών.
Η νεκροψία έδειξε έλλειψη στις βιταμίνες Α και Β12, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς αυξάνει την ευαισθησία στις λοιμώξεις και φέρεται «να οφείλεται σε διατροφική ανισορροπία». «Το πρόβλημα της έλλειψης βιταμίνης Β12 μπορεί να έχει σχέση με τη διατροφή της μητέρας» σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα της Αμιένης Αν-Λορ Σαντρετό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς ήταν δύσπιστοι απέναντι στη συμβατική ιατρική και προτιμούσαν να ακολουθούν συμβουλές μέσα από βιβλία που εκείνοι επέλεγαν.
«Κατά την επίσκεψη στο γιατρό, όταν η Λουίζ ήταν εννέα μηνών, οι γονείς δεν ακολούθησαν τη συμβουλή του που τους είπε ότι η μικρούλα πρέπει να νοσηλευθεί καθώς είχε προσβληθεί από βρογχίτιδα και έχανε βάρος» σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας κ.Ντακό. «Προτιμούσαν συνταγές με κατάπλασμα από άργιλο ή φύλλα λάχανου, σύμφωνα με όσα διάβαζαν στα βιβλία» πρόσθεσε. Οι γονείς που παραμένουν χορτοφάγοι «έχουν πλήρη συνείδηση του λάθους τους» υπογράμμισε ο Πατρίκ Κενέλ, δικηγόρος του πατέρα.
Οι Σερζίν και Ζοέλ Λε Μοαλιγκού παρουσιάστηκαν ενώπιον του κακουργιοδικείου, του οποίου η δικαστική απόφαση . Κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 30 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου