LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η ανακύκλωση των πλαστικών

Ανακυκλώνοντας το πλαστικό  δεν κάνουμε καλό μόνο σο περιβάλλον αλλά δίνουμε και πρώτη ύλη ώστε να κατασκευαστούν διάφορα προϊόντα. Αυτά τα προϊόντα χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες:
1.      ΜΑΛΑΚΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ: από το οποίο κατασκευάζονται  από πλαστικές σακούλες , το νάιλον μέχρι και το ταρτάν των γηπέδων ποδοσφαίρου. Γενικότερα όλα τα μαλακά και εύκαμπτα πλαστικά προϊόντα.
2.      ΣΚΛΗΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ: από το οποίο κατασκευάζονται για παράδειγμα τα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση., πλαστικά έπιπλα καθώς και για κάποια εξαρτήματα του αυτοκινήτου.
3.      Ίνες με τις οποίες κατασκευάζονται  είδη ρουχισμού φλίς (φούτερ, γάντια, κασκόλ κ. α) ,χαλιά , βαλίτσες κλπ. Ακόμα και σαν πρώτη ύλη στην βαριά βιομηχανία μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Αν σκεφτούμε ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταναλώνουμε 300 χιλιάδες τόνους πλαστικό και ανακυκλώνουμε μόνο το 21 % , τότε μπορούμε να καταλάβουμε τι ποσοστό από πρώτες ύλες χάνονται ετησίως. Ορίστε άλλος ένας λόγος ώστε να ανακυκλώνουμε τα πλαστικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου