LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

14 χρόνια για το οπλοστάσιο που έκρυβε στο σπίτι του

Στις 21 Φεβρουαρίου 2010 σε χωριό της Αρεόπολης,  άντρες του Α.Τ. Αρεόπολης,  συνοδεία δικαστικού λειτουργού, κατόπιν πληροφοριών που είχαν  μετέβησαν την οικία του κατηγορουμένου, προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα για όπλα. Ο ακτηγορούμενος όμως δεν ήταν εκεί , του τηλεφώνησαν και σε 20 λεπτά έφτασε στο σπίτι του και άρχισε η έρευνα, παρουσία του. Κατά την νομότυπη έρευνα που ακολούθησε  με ειδικά διαμορφωμένο  χώρο με γυψοσανίδες, στον πρώτο όροφο του σπιτιού, βρέθηκαν δύο πολεμικά ντουφέκια, ενώ στο ισόγειο βρέθηκε μια κυνηγητική καραμπίνα για την οποία δεν είχε άδεια οπλοφορίας. Ακολούθησε  έρευνα στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, εκεί  σε ένα κοτέτσι μέσα σ’ ένα πιθάρι βρέθηκαν 10 χειροβομβίδες ,από τις οποίες έλειπαν οι περόνες . 52  κιλά ζελατινοδυναμίτηδας ,2 με 3 εκατοντάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και πιστόλια. Επίσης βρέθηκαν και 450 γρ. αποξηραμένη ινδικής κάνναβης  σε μορφή σοκολάτας, τυλιγμένα επιμελώς σε σακούλες.
Στον ίδιο χώρο υπάρχει ένα ενιαίο κτίσμα που καταλήγει σε ένα ξυλουργείο. Όταν μπήκαν μέσα οι άντρες του Α.Τ. ,είδαν  ένα πλήρως εξοπλισμένο ξυλουργία, στον χώρο υπήρχε μία κουζίνα και μια τουαλέτα. Εκεί βρήκαν να κοιμάται ο νεαρός  Ουκρανός υπήκοος, και  στο κομοδίνο δίπλα του αλλά και διάσπαρτες στο σπίτι  ποσότητες ινδικής κάνναβης, συνολικής ποσότητας 506 γρ. , ένα σουγιά 10 εκατοστών, μία ζυγαριά παλαιού τύπου. Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί .
Τα παιδιά του πρώτου κατηγορούμενου, κατέθεσαν ότι  τα όπλα ήταν κειμήλια  του παππού τους, από την εποχή που ήταν στρατιώτης. Για τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν , τα παιδιά δήλωσαν ότι ο πατέρας τους δεν έχει καμία σχέση.
Για τον νεαρό Ουκρανό, κατέθεσαν άνθρωποι με τους οποίους έχει δουλέψει στο παρελθόν, και κατέθεσαν για το πόσο εργατικός και φιλότιμος άνθρωπος είναι.
Ο πρώτος των κατηγορουμένων, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι τα όπλα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι, ήταν δικά του, κειμήλια  από τον πατέρα και τον παππού του. Για όσα βρέθηκαν όμως εκτός σπιτιού, τα πιστόλια , οι χειροπέδες, η ζελατινοδυναμίτηδα , οι σφαίρες αλλά και η ποσότητα της ινδικής κάνναβης , δεν είναι δικά του. Όσο για το πώς βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του σπιτιού του, ισχυρίστηκε ότι κάποιος τα έβαλε γιατί τον μισούσε. Το ξυλουργείο το είχε παραχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια, στον συγκατηγορούμενο του, και ως εκ τούτου ,δεν έχει καμία σχέση με όσα βρέθηκαν, στο χώρο του ξυλουργείου.
Ο δεύτερος  των κατηγορουμένων δέχθηκε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που  βρέθηκε ήταν για δική του χρήση ,αφού δήλωσε χρήστης  ναρκωτικών ουσιών. Εργαζόταν στο ξυλουργείο , όσο για την ζυγαριά στην  οποία βρέθηκαν ίχνη χασίς , ισχυρίστηκε ότι ζύγισε εκεί ένα τσιγάρο, για να ξέρει περίπου την ποσότητα που χρειάζεται για να φτιάξει ένα τσιγάρο.
Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των 14 χρόνων καθείρξεως  για τον πρώτο των κατηγορουμένων  και χρηματική ποινή  ποσού 14,850 υρώ, ενώ για τον δεύτερο  κάθειρξη 6 ετών και ενός μήνα , με την έφεση και για τους δύο να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Ι.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου