LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011


Δρ Μπρούνερ: «Έκλαιγα για μέρες όταν είδα τη φωτογραφία»      

Η επέμβαση τελείωνε. Δέναμε τα ράμματα, όταν ξαφνικά είδαμε ένα μικρό χεράκι να ξεπροβάλλει και να αγκαλιάζει το χέρι τού γιατρού. Κανείς δεν το πίστευε. Ο γιατρός πάγωσε. Το χέρι μου έτρεμε καθώς έβγαζα φωτογραφίες…».
Τα λόγια αυτά ανήκουν σε μια νοσηλεύτρια τού Ιατρικού Κέντρου τού Βαντερμπιλτ, στο Νάσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είχαν, τότε, περάσει λίγες μέρες από την επέμβαση τού μικρού Σάμιουελ Αρμας, ενός μωρού πού μόλις είχε συμπληρώσει τις είκοσι εβδομάδες ζωής, και άθελά του πρωταγωνίστησε —όπως πολλοί χαρακτήρισαν— σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ελπιδοφόρα φωτογραφικά στιγμιότυπα...

Ήταν στην κοιλιά της μητέρας του ο μικρός Σάμιουελ, όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από διχοτομημένη σπονδυλική στήλη.
Όλο το προσωπικό ήταν βέβαιο ότι ο μικρός δεν θα επιζούσε με τίποτα, παρά μόνο στην περίπτωση πού υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση ενόσω βρισκόταν στον αμνιακό σάκο.
Ένας φιλόδοξος γιατρός, ο δρ Τζόζεφ Μπρούνερ, μετά από διάφορες έρευνες πού είχε πραγματοποιήσει στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο τού Βαντερμπιλτ, δήλωσε ότι θα μπορούσε να φέρει εις πέρας την επέμβαση με το βρέφος στην κοιλιά της μητέρας του.
Οι γονείς δέχθηκαν και έτσι, μετά από λίγες μέρες, ο Σάμιουελ εισήχθη στην κλινική του Βάντερμπιλτ.
Ο δρ Μπρούνερ αφαίρεσε την υστέρα με καισαρική και έκανε μια μικρή τομή στον αμνιακό σάκο, μέσω της οποίας μπόρεσε να χειρουργήσει τον Σάμιουελ.
Μία ώρα και δεκατρία λεπτά είχαν περάσει, το εγχείρημα ολοκληρωνόταν επιτυχώς, και σε αυτό το σημείο συνέβη το… θαύμα. Ο Σάμιουελ, αφού πρώτα οι γιατροί διέκριναν κάποιες κινήσεις, ξαφνικά έβγαλε το μικροσκοπικό του χέρι από την τομή και «γάντζωσε» το δάκτυλο τού γιατρού…
«Έζησα την πιο συγκινητική στιγμή ολόκληρης της ζωής μου», ανέφερε κάποιες μέρες αργότερα ο δρ Μπρούνερ στους «Times» της Νέας Υόρκης. «Έκλαιγα για μέρες όταν είδα τη φωτογραφία», είπε η Τζούλι Αρμας, μητέρα τού μικρού. Η φωτογραφία ονομάστηκε το «Χέρι της Ελπίδας», και πλέον «ταξιδεύει» μέσω τού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Ιντερνέτ, ως μήνυμα φωτός
Πηγή: http://onairnews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου