LIVE WEBCAM

Watch live streaming video from vachosradio at livestream.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Τα RED ARROWS ζωγράφισαν στον ουρανό της Καλαμάτας.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 70η επέτειο της  Μάχης  της Καλαμάτας, φέτος ο Δήμος  της πόλης μας, σε συνεργασία με την 120ΠΕΑ  ,μας επιφύλαξε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Το σμήνος επιδείξεων της Βασιλικής Αεροπορίας της Αγγλίας, επί μισή ώρα πετούσε πάνω από τον ουρανό της Καλαμάτας προσφέροντας ένα υπερθέαμα χρωμάτων αλλά και επικινδύνων ελιγμών.
Τα «Red Arrows» που στελεχώνουν οι επίλεκτοι πιλότοι της RAF, μέλος της οποίας ήταν και μία γυναίκα πιλότος, παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η επίδειξη των αεροσκαφών, που πετούσαν με ταχύτητες από 600 έως 700 χιλιόμετρα κράτησε 30 λεπτά και καθήλωσε όλους όσους την παρακολούθησαν. Τα Κόκκινα Βέλη είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας. Δημιουργήθηκε το 1964 από τη συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιήσει επιδείξεις σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου, ενώ οι πιλότοι τους θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς και επιδέξιοι μαζί με τους «Blue Angels».

Ταυτόχρονα στο λιμάνι της πόλης μας είχε καταπλεύσει από το πρωί μία αγγλική φρεγάτα, για να πλαισιώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις και θα παραμείνει μέχρι αύριο το πρωί.
Στις 10:30 το πρωί , έγινε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα που υπάρχει στο Πάρκο του ΟΣΕ. Άγημα από την φρεγάτα απέδωσε τιμές στους πεσόντες.
 Ιωάννα Κοντομηνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου